Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Oppia.fi

 • Date
 • Rating
 • Views
 • Visualisoinnit ja muut viestinnän keinot kokonaisarkkitehtuurissa
  Visualisoinnit ja muut viestinnän keinot kokonaisarkkitehtuurissa
  Anna Aaltonen Recorded: Dec 4 2018 61 mins
  Kokonaisarkkitehtuuri tukee päätöksentekoa, niinhän sen pitäisi olla. Johto ei kuitenkaan lämpene ArchiMate-kerroskuviin ja täytyy tunnustaa, että aika kryptisiltä ne näyttävät omaankin silmään. Mitä tehdä? Millaisia eri yhteenvetoja arkkitehtuurista kannattaa tehdä? Entä jos niihin lisäisi jotain mielenkiintoista, kuten kustannukset tai tapahtumamäärät? Mitä silloin saa näkyviin?

  Webinaarissa esitellään, mitä yhteenvetoja arkkitehtuurin perusteella voi tehdä. Saat ideoita siihen, miten arkkitehtuurisi viestii paremmin. Analyyseja esitellään myös BiZZdesign Enterprise Studion avulla.

  Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.
 • Code of Conductin rakentaminen ja jalkauttaminen
  Code of Conductin rakentaminen ja jalkauttaminen
  Niina Ratsula Recorded: Dec 3 2018 55 mins
  Eettisillä ohjeilla ei juuri ole merkitystä, jos ne eivät heijastu ihmisten päivittäisessä toiminnassa.

  Code of Conductin eli eetisen ohjeistuksen tärkein tehtävä on tarjota työntekijöille yhteiset pelisäännöt siitä, mikä on organisaatiossa sallittua ja mikä ei; mikä on yhteinen tapa toimia. Usein säännöt koskevat myös yhteistyökumppaneita. Ohjeista ei ole kuitenkaan päivittäisessä toiminnassa juuri apua, jos ne ovat vain nettivuilla olevia dokumentteja. Jotta saat eettisen ohjeiston aidosti vastaamaan päivittäistä tekemistä, tulee varmistaa, että ohjeet on kirjoitettu ja avattu henkilöstölle merkityksellä tavalla.

  Sääntöjen tulisi toimia henkilöstön yhteisenä ohjenuorana, kun he päivittäin toimivat organisaation nimissä. Lisäksi toiminnan seuraaminen ja mittaaminen on helpompaa, kun toimintaa voidaan peilata olemassa oleviin pelisääntöihin. Myös väärinkäytöksiin ja epäasialliseen käytökseen on helpompi puuttua, kun odotettu tapa toimia on muodollisesti kuvattu ja viestitty yhteisissä toimintaperiaatteissa.

  Tässä webinaarissa pohditaan sitä, miten eettiset ohjeet saadaan jalkautettua aidosti osaksi yrityksen arkea. Käymme läpi käytännönläheisesti ja esimierkkien valossa parhaita käytäntöjä ja hyväksi todettuja vinkkejä eettisten ohjeiden luomiseen ja jalkauttamiseen.

  Webinaarin tarjoilee sinulle KTM Niina Ratsula, jolla on yli vuosikymmenen kokemus eettisten ohjeiden laatimisesta ja jalkauttamisesta. Niinan perustaman CODE OF CONDUCT COMPANYN missiona on auttaa yrityksiä luomaan kestävät bisnesetiikan käytännöt ja vahvistamaan oikein toimimisen kulttuuria. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä Niina ehti toimia 12 vuotta kansainvälisissä kehittämis- ja johtotehtävissä Nokian ja Kemiran palveluksessa, erikoistumisalueinaan eettiset ja compliance-ohjelmat, sisäinen valvonta, sisäinen tarkastus, väärinkäytösriskin hallinta ja yritysvastuu.

  Kurssit osoitteessa oppia.fi.
 • When Collaboration sucks, and the Project Team is in Trouble
  When Collaboration sucks, and the Project Team is in Trouble
  Anjariitta Savolainen and Päivi Äijälä Recorded: Nov 28 2018 33 mins
  When Collaboration sucks, and the Project Team is in Trouble you need to know how to find your way out from the situation. What are human reactions in a tough situation? How diverse we are as human beings How you could co-create fluid collaboration?
  We have collected some ideas for your use in everyday life, whether you are working in a project or not.

