Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Oppia.fi

 • Date
 • Rating
 • Views
 • Nopeuta projektejasi kokonaisarkkitehtuurin avulla!
  Nopeuta projektejasi kokonaisarkkitehtuurin avulla!
  Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala) Recorded: May 20 2019 64 mins
  Uusi projekti lähdössä liikkeelle ja kas kummaa, taas selvitetään samoja lähtötietoja ja luodaan uusia kuvauksia. On valitettava tosiasia, etteivät tietämys ja kuvaukset yleensä siirry projektista toiseen. Paitsi silloin, jos sama henkilö on niitä tekemässä. Miten siis saisimme tietämyksen siirtymään? Yksi vastaus on kokonaisarkkitehtuuri! Sen avulla projektien tiettyjä vaiheita saadaan huomattavasti nopeutettua. Ja siitä on apua myös ketterässä maailmassa, vaikka joskus väitetään, että se vain kangistaa. Tule kuulemaan, millaisia hyötyjä voit saada kokonaisarkkitehtuurista kehittämisprojekteihisi!
 • WEBINAARI: PRINCE2® – miten prinsiipit ja prosessit kohtaavat
  WEBINAARI: PRINCE2® – miten prinsiipit ja prosessit kohtaavat
  Tarja Isosaari Recorded: May 9 2019 55 mins
  Olet ehkä kuullut tästä yhdestä maailman käytetyimmästä projektinhallintamenetelmästä. Missä sen salaisuus piilee?

  PRINCE2® sisältää seitsemän periaatetta ja seitsemän prosessia projektin sujuvaan läpivientiin. Yksi syy menestyksen takana voi olla menetelmän yleisluontoisuus ja sen sovellettavuus eri kokoisiin ja eri tyyppisiin projekteihin. Siihen voi helposti yhdistää erilaisia työ- ja hallinnointiprosesseja. Käyttämällä oman projektimallinsa pohjana PRINCE2®:ta organisaation ei tarvitse keksiä jokaiseen projektiin omia projektinhallinnan menettelyjä. Lisää syitä osaisi varmaan moni organisaatio kertoa yli 150 maassa eri puolilla maapalloa.

  Tähän menetelmään liittyy paljon “totta vai tarua” -arvailuja. Käydäänpä siis läpi tässä webinaarissa muutama perusperiaate PRINCE2®:n sisältä ja sen soveltamisesta.

  • Mitkä ovat PRINCE2®:n seitsemän periaatetta ja mitä ne käytännössä tarkoittavat?
  • Miten seitsemän prosessia ohjaavat tekemistä ideasta valmiiseen lopputulokseen ja ehkä vähän sen jälkeenkin?
  • Miksi menetelmää tulee aina soveltaa eikä tuijottaa, mitä käsikirja kertoo?
 • #wpsm Verkkokaupan webinaari osa 2: Miten löydän ison konversion?
  #wpsm Verkkokaupan webinaari osa 2: Miten löydän ison konversion?
  Kari Wikholm, Wiki*s People Sales Management Recorded: May 7 2019 41 mins
  Webinaarisarja #wpsm alkaa heti mielenkiintoisella haasteella, pitäisikö kehittää omaa verkkokauppaa vai mennä mukaan isompien ketjujen omnichannel-tyyppisiin ratkaisuihin. Erittäin akuutiksi aiheen tekee vuonna 2019 myös täällä Suomessa, että ilmassa on erittäin vahvat tunnusmerkit verkkojätin Amazonin rantautumiseen ainakin pohjoismaihin ellei peräti Suomeen.

  #wpsm järjestää vuoden aikana webinaari sarjan, joka perustuu #wpsm järjestämiin Verkkokaupan koulutuksiin ja myöhemmin ilmestyvään Verkkokaupan käsikirja 2019 materiaaliin. #wpsm konsultti ja koultustoimiston toimitusjohtaja ja valmentaja Kari Wikholmilla on pitkä kokemus eri kivi ja verkkokauppojen avaamisesta ja HC Wiki käy asioita läpi "kauppiaan" kielellä, jota on helppo ymmärtää. Webinaarien sisällöissä HC Wiki käy läpi asioita omien kokemuksien kautta ja peilaa asioita akuuttien 2019 kauppaa ravistelevien aiheiden kautta:

  Vuoden webinaariaiheita:

  Miten rakentaa kaupalle monopoli ja miten asemoida kauppa eri kanavissa?
  Keskity mahdollisimman ison konversion hakemiseen
  Huolehdi, että mainonnan kohdentaminen toimii
  Laita 24/7 palvelu kuntoon ja ymmärrä käyttää kumppaneita
  Muista inhimillisyys, koska asiakas pitää olla aina keskiössä
  Laajenna maksukanavien määrä mahdollisimman isoksi ennen pankkidirektiivi PSD2 tulemista
  Avaa verkkokaupan logistiikkaan oma 24/7 seuranta
  Rakenna selkeä prosessi verkkokaupan liidien koppien ottamiseen
  Miten luodaan yrityksen growth hackering polku ja mitä tarkoittaa etu/takapiha-ajattelu
  Verkko on renki, joten miten pidän itseni jatkossa isäntänä/emäntänä
 • Ratkaisuarkkitehtuurin kuvaaminen käytännössä
  Ratkaisuarkkitehtuurin kuvaaminen käytännössä
  Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala) Recorded: May 7 2019 49 mins
  Toimiiko kokonaisarkkitehtuuri ratkaisuarkkitehtuurina? Voisimmeko laittaa kokonaisarkkitehtuurikuvat tarjouspyynnön liitteeksi tai antaa toteutustiimille työn pohjaksi? Harvemmin. Kokonaisarkkitehtuuri on useimmiten sellaisella tasolla, että kaikki oleelliset asiat eivät siitä näy.

