Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Oppia.fi

 • Date
 • Rating
 • Views
 • Näin automatisoit palvelusi!
  Näin automatisoit palvelusi! Lauri Humina ja Lari Peltoniemi Recorded: Sep 18 2018 43 mins
  Automaatio on lähtökohta uusille palveluille ja se tuo tehokkuutta myös olemassa oleviin palveluihin. Tässä webinarissa kuvataan pureudutaan palveluiden automatisoimisen problematiikkaan mm. seuraavine kysymyksien kautta:

  Mitä on palveluautomaatio (Service Automation)
  Mikä osuus palvelusta voidaan automatisoida
  Minkälaisia haasteita palvelun automatisoinnissa on
  Millä lähestymistavalla palvelun automatisoinnin suunnittelussa pääsee hyvin liikkeelle
  Mitä pyöriä palvelun automatisoinnin suunnittelussa on jo keksitty
  Webinaari on tarkoitettu kaikille palvelunhallinnan ammattilaisille, keskijohdolle, kehittäjille palvelumuotoilijoille ja kaikille palveluiden suunnittelusta ja toteuttamisesta kiinnostuneille. Webinaari sopii erinomaisesti myös työhönsä motivaatiota etsiville.

  Tule kuulemaan miten voit lähestyä palvelun automatisointia systemaattisesti.

  Katso Service Automation Framework (SAF) -kurssit OPPIA.FI:STÄ.
 • VÄLTÄ SKANDAALI! Miten ehkäistä ei-toivottua käytöstä organisaatiossa?
  VÄLTÄ SKANDAALI! Miten ehkäistä ei-toivottua käytöstä organisaatiossa? Niina Ratsula Recorded: Sep 18 2018 62 mins
  Mediassa uutisoidaan jatkuvasti organisaatioista, joiden edustamat henkilöt ovat toimineet ei-toivotusti – joko tahattomasti tai tarkoituksellisesti. Aseman ja vallan väärinkäyttöä, epäilyttäviä transaktioita, intressiristiriitoja, harkitsemattomia lausuntoja lehdistölle, syrjintäväitteitä, ja lista jatkuu päivittäin.

  Jokainen organisaatio on altis skandaaleille, joista taloudellisten ja juridisten seuraamusten lisäksi vaikutukset yrityksen maineeseen ja yhteistyökumppanuuksiin voivat olla kohtalokkaita.

  Paras keino suojautua näiltä riskeiltä on ymmärtää oman organisaatiosi kannalta relevantit riskit sekä varautua niiden toteutumiseen: Mitkä ovat tilanteita, joissa meidän johto tai muu henkilöstö voisi toimia ei-toivotusti – joko tahattomasti tai tarkoituksella?

  Tässä maksuttomassa webinaarissa opit, mitkä ovat parhaat käytännöt ei-toivotun käytöksen ehkäisyyn ja skandaalien välttämiseen. Kuulet myös vinkkejä miten toimia tilanteissa, joissa ei-toivottu käytös tai skandaali ehkäisystä huolimatta realisoituu.

  Niina Ratsula auttaa perustamansa Code of Conduct Companyn asiantuntijana organisaatioita kehittämään yritysetiikan, compliancen ja sisäisen valvonnan käytäntöjä sekä vastuullista johtamiskulttuuria. Niinalla on 12 vuoden monipuolinen kansainvälinen kokemus compliance-ohjelmien, yritysvastuun, sisäisen valvonnan ja sisäisen tarkastuksen parissa Nokian ja Kemiran palveluksessa sekä tutkijana Turun Kauppakorkeakoulussa. Niina on suosittu kirjailija ja luennoitsija - hänen blogia voit seurata osoitteessa WWW.CODEOFCONDUCT.FI.
 • Näin valitset organisaatiollesi sopivan valmisohjelmiston
  Näin valitset organisaatiollesi sopivan valmisohjelmiston Petteri Laamanen Recorded: Sep 18 2018 52 mins
  Kaikki asiakashallintajärjestelmä eivät ole samanlaisia. Tuotteiden välillä on eroja. Sama pätee myös muihin valmisohjelmistoihin (ERP, IAM, ECM jne.) Myyjät lupaavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Kuinka valitset organisaatiollenne sopivan tuotteen?