  Päivi Äijälä and Anjariitta Savolainen are the Founding Partners of Caleidocons Ltd. They have designed a globally unique, science based team coaching approach, and co-created high trust teams in private and governmental sectors. Their passion is to make positive difference with neuroscience based measures.

  Päivi has facilitated project development workshops first as development aid consultant in more than 10 countries since 1994, then Human Resources Development positions in international and global companies. She has also contributed to increase the awareness of the professional coaching, working for International Coach Federation in Finland, EMEA and Global work groups.

  Anjariitta has worked in senior and executive positions with focus on leadership development in global and international companies since 1996. She has inspired both teams and individuals with her team coaching skills and expertise since 2006.
 • Variaation (hajonnan) ymmärtäminen ja sen vaikutus päätöksentekoosi
  Variaation (hajonnan) ymmärtäminen ja sen vaikutus päätöksentekoosi
  Kalevi Kaski Recorded: Nov 28 2018 37 mins
  Tämä on jatko-osa torstaina 8.11.2018 pidetylle webinaarille: "Lean Six Sigma "Understanding Variation - The Key to Manage Chaos".

  Yhtiön tai organisaation johtaminen perinteisten kuukausiraporttien perusteella on kuin yrittäisi ajaa autoa seuraten keskiviivaa ainoastaan auton peruutuspeilistä. Kuukausi keskiarvojen vertailu on rajoitettua vertailua, ja voi johtaa virheellisiin päätöksiin. Keskiarvot saattavat kertoa vain prosessin tyypillisestä normaalista vaihtelusta (kohinasta), jolloin tehdään erilaisia virheitä. Niitä voi olla esim. "kohinan tulkinta kuin se olisi signaali, tehdään sen perusteella virheellisiä päätöksiä". Tämä webinaari kuvaa tuota tilannetta esimerkin valossa, ja osoittaa keinon välttyä tekemästä virheellisiä johtopäätöksiä ja virheellisiä ratkaisuja.

  Webinaarin puhujana toimii Kalevi Kaski kattavalla 40 vuoden kokemuksella. Kalevilla on 18 vuoden kokemus Lean Six Sigma ja Lean menetelmien menestyksellisestä soveltamisesta useassa Euroopan maassa. Puhuja on sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt ja Lean Master.

  Tutustu koulutustarjontaan osoitteessa oppia.fi.
 • Kuinka otan työssäni vastaan palautetta, myös negatiivista ?
  Kuinka otan työssäni vastaan palautetta, myös negatiivista ?
  Kaj Kunnas Recorded: Nov 28 2018 43 mins
  Tässä webinaarissa YLE:n urheilutoimituksesta tuttu pitkän linjan urheilutoimittaja ja VUODEN POSITIIVISIN SUOMALAINEN 2016- tunnustuksen saanut Kaj Kunnas seikkaperäisesti ja käytännön esimerkein sparraa, miten me otamme vastaan saamaamme palautetta työssämme, myös negatiivista? Webinaarissa käsitellään sitä, miten me voimme yksilönä ja tiiminä edistää keskustelukulttuuria, jossa hyväksytään erilaiset mielipiteet (sosiaalinen media, yrityskulttuuri, organisaatio, henkilökohtainen brändi) ja samalla vahvistaa omaa mieltä, ajattelu- ja asennetaitoja ja henkilöbrändiä muuttuvassa (työ) maailmassa.

  Urheilutoimittaja Kaj Kunnas tarjoaa keinoja ja käytännön elämän työkaluja, sekä urheilutoimittajana koettuja rajujakin esimerkkejä saamastaan palautteesta toimittajan työssä suoria lähetyksiä suurelle yleisölle tehdessä. Kaj sparraa, miten otetaan työssä parhaiten vastaan palautetta, myös negatiivista (sosiaalinen media, yrityskulttuuri, organisaatio, henkilökohtainen brändi).

