Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Oppia.fi

 • Date
 • Rating
 • Views
 • Matkalla vielä paremmaksi asiakaspalveluyksiköksi
  Matkalla vielä paremmaksi asiakaspalveluyksiköksi
  Jani Iivonen, Elina Soukola Recorded: Mar 22 2019 38 mins
  Mitkä ovat toiminnan kehittämisen kilpailut, mitä niistä saa ja kuka niihin voi osallistua? Tämän maksuttoman webinaarin jälkeen tiedät, miksi myös teidän asiakaspalveluyksikön kannattaa ottaa osaa Vuoden Contact Center tai Vuoden Service Desk 2019 -kilpailuun tai valmistautua vuoteen 2020!

  Webinaarissa esitellään ensin Vuoden Contact Center -kilpailu ja jäljempänä Vuoden Service Desk -kilpailu. Molemmat kilpailut sisältävät itsearvioinnin sekä finalisteille auditoijien toteuttaman auditoinnin. Puhumassa ovat kilpailuiden pääauditoijat Elina Soukola, Prakto sekä Jani Iivonen, Wakaru Oy.

  Vuoden Contact Center -tittelistä kisaavat Suomen parhaat contact center -tiimit! Wave eli Wakarun Asiakaspalveluverkosto järjestää kilpailun yhteistyössä Kehittämistoimisto Prakto Oy:n kanssa. Contact Center Assessment -ohjelmassa (CCA) palvelukeskuksen toiminta arvioidaan kuuden keskeisen osa-alueen osalta.

  Vuoden Service Desk -tittelistä kisaavat Suomen parhaat service desk -tiimit! Kisaan voivat osallistua yksityisen tai julkisen sektorin organisaatiot, niin isot kuin pienet yksiköt. Kilpailussa on yksi sarja. Arvioinnissa huomioidaan yksikön koko, toiminnan luonne ja sen luomat tarpeet. Arviointiin on Kansainvälisen HDI-tukipalvelustandardin (The HDI Support Center Standard 2014) lisäksi sisällytetty ITILiä eli IT -palvelunhallinnan parhaita käytäntöjä sekä soveltuvia osia ISO/IEC 20000 -standardista.
 • Miten ratkaistaan suomalaisen työelämän eettiset haasteet?
  Miten ratkaistaan suomalaisen työelämän eettiset haasteet?
  Niina Ratsula Recorded: Mar 21 2019 45 mins
  Suomalaisen työelämän eettiset ongelmat puhuttavat enemmän kuin koskaan. Organisaatiot koosta ja toimialasta riippumatta joutuvat nyt tarkastelemaan omien toimintatapojen päivänvalon kestävyyttä. Yksikään organisaatio ei ole suojassa eettisiltä riskeiltä tai väärinkäytöksiltä.

  Mutta mitkä ovat suurimmat eettiset ongelmat suomalaisessa työelämässä ja mistä ne johtuvat? Miten niitä voidaan ratkoa ja rakentaa oikein toimimisen kulttuuria? Tässä webinaarissa saat esimakua uunituoreesta tutkimuksesta, jonka tavoitteena on selvittää pohjoismaisen työelämän eettisiä haasteita.

  Webinaarissa virittäydytään niiden kysymysten äärelle, joita pohditaan syvemmin 4.4. Business Ethics Day -seminaarissa yritysjohdon, tutkijoiden ja asiantuntijoiden johdolla.  Aiheeseen sinut johdattelee liiketoiminnan ja työelämän eettisyyden asiantuntija Niina Ratsula, joka viime keväänä irtisanoutui unelmapestistään globaalin konsernin Ethics & Compliance –toiminnon johtajana ja perusti yrityksen, Code of Conduct Companyn, jonka tavoitteena on edistää työelämän eettisyyttä ja hyvää hallintoa Suomessa. Niina on suosittu luennoitsija, tietokirjailija ja vastuullisen johtamisen puolesta puhuja. Yrittäjyyden ohella Niina viimeistelee aiheesta väitöskirjaa sekä kirjoittaa parhaillaan neljättä tietokirjaansa joka kantaa työnimeä ”Oikein toimimisen kulttuuri”.
 • Business case – menneisyyden havinaa vai innovoinnin työkalu?
  Business case – menneisyyden havinaa vai innovoinnin työkalu?
  Markku Nurmela, Harri Pendolin Recorded: Mar 20 2019 43 mins
  Nykypäivän tuote- ja palvelukehityksessä korostetaan kokeiluiden tärkeyttä. Uusia ideoista pitää tehdä nopeat kokeiluversiot, prototyypit tai MVP:t ja saada ne asiakkaiden kokeiltavaksi. Fail fast, succeed faster.

