Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Oppia.fi

 • Date
 • Rating
 • Views
 • Palvelun elinkaarimallin hyödyntäminen organisaation toiminnassa
  Palvelun elinkaarimallin hyödyntäminen organisaation toiminnassa Mikko Korhonen Recorded: Sep 14 2017 54 mins
  Palvelun elinkaarimalli (ITIL 2011: Service Lifecycle Model) on malli jota hyödyntämällä organisaatio voi systemaattisesti hallita tuottamiaan palveluita koko niiden elinkaaren ajan Ideasta Eläköitymiseen asti. Palvelun elinkaarimalli on keskeinen ja yksi tärkeimmistä käsitteistä ITILin nykyversiossa. Harvassa organisaatiossa elinkaarimallia on kuitenkaan täysimittaisesti hyödynnetty palveluhallinnassa. Tässä esityksessä käydään läpi tärkeimmät periaatteet, joiden avulla elinkaarimalli saadaan mukautettua organisaation tarpeisiin sekä avataan ne tavat, joilla malli saadaan tuottamaan arvoa eri elinkaaren vaiheissa mahdollisimman nopeasti.
 • Voimaa vastuunoton kulttuurista!
  Voimaa vastuunoton kulttuurista! Hele Lonka Recorded: Sep 8 2017 34 mins
  Millä todennäköisyydellä organisaatiosi/ tiimisi/ projektisi saavuttaa halutut tulokset? Mikä on hinta siitä, mikäli tuloksia ei saavuteta? Mitä seuraa siitä, kun ne saavutetaan?

  Puhuja:

  Hele Lonka on tuotantotalouden DI, jota on koko pitkän työuran kiinnostanut tulosten saavuttaminen ja suorituskyvyn jatkuva parantaminen. Toiminnanohjauksen, prosessien, Leanin, myynnin ja asiakaskokemuksen jälkeen edelleen tuntui jokin pala puuttuvan. Accountability, Aloitteellisen vastuunoton kulttuuri on yksinkertainen, konkreettinen ja mitattava, sen avulla saadaan ihmiset mukaan ja halutut muutokset maaliin.
 • Evolution in troubleshooting training – when did you last update your thinking?
  Evolution in troubleshooting training – when did you last update your thinking? Stefan Brahmer Recorded: Sep 8 2017 35 mins
  Evolution in troubleshooting training – when did you last update your thinking around problem solving skills?


  Webinaarin kuvaus - pitkä
  What would you say if your local mechanic approaches your expensive car witch a huge hammeraiming to address your concern that there seems to be a ticking noise when you accelerate?

  The ability to address technical issues in a structured, agile way is key for organizations today.

  Scenario-based-Training offers a new and exciting way to implement best practice troubleshooting featuring a Minimum Theory – Maximum Application approach for classroom training with digital cases.

  Introducing SOLVE Problem Solving training for Service Management, Manufacturing, Healthcare and all companies with the need to fix technical deviations fast, safe and reliable.
 • Kokonaisarkkitehtuurivälineen valinta
  Kokonaisarkkitehtuurivälineen valinta Anna Aaltonen Recorded: Sep 7 2017 51 mins
  Kokonaisarkkitehtuurin ydintä on ymmärtää, miten eri asiat (kuten prosessit, tiedot ja tietojärjestelmät) liittyvät toisiinsa. Näiden riippuvuuksien ylläpito ja analysointi on hankalaa, jos ei jopa mahdotonta, ilman kokonaisarkkitehtuurivälinettä. Niinpä tarve välineelle tulee vastaan yllättävän pian, vaikka kuinka hokisimme itsellemme, että ”ei se ole välineestä kiinni”. Välinevalinnasta ei kannata tehdä tiedettä eikä siihen kannattaisi käyttää kovin paljoa aikaa. Se aika on nimittäin pois itse asiasta eli kokonaisarkkitehtuurin tekemisestä. Välineistä ja valintakriteeristöistä löytyy paljon tietoa netistä; toinen toistaan hillittömämpiä vaatimuslistoja. Avain onnistuneeseen valintaan on ymmärtää millaiseen käyttöön väline omassa organisaatiossasi tulee, sekä valinnan jälkeen ymmärtää, mitä tuli ostettua. Tämän webinaarin jälkeen hahmotat, mistä välinevalinnassa itse asiassa on kyse.
 • Projektimaailman muutoksia - PRINCE2:2017
  Projektimaailman muutoksia - PRINCE2:2017 Tarja Isosaari Recorded: Sep 1 2017 38 mins
  Toukokuussa markkinoille tuli PRINCE2:n uusi versio – PRINCE2 2017. Se tuo mukanaan selkeitä parannuksia ja entistä parempia soveltamisvaihtoehtoja. Periaatteet, teemat ja prosessit säilyvät, mutta erityisesti periaatteiden merkitystä painotetaan ja teemojen sekä prosessien käytännön soveltamista korostetaan. Terminologiaa on yhtenäistetty ISO:21500 standardiin.