  Webinaarissa käydään lyhyesti läpi keinoja ja tapoja, joilla voidaan edistää vihamielisen ( esim. joihinkin avainhenkilöihin, asiakaspalveluun, organisaatioon jne. kohdistuva vihapuhe) sijaan keskustelukulttuuria, jossa hyväksytään erilaiset mielipiteet. Webinaarissa käytännön esimerkein käsitellään negatiivisen palautteen kohtaamista yrityksen, organisaation ja henkilökohtaisen brändin näkökulmista. Tässä aamuwebinaarissa Kaj:n sparraamana tarkastellaan myös sitä, miten eri asemissa oleva ammattilainen, esimerkiksi johtavassa asemassa oleva, tai asiakkaan tai alaisen suoran palautteen kohtaava voi toimia, jos negatiivinen palaute kohdistuu itseen, tai edustamaansa organisaatioon. Tavoitteena on löytää työkaluja eheänä pysyvän ja joustavan mielen ylläpitämiseksi.

  Voit myös tilata Kaj Kunnaksen pitämään räätälöidyn koulutuksen organisaatiollesi tästä aiheesta.
 • Kiire, mitä voin tehdä ajanhallinnalleni?
  Kiire, mitä voin tehdä ajanhallinnalleni?
  Satu Pitkämäki Recorded: Nov 26 2018 42 mins
  Onko aikataulusi jatkuvasti täynnä tai kasaantuvatko ja stressaavatko tekemättömät tehtävät? Webinaarissa tutustumme konkreettisiin oman ajan hallinnan ja työtehtävien suunnittelun keinoihin, jotka voi viedä heti omaan arkeen ja työhön.

  Ajankäytön tietoinen johtaminen on tärkeä osa työelämän taitoja ja oman elämän hallintaa. Kun ajankäyttö on hallinnassa, olosi on stressittömämpi ja sinulle jää myös enemmän vapaa-aikaa.

  Webinaarin pitäjä Satu Pitkämäki on tuloksia tuottava ja mukaansatempaava valmentaja. Sadun intohimo on oivalluttaa ihmisiä ratkaisemaan työelämän haasteellisia tilanteita ja löytämään voimavaroja jaksamiseen ja kehittymiseen tietoisuuden kautta. Ajanhallintaa Satu on valmentanut jo kolmattakymmenettä vuotta ja on siinä ajassa kehittänyt Completon ajanhallinnan konseptia napakaksi ja järjestelmälliseksi parhaiden käytäntöjen kokonaisuudeksi.
 • Mallinnuskielten taistelu! – Mikä sopii sovellusarkkitehtuurin mallintamiseen?
  Mallinnuskielten taistelu! – Mikä sopii sovellusarkkitehtuurin mallintamiseen?
  Tarja Raussi Recorded: Nov 21 2018 70 mins
  Tässä Mallinnuskielten taistelu! -webinaarisarjassa Tarja käy läpi havainnollisin esimerkein keskeisten mallinnuskielten ArchiMaten, BPMN:n ja UML:n soveltumista eri tarkoituksiin. Tänä syksynä keskitymme yhteen aiheeseen kerrallaan, jotta aikaa on kunnolliseen käsittelyyn.

  Jotta webinaarista saadaan osallistavampaa, ilmoittautuneet voivat lähettää Tarjalle (tarja.raussi@coala.fi) etukäteen aihepiiriin liittyviä kysymyksiä tai esimerkkitapauksia, joita hän sitten käsittelee webinaarissaan. Kysymykset tai esimerkit tulee lähettää viimeistään 3 päivää ennen webinaaria.

  Mallinnuskielten taistelun 3. ottelussa keskitytään siihen, mikä mallinnuskieli toimii parhaiten sovellusarkkitehtuurin mallintamisessa. Ja missä menee raja kokonaisarkkitehtuurin ja sovellusarkkitehtuurin välillä? Nämä kaksi nimittäin tahtovat aina mennä sekaisin.