  Onnistunut valinta lähtee omien tarpeiden tunnistamisesta ja kuvaamisesta. Kun tiedät tarpeet, osaat vaatia niitä valittavalta tuotteelta. Kokonaisarkkitehtuuri tarjoaa hyvät menetelmät tarpeiden analysointiin ja kuvaamiseen. Menetelmien avulla kuvaat myös, kuinka uusi ratkaisu istuu osaksi kokonaisuutta ja mitä muutoksia se vaatii mm. integraatioihin ja ympäröiviin järjestelmiin.

  Tule kuulemaan, miten arkkitehtuurityö auttaa onnistumaan valmisohjelmistovalinnassa. Webinaari soveltuu myös muille kuin arkkitehdeille.

  Senior Consultant Petteri Laamanen on osallistunut tuotevalintoihin niin organisaation omana työntekijänä kuin hankintaa avustavana konsulttina. Hankittavat ohjelmistot ovat vaihdelleet CRM-paketeista aina IAM-ratkaisuihin. Petterillä on seuraavat kokonaisarkkitehtuurisertifikaatit: TOGAF® 9 Certified ja ArchiMate® 3 Practitioner. Tämän lisäksi hänellä on kokemusta muun muassa JHS-179 suosituksen soveltamisesta sekä muiden vastaavien kehikkojen käytöstä. Petteri toimii Coala Oy:ssä konsulttina ja käyttää arkkitehtuurimenetelmiä päivittäisessä työssään.
 • EU SME Instrument -rahoituksen hakeminen PK-yrityksille
  EU SME Instrument -rahoituksen hakeminen PK-yrityksille Jerri Laine Recorded: Sep 13 2018 46 mins
  Tässä webinaarissa esitellään EU SME Instrument -ohjelma ja sen statistiikkaa, hakemusprosessia, hakemuksien arviointikriteerejä ja annetaan käytännön vinkkejä hyvään hakemukseen.

  Webinaari sopii kaikille, pienten ja keskisuurien yrityksien edustajille, jotka ovat kiinnostuneita EU:n rahoituksen hakemisesta toimintaansa. Webinaari pohjustaa hakemuksen tekemiseen opastavaa kurssia EU SME INSTRUMENT PHASE 1 -HAKEMUSTYÖPAJA, jonka löydät Oppia.fi:stä.

  Jerri Laine on Innovation Manager Finland Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja. Jerrillä on yli 20 vuoden kokemus julkisen rahoituksen hankkeista ja ohjelmista. Jerri on ollut mukana toteuttamassa menestyksekkäästi yli 300 kotimaista julkista rahoitushakemusta ja yli 30 EU rahoitushakemusta.

  Aikaisemmin Jerri on ollut mm. Innovation Managerina Wärtsilä Oyj:ssä ja Teknologia-asiantuntijana Tekesissä.
 • Lean Six Sigma - Onko datamme ”yli-kokattua” vai ”aliravittua”? - Osa 2
  Lean Six Sigma - Onko datamme ”yli-kokattua” vai ”aliravittua”? - Osa 2 Kalevi Kaski Recorded: Sep 12 2018 23 mins
  Webinaarissa tarkastellaan datan eli prosessin informaation hyödyntämisen ongelmia. Jos dataa on ”keitetty liikaa”, mahdollisuus helppoihin ja jopa kaikkiin parannuksiin on menetetty. Yli- kokatun datan perusteella saatetaan tehdä myös virheellisiä päätöksiä. Siksipä meidän on aloitettava raakadata dieetti oikeaoppisin analyysimenetelmin!

  Tämä on jatkoa aiemmin pidetylle webinaarille Lean Six Sigma - Onko datamme ”yli-kokattua” vai ”aliravittua”?. Tässä webinaarissa tarkastellaan todella yli- kokatun datan hyödyntämisen ongelmaa, kun tehdään virheellisiä päätöksiä väärin analysoidun datan perusteella. Webinaarissa myös valoitetaan mikä on oikea tapa tarkastella dataa.

  Webinaari soveltuu hyvin esim. tuotannosta ja laadusta vastaaville.
 • Lean Six Sigma - Onko datamme ”yli-kokattua” vai ”aliravittua”?
  Lean Six Sigma - Onko datamme ”yli-kokattua” vai ”aliravittua”? Kalevi Kaski Recorded: Sep 10 2018 22 mins
  Webinaarissa tarkastellaan datan (=prosessin) informaation hyödyntämisen ongelmia. Jos dataa on ”keitetty liikaa”, mahdollisuus helppoihin ja jopa kaikkiin parannuksiin on menetetty. Toisaalta, datasta voi puuttua ”lisäravinteet”, jolloin data on aneemista. Silloinkin mahdollisuus helppoihin parannuksiin on menetetty, eikä eteenpäin johtavia analyyseja voida tehdä. Se vaatii hieman muutosta fokukseen, jotta saataisiin tulokset, jota kaikki haluavat. Ja se on ainoa tapa löytää näkymättömät matalalla riippuvat hedelmät, eli helpoimmin toteutettavat parannuskohteet, saati sitten muut parannukset.
  Siksipä meidän on aloitettava raakadata dieetti!