  Tervetuloa mukaan! Maksuttomassa webinaarissa kokenut projektimaailman kouluttaja-konsultti käy kanssanne läpi mm. seuraavia kysymyksiä PRINCE2:2017 päivitykseen liittyen:

  - Mikä on muuttunut uudessa PRINCE2:2017 -versiossa vanhempaan verrattuna?
  - Voinko jatkaa vanhalla versiolla?
  - Mitä tapahtuu sertifioinnille?

  Puhuja:
  Tarja Isosaari toimii Wakaru Oy:n vanhempana konsulttina. Hän on työskennellyt projektijohtamisen parissa yli 25 vuotta ja on yksi harvoista sertifioiduista Suomen PRINCE2 -kouluttajista.
 • Ota IT-hankinnan next step
  Ota IT-hankinnan next step Lauri Vihonen Recorded: Sep 1 2017 41 mins
  Tule kuulemaan, miten IT-hankintaa voi kehittää tuoreella tavalla. Webinaarissa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä:

  Miten kasvatan IT-hankinnan suorituskykyä?
  Miten kehitän ja johdan IT-hankintaa palveluna?
  Miten toimin eri tyyppisten toimittajien kanssa?
  Saat webinaarissa uusia ideoita hankinnan suorituskyvyn proaktiiviseen ja suunnitelmalliseen parantamiseen ja käytännön keinoja, miten voit toteuttaa niitä käytännössä.

  Webinaarisarjan toinen osa 29.9.2017 käsittelee IT-TOIMITTAJAHALLINNAN KEHITTÄMISTÄ.

  Puhuja:

  Lauri Vihonen on hankinnan kärkivalmentajia Suomessa. Hän valmentaa ja konsultoi eri toimialojen yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioita mm. hankinnan kehittämiseen, projektihallintaan ja muutoksen johtamiseen liittyen. Lauri yhdistää ketteriä ja osallistavia palveluinnovoinnin ja -muotoilun menetelmiä substanssiinsa, joka perustuu hänen laajaan kokemukseensa IT-, hankinta-, myynti- ja liiketoimintarooleissa Suomessa ja kansainvälisesti.  Lisätietoja

  Lauri Vihonen, 050 438 1912
 • Rekrytoi oikein!
  Rekrytoi oikein! Kristiina Pihlaja ja Santeri Rommi Recorded: Aug 25 2017 49 mins
  Mikä on pieleen menneen rekrytoinnin todellinen hinta? Paras vahvistus tiimiisi ei välttämättä olekaan kopio itsestäsi! Tule kuulemaan maksuttomaan webinaariin, miten terävöität rekrytointiprosessiasi ja vältät työlainsäädännön tahattomat sudenkuopat työhönottovaiheessa. Webinaarissa käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  - Rekrytoinnin eri vaiheet: työtehtävän määrittelystä haastattelujen jälkihoitoon
  - Rekrytoinnin juridiikka: lisätuntien tarjoamisvelvoitteista henkilötietosuojaan.

  Puhujat
  KTM Kristiina Pihlaja ja Oikeustieteen lisensiaatti Santeri Rommi

  Pomon pakki henkilöstökouluttamisessa -moduulikoulutukset alkavat syksyllä 2017!
 • IAM:sta apua GDPR valmistautumiseen
  IAM:sta apua GDPR valmistautumiseen Eetu Niemi Recorded: Aug 25 2017 37 mins
  Hyvin toimiva käyttäjä- ja pääsynhallinta (Identity and Access Management, IAM) on kriittinen niin EU:n tietosuoja-asetuksen velvoitteisiin vastaamisessa kuin myös digitalisaation mahdollistamisessa. Henkilötietoihin pääsyn tulee olla rajattua ja hallittua, joten käyttäjä- ja pääsynhallinta on tietosuojan keskiössä.

  Tässä webinaarissa luodaan yleiskatsaus käyttäjä- ja pääsynhallinnan hyötyihin ja teknisiin komponentteihin sekä käydään läpi, miten käyttäjä- ja pääsynhallinta voi auttaa tietosuoja-asetuksen asettamiin vaatimuksiin vastaamisessa.