  Toisaalta ratkaisuarkkitehtuuria ei kannata tehdä liian tarkallakaan tasolla, etenkin jos tarkoitus on kuitenkin edetä toteutuksessa ketterämmin. Mitkä asiat on oleellista kuvata ratkaisuarkkitehtuurissa ja mitkä voi jättää projektin suunnitteluvaiheeseen? Mahdollisia kuvattavia asioita ja näkökulmia on paljon, joten kuvaamistyöhön on helppo hukkua, jos kuvauksen tavoitteet eivät ole kirkkaina mielessä.

  Webinaarissa kuulet vinkkejä ratkaisuarkkitehtuurin sopivaksi sisällöksi.
 • WEBINAARI: Kahdeksan askelta ihmislähtöiseen projektijohtamiseen
  WEBINAARI: Kahdeksan askelta ihmislähtöiseen projektijohtamiseen
  VTT Aaro Ollikainen Recorded: Apr 25 2019 58 mins
  Miten saisin tiimini jäsenet innostumaan? Miten tästä olisi pitänyt heille kertoa? Miten selvitän näiden kahden erimielisyydet?

  Yleensä projektijohtamisessa ja erityisesti sitä käsittelevissä valmennuksissa keskitytään hyvään suunnitteluun, ohjausmenetelmiin ja asioiden johtamiseen. Nämä ovat projektijohtamisen kannalta merkittäviä asioita, mutta usein ihmisten kanssa keskustellessa huolenaiheet liukuvat niin sanottujen pehmeiden arvojen puolelle. Miten motivoidaan, kommunikoidaan ja ratkaistaan ristiriitoja? Niihin eivät projektijohtamisen standardit juuri ota kantaa.

  Tämä webinaari on suunnattu kaikille pienempiä ja isompia projekteja vetäville ja ihmisläheisestä johtamistyylistä kiinnostuneille. Tarkastelemme projektijohtamista kahdeksan askelen kautta. Tule selvittämään, mistä Belbinin tiimiroolista tunnistat itsesi ja miten hevoset liittyvät projektijohtamiseen!
 • WEBINAARI: Ketterä organisaatio
  WEBINAARI: Ketterä organisaatio
  NATALIYA GERMAN IT-tohtori, toimitusjohtaja ja perustaja, HAFORES Oy Recorded: Apr 25 2019 48 mins
  Mitä se tarkoittaa? Miksi ketteräksi? Miten liikkeelle?

  Tämä webinaari on sinulle, jos

  – kuulut liiketoiminnan tai muun organisaation ylimpään tai keskijohtoon millä tahansa alalla tai olet muuten kiinnostunut organisaation ketteryydestä
  – uskot organisaatiosi potentiaaliin
  – kaipaat kuitenkin enemmän tuloksia ja muutoskykyä, onnistuneempaa digitalisointia, toimivampaa yhteistyötä ja innostavampaa työympäristöä sekä parempaa asiakaskokemusta
  – haluat tehostaa kehittämistä ja etsit siihen käytännön keinoja
  – olet kuullut tai tiedät jo jotain ketteryydestä organisaatiossa ja haluaisit tietää tarkemmin, mitä se käytännössä tarkoittaa, miten se toimisi teidän organisaatiossanne ja miten konkreettisesti voisi edetä
  Webinaarissa käymme läpi:

  – Mitä ketteryys tarkoittaa ajattelutapana ja miten se toteutuu organisaation operatiivisella, taktisella ja strategisella tasolla?
  – Miksi ketteryys kannattaa?
  – Miten liikkeelle?
  Mitä saat?

  – Parempaa ymmärrystä ketterästä ajattelusta ja organisaation ketteryydestä
  – Uusia ajatuksia oman organisaation ja liiketoiminnan kehittämiseen ketterämmäksi
  – Konkreettiset askeleet ja vinkit ketteryyden kehittämiseen
  – Webinaarin materiaalit omaan käyttöön, joten voit viedä viestiä myös muille organisaatiossasi

  Webinaari toimii hyvänä pohjustuksena Tehosta liiketoimintasi kehitystä ketterällä johtamisella -valmennukselle.
 • Tietoarkkitehtuuri esimerkin avulla
  Tietoarkkitehtuuri esimerkin avulla
  Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala) Recorded: Apr 24 2019 59 mins
  Tietoarkkitehtuuri koetaan haastavimmaksi arkkitehtuurinäkökulmaksi. Tietomalleja ei tunnu syntyvän ja jos syntyykin, niitä ei osata lukea. Vaikka tietoarkkitehtuuriin käyttäisi paljonkin aikaa, voi olla että hyödyllisiä tuotoksia syntyy vähälti. Tarpeita tietoarkkitehtuurille on sitäkin enemmän. Sen avulla olisi tarve hallita kaikenlaista integraatioista GDPR:ään. Mikä avuksi?