  Samalla etupainotteisten ja raskaiden liiketoimintasuunnitelmien arvo on kyseenalaistettu ja syystäkin. On turha käyttää aikaa ja rahaa liiketoiminnan suunnitteluun, jos tuotteen tai palvelun haluttavuus on vielä kyseenalaista.

  Mutta mikä on Business Casen, eli liiketoimintalaskelman rooli ideoiden arvottamisessa ketterässä ja leanissa tuotekehityksessä? Onko laskelmat hukkaa vai olennainen osa innovaatioprosessin toimintaa?

  Tuotejohtamisen valmentajat Markku Nurmela ja Harri Pendolin kertovat webinaarissa miten liiketoimintalaskelmia kannattaa käyttää kokeilukulttuurin tukena. Samalla keskustellaan myös huonosta kokeilukulttuurista, liiketoimintasuunnitelman ja bisnesperustelun erosta sekä siitä, miten numerot tukevat innovointia.

  Webinaari on suunnattu kaikille, joiden työhön kuuluu uusien ideoiden evaluoiminen ja liiketoimintapotentiaalin ymmärtäminen. Mukaansa osanottajat saavat ohjeet ja työkalut, joilla ideoista suodattuvat parhaat tuotekehityksen eteenpäin vietäväksi. Webinaari toimii hyvänä pohjustuksena Contribyten Lean Business Case -koulutukselle.
 • Asiantuntija myyjänä
  Asiantuntija myyjänä
  Tuija Aro Recorded: Mar 19 2019 43 mins
  Asiantuntija, olet organisaatiosi paras myyjä. Oletko todella?

  Asiantuntijan panos asiakkuuden hoitamisessa on mittava. Asiantuntija rakentaa työllään luottamuksen palveluihin ja synnyttää toimivan vuorovaikutuksen toimijan ja asiakkaan välillä. Asiantuntijan tehtäviin osana toimenkuvaa kuuluu lähes aina lisämyynti, mutta se harvoin koetaan mielekkääksi, joten tarvitaan ymmärrystä ja uudenlaista osaamista. Näin myynnistä tulee luontevaa, mielekästä ja helposti onnistuvaa. Asiantuntijan asiakas voi olla sisäinen tai ulkoinen, mutta samat lainalaisuuden pätevät.

  Webinaarissa käsitellään miten kehitytään asiantuntijaksi, joka osaa vastata asiakkaan tarpeisiin.

  Kaikki asiakkaat ovat ihmisiä. Kaikki työntekijät ovat ihmisiä. Jos et ymmärrä ihmisiä, et ymmärrä bisnestä.

  Webinaarin pitäjä Tuija Aro on kokenut johtamisen ja esimiestyön valmentaja. Motivaatiotarpeiden ymmärtäminen ja niiden kautta johtaminen on ollut Tuijan vahvaa valmennustekemistä vuosien ajan – kokemus on hionnut monipuolista liiketoimintaosaamista, joka yhdistyy laajaan tietoon psykologiasta. Tuija valmentaa esimerkeillä, selkästi ja silti vauhdikkaan mukaansatempaavasti varmistaen, että jokainen osallistuja saa työkaluja oman johtamistyönsä kehittämiseen samalla, kun oivaltaa itsensä johtamisestakin aivan uusia asioita.
  Valmennuksessa asioihin perehdytään syvemmin, mutta jo webinaarissa käsitellään seuraavia teemoja:

  Saat konkreettisia arjen työkaluja ja keinoja toimia onnistuneesti asiakasrajapinnassa
  Opit nostamaan luontevasti asiakastyytyväisyyttä
  Opit johtamaan asiakkuutta
  Asiantuntijuudestasi tulee kilpailuetu
  Opit kohtaamaan asiakkaan ja toimimaan vuorovaikutuksessa luottamusta lujittaen
 • Mielekäs kokonaisarkkitehtuuri muutoksessa?
  Mielekäs kokonaisarkkitehtuuri muutoksessa?
  Jarkko Koivuniemi Recorded: Mar 18 2019 33 mins
  Enterprise Architecture tai suomeksi kokonaisarkkitehtuuri sanoina ovat melko luotaantyöntäviä. KA työhön pitäisi osallistua organisaation yksiköistä, mutta se on usein liian teknistä. Kyse on kuitenkin toiminnan kehittämisestä lähtien strategioista ja toimenpiteistä. Mutta mitä kokonaisarkkitehtuurityö mielekkääksi? Tule kuuntelemaan lisää maksuttomaan webinaariin!


  Mielekäs kokonaisarkkitehtuuri ja IT käsikädessä, mahdollista vai mahdotonta?
  Mitä mielekäs arkkitehtuuri voisi tarkoittaa
  Viitekehyksien merkitys, entäpä jos HR:llä tai myynnillä vetovastuu?
  Toiminnan ja muutoksen kuvaaminen
  Organisaation kyvykkyys
  Organisaation johto ja toiminnot mukaan
  Mitä tähän mennessä on opittu?
  Miksi toiminnan dokumentointia tarvitsee tehdä?
  Julkinen sektori vs ykstyinen
 • Vältä muutosansat muutosjohtamisella
  Vältä muutosansat muutosjohtamisella
  Tuija Aro Recorded: Mar 14 2019 46 mins
  Muutokset ovat tulleet jäädäkseen, mutta ihmisten mukaan saaminen ja motivointi on haastavaa. Elämme jatkuvaa beta-vaihetta, jossa ajetaan sisään uusia asioita limittäin ja vauhdilla. Älä jumittaudu muutosansoihin tai vastustajiin vaan saa ihmiset mukaan. Webinaarista saat tietoa jatkuvan muutoksen käsittelemisestä ja johtamisesta.

  Kaikki asiakkaat ovat ihmisiä. Kaikki työntekijät ovat ihmisiä. Jos et ymmärrä ihmisiä, et ymmärrä bisnestä.

  Webinaarin pitäjä Tuija Aro on kokenut johtamisen ja esimiestyön valmentaja. Motivaatiotarpeiden ymmärtäminen ja niiden kautta johtaminen on ollut Tuijan vahvaa valmennustekemistä vuosien ajan – kokemus on hionnut monipuolista liiketoimintaosaamista, joka yhdistyy laajaan tietoon psykologiasta. Tuija valmentaa esimerkeillä, selkästi ja silti vauhdikkaan mukaansatempaavasti varmistaen, että jokainen osallistuja saa työkaluja oman johtamistyönsä kehittämiseen samalla, kun oivaltaa itsensä johtamisestakin aivan uusia asioita.

  Muutosjohtamisen valmennuksessa asioihin perehdytään syvemmin, mutta jo webinaarissa käsitellään seuraavia teemoja:
  Opi ohjaamaan organisaatiosi kohti onnistunutta muutosta

  Edistä ihmisten toimintaa jatkuvissa muutoksissa
  Tunnista ja ehkäise ennalta stressikäyttäytymistä
  Saa ihmiset mukaan
  Työkaluja johtamiseen ja motivointiin