  - Mitä käyttäjä- ja pääsynhallinta on?
  - Miten käyttäjä- ja pääsynhallinta voi auttaa tietosuoja-asetuksen vaatimusten täyttämisessä?

  Puhuja: Eetu Niemi

  Eetu on arkkitehtuurin monitoimimies, joka on tehnyt erityisen paljon töitä käyttäjä- ja pääsynhallinnan sekä kokonaisarkkitehtuurin parissa. Käyttäjä- ja pääsynhallinnan ratkaisuja hän on suunnitellut ja toteuttanut useilla toimialoilla. Hänellä on kokemusta niin arkkitehtuurisuunnittelusta ja määrittelystä kuin myös teknisestä suunnittelusta ja tuotteiden konfiguroinnista. Eetu toimii arkkitehtuurin sekä käyttäjä- ja pääsynhallinnan konsulttina Coalassa.
 • Työasemat kuntoon itsepalvelun avulla: Tietoisku toimivaan Windows 10 työasemaha
  Työasemat kuntoon itsepalvelun avulla: Tietoisku toimivaan Windows 10 työasemaha Sami Savolainen Recorded: Jun 21 2017 20 mins
  Työaseman ylläpito, tuki ja huolto. Tukipalvelu, asentelu ja ihmettely vievät paljon aikaa. Asiat voi kuitenkin tehdä koko organisaatiolle helpoksi.

  Toimiva Windows 10 työasemahallinta mahdollistaa suoraan hyllystä ostettujen laitteiden käyttöönoton ilman kulkua IT-tuen kautta. Hallintaympäristö ei tarvitse palvelinifraa eikä käyttöjärjestelmälisenssejä. Onregon provisiointisovelluksella voidaan hallitusti esiasentaa halutut sovellukset ja asetukset. Käyttäjä voi siis mennä vaikka Manilassa puotiin, ostaa koneen ja hoitaa käyttöönoton itse.

  Kuulostaa helpolta, vai mitä? Osallistu webinaariin - Sami kertoo hommasta tarkemmin.

  Aikataulu

  Esitys: 12:30 - 12:55

  Puhuja


  Sami Savolainen on toiminut 20 vuoden ajan erilaisissa ICT-infraan liittyvissä tehtävissä tietohallinnossa ja konsulttina. Viime vuosina päätelaitehallinta on ollut erityisen lähellä sydäntä. Se kun aiheuttaa yrityksille kohtuullisen paljon haasteita, mikä kuormittaa ICT- henkilöstöä.

  Samilla on kokemusta: Työasemaympäristöjen vakioinnista ja hallinnan automaatiosta pienissä, suurissa, kotimaisissa ja kansainvälisissä ympäristöissä. Työvälineinä ovat usein Microsoftin palvelintuotteet, Configuration Manager ja kasvavissa määrin pilvipohjainen Intune.

  Konsulttina Sami on käytännönläheinen, suoraviivainen ja haasteisiin pureutuva. Metodinaan ja tunnuslauseenaan Samilla on Keep It Simple.
 • Tehokas Kanban vai kasa lappuja seinällä?
  Tehokas Kanban vai kasa lappuja seinällä? Henri Hämäläinen Recorded: Jun 2 2017 31 mins
  Kanban on noussut ohjelmistokehityksessä suosituksi, mutta myös paljon väärinkäytetyksi tiimien toiminnanohjauksen työkaluksi. Kanban tarkoittaa joillekin tiimeille vain kasaa lappuja seinällä, toisille itseään parantavaa ja jatkuvaa tehokkuutta luovaa prosessityökalua. Kanban voi olla tehokkain tai tehottomin tapa parantaa tiimien toimintaa. Onneksi sen yksinkertaisuus tuo myös yksinkertaiset tavat tunnistaa millaista Kanbania missäkin tiimissä käytetään. Tässä webinaarissa löydetään tapoja Kanbanin käytön parantamiseen tiimeissä. Huomioikaa, että tässä webinaarissa puhutaan erityisesti Kanbanista tiimien työn ohjauksessa, ei niinkään tuotantolinjan toiminnan ohjauksessa.

  Aikataulu:

  9.45-10.00 Liittyminen webinaariin

  10.00-10.30 Esitys (Henri Hämäläinen, suomeksi)


  Puhuja:

  Webinaarin puhuja on Henri Hämäläinen, tuotekehitysyritysten toiminnan parantamiseen keskittyvän Contribyten toimitusjohtaja ja johtava konsultti. Henrillä on yli 10 vuoden kokemus erilaisista ketteristä organisaatioista ja on hän ollut auttamassa kymmeniä tiimejä Kanbanin käytön tehostamisessa.

Embed in website or blog