  Anna näyttää webinaarissaan esimerkkien avulla, miten lähdetään liikkeelle liiketoiminnan tietotarpeesta ja edetään edelleen muihin kuvauksiin. Liitämme tietoihin rekisterit sekä erilaiset tietoturvaluokitukset. Näet myös miten IT:n nykytilaa kannattaa lähestyä, jotta saadaan riittävät nykytilan inventaariot aikaan käyttämättä niihin aivan hillittömästi aikaa.
 • Ketterä tuoteomistajuus: oikeita, oikein ja nopeasti
  Ketterä tuoteomistajuus: oikeita, oikein ja nopeasti
  Tuuli Pesonen, Talent Base Recorded: Apr 17 2019 47 mins
  Haluatko kehittää oikeita asioita?

  Haluatko kehittää asioita oikein?

  Haluatko kehittää asiat nopeasti?

  Ketterä tuoteomistaja, Product Owner, on rooli merkitystä ei aina ymmärretä. Mielikuvissa saattaa olla Scrum tiimien kanssa työskentelevä henkilö, jonka tärkein tehtävä on priorisoida tulevia tehtäviä ja huolehtia vaatimuksista. Ketterä tuoteomistajuus on kuitenkin paljon enemmän. Etenkin, jos halutaan kehittää oikeita asioita, kehittää ne oikein ja kehittää ne nopeasti.

  Webinaarissa pureuduteen Ketterään tuoteomistajuuteen ja mitä asioita on huomioitava jalostettaessa idea kokonaisvaltaisesti ja ketterästi kohti liiketoiminta-arvoa tuottavaksi julkaisuksi. Tähän päästään laittamalla kehityksen peruspalikat järjestykseen ja luomalla oikeat asiat, oikein ja nopeasti.
 • Saavutettavuusdirektiivi, mitä digipalveluilta vaaditaan?
  Saavutettavuusdirektiivi, mitä digipalveluilta vaaditaan?
  Jarkko Koivuniemi Recorded: Apr 12 2019 34 mins
  Ketä tämä lainsäädäntö koskee?

  Julkiselle sektorille pakollista eli viranomaiset, ministeriöt, virastot, kunnat, ja kuntayhteisöt, yliopistot, ammattikorkeakoulut, ortodoksinen kirkko, vesi- ja energiahuollon yritykset, lakisääteisiä tehtäviä hoitavat yritykset esim. vakuutussektori sekä katsastusasemat. Tätä on syytä miettiä myös yrityksissä, mitä digipalveluiden saavutettavuus tarkoittaa teidän yrityksessä tai organisaatiossa?

  Webinaarissa mm.

  Mitä saavutettavuus tarkoittaa?
  Keitä saavutettavuusvaatimukset koskevat?
  Mitä uusi saavutettavuusdirektiivi muuttaa?
  Vaatimukset ja tekniset vaatimukset, minimitaso ja keinot?
  Yhdenvertaisuuden periaate
  Digitaalisten palveluiden laatu, mitä käytännössä?
  Saavutettavuus ja hankintaprosessit
  Toimenpidesuosituksia
  Aikataulut toteutukselle
  Erityiskysymyksiä

  Mistä lisää tietoa aiheeseen?
 • Tunneilmapiirin johtaminen
  Tunneilmapiirin johtaminen
  Jaana Hautala Recorded: Apr 12 2019 32 mins
  · Mitä tunneilmapiirin johtaminen on?

  · Miksi tunteiden johtainen kuuluu työelämään?

  · Yhteisen tunneilmapiirin johtaminen

  Jos tunneilmapiiriä ei tietoisesti johdeta, lähtee se huomaamatta synkkenemään. Esimiehillä ja johtajille on merkittävä rooli työyhteisön tunneilmapiirin luojana. Tunteet tarttuvat ja hierarkiassa ylimpänä olevan tunteet leviävät usein kaikkein vahvimmin. Esimiehen myönteinen johtamisote on paitsi tehokas myös ilmainen työhyvinvoinnin parantamiskeinoja. Mutta myös jokainen työyhteisön jäsen vastaa omalta osaltaan tunneilmapiirin kehittämisestä ja valitsee toimiiko itse myönteisten tunteiden levittäjänä ja yhteisön energisoijana vai ilmapiirin myrkyttäjänä. Positiivinen tunneilmapiiri ruokkii jokaisen ihmisen työssä onnistumista.

  Webinaarin sisältöä muun muassa:

  Mitä työyhteisön tunneilmapiiri on ja miten sitä voi jokainen johtaa sekä kehittää:

  - Myönteisen ilmapiirin johtaminen

  - Miksi panostaisin hyvään tunneilmpiirin ja miten?

  - Stressin ja vuorovaikutuksen merkitys tunneilmapiirissä

Embed in website or blog