  Muutosjohtamisen valmennuksen tavoitteet

  Oppia tunnistamaan tarpeita, jotka muutoksessa toimivat jarruttavana voimana
  Oppia huomaamaan muutosta hidastavien ilmiöiden näkymistä ja edistämään niiden ylittämistä
  Oppia ymmärtämään ihmisten distressikäyttäytymistä
  Tunnistaa tietoisen ja tiedostamattoman draaman roolit muutoksessa
  Oppia edistämään luovan konfliktin johtamista
  Oppia johtamaan itseään ja muita tietoisen, mahdollistavan roolin valintaan
  Saada kaikki mukaan kasvattamaan organisaation liikevoimaa muutoksissa
 • Dynaaminen johtamisjärjestelmä julkiselle hallinnolle (DEMO)
  Dynaaminen johtamisjärjestelmä julkiselle hallinnolle (DEMO)
  Mika Haikonen, Timo Maisila Recorded: Mar 13 2019 35 mins
  Kevään 2019 virkamies verkostoituu, aistii uusia ilmiöitä ja kokeilee asioita ketterästi. Samalla korostuu selkeän tilannekuvan sekä selkeiden ylätason tavoitteiden merkitys. Erilaisten ohjeiden ja arkkitehtuurien lisäksi tarvitaan siis mittarit jotka kertovat miten yksittäisen organisaation tulosvelvoitteet toteutuvat. QPR johtamisjärjestelmä vastaa tähän tarpeeseen ottamalla huomioon sekä johdon, toiminnan että kehityksen tarpeet yhdellä SaaS-ratkaisulla.

  Webinaariin ovat tervetulleita kaikki johtamisjärjestelmistä kiinnostuneet. Webinaarin kohderyhmää ovat erityisesti julkisen hallinnon johtohenkilöt sekä laadusta, toiminnan kehityksestä ja operatiivisesta toiminnasta vastaavat henkilöt. Osallistujat oppivat johtamisjärjestelmistä sekä teorian että käytännön esimerkkien kautta.
 • Kuinka mokaat IT-projektisi?!
  Kuinka mokaat IT-projektisi?!
  Tarja Raussi Recorded: Mar 13 2019 66 mins
  Niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin tutkimuksissa vuodesta toiseen kerrotaan, kuinka monet projektit menevät pieleen. Jospa kerrankin otettaisiin käyttöön anti-pattern ja katsotaan, miten varmasti projektin saa poskelleen… Siitä ei voi muuta kuin parantaa.

  Aikataulu:
  8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
  9.00-9.45 Kuinka mokaat IT-projektisi?! Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

  Tarja Raussilla on pitkä kokemus systeemityöstä, projekteista ja kokonaisarkkitehtuurista. Hän on uransa aikana tehnyt ja nähnyt lukuisia hankkeita ja projekteja, joissa on ollut haasteita. Hän on myös avustanut ongelmien ratkomisessa projekteissa, joissa on mennyt paljon pieleen. Mutta hän on ollut myös mukana tekemässä hankkeita ja projekteja, joissa on onnistuttu hienosti, pysytty aikataulussa ja budjetissa, sekä hyödynnetty olemassa olleita kokonaisarkkitehtuurikuvauksia. Niinpä hänellä on kokemusta ja taustaa kertoa, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei kannata tehdä.
 • Älykkyyttä osaamisen johtamiseen: SMART CAPABILITY MANAGEMENT
  Älykkyyttä osaamisen johtamiseen: SMART CAPABILITY MANAGEMENT
  Kirsi Elina Kallio, Timo Valli Recorded: Mar 8 2019 34 mins
  Suomalaisissa yrityksissä panostetaan joka vuosi entistä enemmän osaamisen kehittämiseen; rekrytoidaan osaajia, käydään kursseilla, ostetaan konsultteja. Kulut kasvavat, mutta lisääntyykö kyvykkyys saada aikaan oikeita tuloksia?

  Smart Capability Management on uusi älykäs toimintatapa varmistaa yritysten strategian tai hankkeen onnistuminen. Tämä Vallum Oy:n kehittämä kyvykkyyksien systemaattisen johtamisen palvelu on suoraviivainen ja yksinkertainen toteuttaa, ja sillä on nopea vaikutus toiminnan tuloksellisuuteen sekä kustannustehokkuuteen.

  Kehittämämme menetelmä on Suomelle mahdollisuus lisätä yritysten kilpailukykyä, ja sitä myöten voittaa mm. huoltosuhteen heikkenemisestä maallemme aiheutuvat riskit. Kansallisen Smart Capability Management -hankkeen missiona on auttaa yrityksiä menestymään globalisoituvassa ja digitalisoituvassa maailmassa. Hankkeeseen kutsutaan mukaan kaksikymmentä maamme kärkiyritystä, joissa tehdään merkittävä kyvykkyysloikka ajanjaksolla 2019-2022.