  Webinaarin sisältö:

  - Matalalla riippuvat hedelmät
  - Raakadata dieetti
  - Tiivistetty data
  - Ylikeitetty data
  - Vikojen aikasarjadata
  - Pareto kartat
  - Analysointi - Tarkoitus on oivaltaminen
  - Mitä minulla on ollut hukassa?

  Webinaarin puhujana toimii Kalevi Kaski kattavalla 40 vuoden kokemuksella. Kalevilla on 18 vuoden kokemus Lean Six Sigma ja Lean menetelmien menestyksellisestä soveltamisesta useassa Euroopan maassa. Puhuja on sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt ja Lean Master,
 • Ymmärrä aivojasi - onnistu yhteistyössä!
  Ymmärrä aivojasi - onnistu yhteistyössä! Anjariitta Savolainen ja Päivi Äijälä Recorded: Sep 7 2018 41 mins
  Aloitamme perusteista, mitä jokaisen olisi hyvä tietää aivoista, jotta yhteistyö ja vuorovaikutus onnistuisi. Emme sukella syvälle neurotieteeseen vaan tarjoamme ajatuksenruokaa sekä asiantuntijoille että johtajille, siitä miten toimit ja vaikutat aivoystävällisesti.

  Aivojen toiminnasta tiedetään entistä enemmän, ja kuitenkin aika vähän. Ihmisen painekäyttäytyminen vaikuttaa toimintaan ja päätöksentekoon tiukoissa tilanteissa. Painetilanteessa rationaalinen ajattelu loppuu - jokaisella. Painetilanteet voivat olla erilaisia ja painekäyttäytymisen erotkin voivat olla suuria. Mutta ihmisaivot toimivat samoilla periaatteilla - skannaamme koko ajan onko tilanne uhka vai mahdollisuus, vaikka emme sitä tiedostaisi.

  Webinaari rakentuu neljästä osasta:

  - mitä meissä tapahtuu painetilanteessa ja miten se näkyy käyttäytymisessä; miksi on hyvä tunnistaa painekäyttäytyminen
  - miten painekäyttäytymiseen pääsee kiinni
  - miten katkaiset painekäyttäytymisen
  - miten luot rakentavaa yhteistyötä aivoystävällisesti
 • IAM-arkkitehtuurin kuvaaminen käytännössä
  IAM-arkkitehtuurin kuvaaminen käytännössä Eetu Niemi Recorded: Sep 6 2018 54 mins
  Digitalisaatio ja tietosuojavaatimuksiin (esim. GDPR) vastaaminen ei onnistu ilman hyvin toimivaa käyttäjä- ja pääsynhallintaa (Identity and Access Management, IAM). Se on kuitenkin laaja kokonaisuus, joka liittyy organisaatioissa ”kaikkeen”.

  Käyttäjä- ja pääsynhallinnan kehittäminen vaatiikin pohjaksi arkkitehtuurin huolellisen kuvaamisen. Mutta ilman tiukkaa näkemystä siitä, mitä arkkitehtuurissa kannattaa kuvata ja miten, voi kuvaustyössä mennä ikä ja terveys. Katso tästä webinaarista vinkit ja käytännön esimerkit IAM-arkkitehtuurin kuvaamiseen!

  Tässä webinaarissa opit
  - mistä käyttäjä- ja pääsynhallinnassa on kysymys
  - mistä käyttäjä- ja pääsynhallinnan arkkitehtuuri koostuu
  - miten käyttäjä- ja pääsynhallinnan arkkitehtuuri kannattaa kuvata
  - miten kokonaisarkkitehtuuria voi hyödyntää käyttäjä- ja pääsynhallinnan arkkitehtuurin kuvaamisessa