  Senior Consultant Tarja Raussi on käyttänyt eri mallinnuskieliä vuosikymmeniä. Hän käytti UML:ää jo 1990-luvulla. Kun BPMN tuli kuvioihin, Tarja alkoi käyttää sitä, ja samoin kävi ArchiMaten kanssa. Tarjalla on sertifikaatit sekä UML:stä että ArchiMatesta. Koska Tarja on tehnyt laajoja projekteja ja myös kouluttanut näitä kieliä, hän on joutunut miettimään, miten fiksuimmin selvitä koko paletin kanssa. Nykyään Tarja työskentelee Coala Oy:ssä konsulttina ja käyttää päivittäisessä työssään kaikkia mallinnuskieliä.
 • Motivaatiotietouden hyödyntäminen johtamisessa (tai työhyvinvoinnissa)
  Motivaatiotietouden hyödyntäminen johtamisessa (tai työhyvinvoinnissa)
  Marjaana Herlevi Recorded: Nov 16 2018 41 mins
  Motivaatiotietous perustuu psykologi Steven Reissin kehittämään motivaatioteoriaan, joka muodostuu 16 elämän perustarpeesta. Kun tiedät, mikä sinua motivoi eniten, voit muokata elämäsi ja ympäristösi sellaiseksi, jossa loistat vahvuuksiesi kautta. Kun tiimissä kunkin yksilölliset motiivit tunnetaan, kaikilla on mahdollisuus tulla johdetuksi sillä tavoin, kuin he itse haluavat tulla johdetuiksi. Opi tuntemaan, miten motiivit voivat vaikuttaa stressin ja huonon olon taustalla ja aloita omien luontaisten motiiviesi kautta kukoistaminen nyt.

  Marjaanan keskeisiä kiinnostuksen kohteita ovat ihmisen potentiaalin löytäminen, ajattelun kehittäminen, motivaatio, henkinen hyvinvointi, vuorovaikutus- ja kohtaamistaidot. Hänen ajatuksiaan voit lukea kirjasta Omannäköinen elämä -näin teet hyviä valintoja (PS-kustannus, 2017). Kasvatustieteen maisterin tutkinnon lisäksi Marjaana on myös opinto-ohjaaja, yrittäjä, tietokirjailija, RMP-motivaatiovalmentaja, MB Master Life Coach (ICF:n akkreditoima), Mind Coach Certified Trainer ja enneagrammiohjaaja.
 • Prosessijohtaminen tänään
  Prosessijohtaminen tänään
  Jarkko Koivuniemi Recorded: Nov 11 2018 44 mins
  Prosesseja kuvattiin jo 90-luvulla kuvaamisen ilosta. Moneenko näistä kuvauksista on palattu tai onko ne ajantasalla Prosessijohtamisen keinot tavoitteiden saavuttamiseksi eroavat merkittävästi aikaisemmin käytetyistä. Aikaisemmin keskityttiin ehkä kustannustehokkuuteen, nyt arvostetaan nopeutta ja joustavuutta. Aikaisemmin pidettiin tärkeinä henkilökohtaisia tavoitteita, nyt ehkä korostetaan organisaation menettelyjen ja tiimien kehittämistä. Myös asiakkaiden ja toimittajien rooli on muuttunut aikaisemmasta ja he ovat nyt yhteistyökumppaneita.

  - Päivän trendit
  - Prosessien tunnistaminen ja prosessiajattelun mukainen organisaatio
  - Prosessijohtamisen sisältö (määrittely, tunnistamiseen, prosessikartta)
  - Laadunhallinta
  - Mittaamisen ongelmat
  - Teknologia avuksi prosessityöhön
  - Laadunhallintajärjestelmät
  - Parempia tuloksia prosessijohtamisella

  Webinaarista vastaa Jarkko Koivuniemi, Suomen Ammattipuhujista.
 • Mindfulness - työkaluja uneen, palautumiseen ja työkyvyn vahvistamiseen
  Mindfulness - työkaluja uneen, palautumiseen ja työkyvyn vahvistamiseen
  Aleksi Litovaara Recorded: Nov 9 2018 37 mins
  Webinaarissa käymme lyhyesti läpi:

  - Mitä mindfulness on ja mitä se ei ole
  - Mitä tieteellisesti todettuja hyötyjä mindfulness-harjoittamisella on?
  - Mitä harjoittaminen tarkoittaa arjessa?
  - Aleksin harjoituskokemuksia 2000-luvun alusta lähtien

  leksi on hymyn voimaan uskova entinen huippu-urheilija, haluttu mindfulness luennoitsija, työnohjaaja ja coach joka vahvistaa suomalaisten työhyvinvointia ilon ja aitouden kautta.

  Professional ICF Certified Coach, PCC
  Solution Focused Coach / Supervisor, STOry
  Trained Teacher of Mindful Self-Compassion (MSC)
  Asahi health® Instructor
  Licensed Trainer of NLP
  Licensed Sports Performance Coach
  Firstbeat Expert

Embed in website or blog