  Tässä tiikerinloikassa rima on korkealla. Hankkeeseen osallistuville yrityksille lupaamme uuden, juuri kullekin organisaatiolle sopivimman tavan johtaa organisaationsa kyvykkyyttä. Kullekin loikkaajalle muotoillaan alkukartoitukseen perustuva yrityskohtainen tiekartta, jonka hallitussa toteutuksessa myös autamme. Hankkeen yritykset oppivat toisiltaan yhteisissä työpajoissa ja tilaisuuksissa, joissa päästään vertailemaan tiikerinloikan alkuvaihetta, tiekarttaa ja tuloksia – luonnollisesti luottamuksellisesti yhdessä sovituin osin.

  Naistenpäivän maksuttomassa webinaarissa kuulemme Smart Capability Management -konseptin kehittäneen Vallum Oy:n toimitusjohtaja Timo Vallin ja strategisen osaamisen kehittämisen huippuasiantuntijan Kirsi Elina Kallion ajatuksia järkevämmästä osaamisen hallinnasta ja kyvykkyyksien strategisesta kehittämistyöstä.
 • Luottamuksen rakentaminen työyhteisössä
  Luottamuksen rakentaminen työyhteisössä
  Taito Training Oy Recorded: Mar 8 2019 34 mins
  Miksi luottamuksen tietoinen rakentaminen työyhteisössä on niin tärkeää?

  Miten luottamuksen ilmapiiri vaikuttaa yksilöön, entä yhteistyöhön?

  Miten vaikutamme luottamuksen rakentumiseen käytännön arjessa?  Luottamus vaikuttaa kykyymme toimia, motivaatioomme sekä tuloksellisuuteemme.

  Ihmiset ovat yllättävän erilaisia luottamuksen luontaisen syntymisen suhteen.

  Luottamuksen rakentaminen ja rakentuminen toimivan yhteistyön elinehto.  Luottamuksen ilmapiirissä kiinnitämme luontaisesti enemmän huomiota onnistumisiin sekä positiiviseen. Se mihin kiinnitämme huomiota vahvistuu. Luottamus vahvistaa siis onnistumisia ja olemassa olevaa huippuosaamista entisestään.  Webinaarin sisältö:

  -Luottamuksen rakentamisen vaikutukset

  -Hyvinvointi, motivaatio, tuloksellisuus ja luottamus

  -Luottamuksen rakentaminen käytännössä ja tietoa aivotutkimuksesta

  -Oksitosiini eli mielihyvähormoni ja luottamuksen tunne  -Miten juuri minä voin vaikuttaa luottamuksen rakentumiseen ja kokemukseen?

  -Mitä voin tehdä yhdessä tiimini kanssa?

  -Mitkä ovat seuraavat askeleeni?  Webinaarin aikataulu:

  8.45-9.00 Webinaariin liittyminen

  9.00-9.30 Aiheen käsittely ja yhteenveto  Kouluttaja:


  Anniina Hukari

  on oivalluttava kehittämis- ja muutosasiantuntija sekä kouluttaja, joka uskoo vahvasti organisaatioissa, tiimeissä ja yksilöissä olevaan potentiaaliin. Hän auttaa kirkastamaan tavoitteet ja pusken yksilöitä ja tiimejä positiivisesti niitä kohti – rinnalla kulkien ja yhdessä tehden. Suurena intohimona on parhaiden toimintatapojen rakentaminen organisaatioihin ja niiden kautta sekä tuloksellisuuden että työhyvinvoinnin lisääminen. Anniina on erittäin kokenut esimiesten ja johdon kouluttaja, fasilitaattori ja business coach.

  Anniinalla on yli 17 vuoden kokemus ihmisten valmentamisesta, kouluttamisesta ja ohjaamisesta. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja business coach master, joka on opiskellut myös mm pedagogiikkaa, NLP:tä sekä aivotutkimusta.

Embed in website or blog