  Eetu on arkkitehtuurin monitoimimies, joka on tehnyt yli 10 vuotta töitä käyttäjä- ja pääsynhallinnan sekä kokonaisarkkitehtuurin parissa. Käyttäjä- ja pääsynhallinnan ratkaisuja hän on suunnitellut ja joskus myös toteuttanut useilla toimialoilla. Hänellä on kokemusta niin arkkitehtuurisuunnittelusta ja määrittelystä kuin myös teknisestä suunnittelusta ja tuotteiden konfiguroinnista. Eetu toimii arkkitehtuurin sekä käyttäjä- ja pääsynhallinnan konsulttina Coalassa.
 • Selkeyttä kehittämistoimintojen työnjakoon!
  Selkeyttä kehittämistoimintojen työnjakoon! Anna Aaltonen Recorded: Sep 5 2018 45 mins
  Kehittämistoiminnot muodostavat melkoisen viidakon. Yksi kehittää uusia tietojärjestelmiä ja toinen suunnittelee nykyisten operointia ja ylläpitoa. Kolmas kuvaa prosesseja laatukäsikirjaan ja neljäs kutsuu vastaavia tekemisiään toiminta-arkkitehtuuriksi. Viidennen mielestä Business Model Canvas on kaikkein kätevin. Tätä voisi jatkaa loputtomiin. Sekaannus ei liity pelkästään tuotoksiin, vaan välineet ja menetelmät tuovat vielä lisää kulmakerrointa.

  Miten kokonaisuuden voi ymmärtää ja hallita? Kullakin kehittämisen toiminnolla on oma tarkoituksensa ja omat vahvuutensa. Tässä webinaarissa kuulet ymmärrettävällä tavalla, mistä näissä eri toiminnoissa on kyse sekä vinkkejä siihen, miten niiden yhteiselo kannattaa järjestää. Puhumme Coalassa niin usein kehittämistoimintojen kokonaisuudesta, että puhekielessä se on saanut lempinimen ”Coalan kukkanen”. Tule tutustumaan tähän kukkaseen!

  Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.
 • Tarkoituksenmukainen itseorganisoituvuus - ei anarkiaa, ei näkymättömiä sähköait
  Tarkoituksenmukainen itseorganisoituvuus - ei anarkiaa, ei näkymättömiä sähköait Mikko Korkala Recorded: Sep 4 2018 28 mins
  Itseorganisoituminen ja valtuuttaminen ovat varmasti keskeisimpiä ketterään kehittämiseen liittyviä termejä, ja täysin aiheesta. Organisaation ketteryys syntyy tietysti osaltaan asianmukaisista kehitysmenetelmistä, mutta jos haluamme olla oikeasti ketteriä ja reagoida muutoksiin nopeasti ja tehokkaasti vastuuta on jaettava niille tahoille, joilla on aiheesta paras mahdollinen ymmärrys. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esimiesasemassa olevien henkilöiden ei ole tarkoituksenmukaista päättää asioista itse vaan paras tietämys löytyy vaikkapa projektitiimin jäseniltä.

  Itseorganisoituvuuteen ja autonomiaan liittyy myös monia myyttejä, uskomuksia ja luonnollisesti huolenaiheita. Tarkoituksenmukainen itseorganisoituvuus ei ole kaaosta ja anarkiaa jossa organisaatio menettää kaiken kontrollin jäseniensä toimintaan, vaan hallittua ja selkeää päätöksentekoa sovituissa rajoissa organisaation eri tasoilla.

  Tässä maksuttomassa webinaarissa käsittelemme itseorganisoituvuutta ja sen mahdollistamista organisaatiossa tehokkaasti, tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti.

  Itseorganisoituvuus, delegointi ja valtuutus ovat yksi Management 3.0 koulutusten moduuleista. Tässä koulutuksessa luonnollisesti syvennytään tähän aiheeseen syvällisemmin, ja koulutus kokonaisuudessaan antaa erinomaisen pohjan modernin tuotekehitysorganisaation toiminnan johtamiseen ja kehittämiseen.

  Mikko Korkala on pitkän linjan tuotekehitysammattilainen. Hän aloitti uransa ohjelmistosuunnittelijana, mutta löysi kutsumuksensa päädyttyään puolivahingossa ketterien- ja Lean – menetelmien pariin vuonna 2002. Mikko on työskennellyt niin kehitystiimien kuin ylimmän johdonkin kanssa ja lähestymiskulmat ketterään tekemiseen ovat sisältäneet valmentajan, kouluttajan, uusien kehitysprosessien laatijan ja tutkijan rooleja. Tutkimuksellisesta näkökulmasta Mikko on yksi ensimmäisistä, jotka aloittivat ketterien menetelmien systemaattisen tutkimisen ja kehittämisen Suomessa.

Embed in website or blog