Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Hakukoneoptimointi ja Google-Optimointi - Miten Hakukonenäkyvyys Maksimoidaan

Tässä videohaastattelussa Arttu Raittila kertoo, miten hakukoneoptimointia tai google-optimointia tehdään käytännössä. Videon tarkoituksena on antaa perustason "SEO-tietopläjäys" siitä, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota verkkosivuston hakukonenäkyvyyttä parannettaessa. Videossa otetaan kantaa myös Google -mainontaan (Google AdWords) ja Google Analytics-kävijäseurantaan.

Hakukoneoptimointi on olennainen osa digitaalista markkinointia ja se voi oikein tehtynä lisätä verkkosivuston kävijämääriä merkittävästi. Hakukoneoptimoinnin apuvälineen käytetään Google Analyticsia web-analytiikassa sekä konversioiden määrittelyssä.
Recorded Mar 12 2016 59 mins
Your place is confirmed,
we'll send you email reminders
Presented by
KTM, M.A. Tommi Mäkelä, Beyond Mind Consulting
Presentation preview: Hakukoneoptimointi ja Google-Optimointi - Miten Hakukonenäkyvyys Maksimoidaan
 • Channel
 • Channel profile
 • Johda motivaatiota niin tulokset seuraavat perässä! Recorded: Oct 11 2018 35 mins
  Tuija Aro
  Tämän päivän johtamisessa tarvitaan syvällisempää tietoa ihmisten motivaatiosta. Organisaatioiden ulkopuolinen maailma muuttuu ja monimutkaistuu vauhdilla ja uusien mahdollisuuksien hyödyntäminen vaatii joustavuutta, rohkeutta ja ennen kaikkea kykyä saada kaikki mukaan.
 • Rakenna luottamusta - onnistu yhteistyössä Recorded: Oct 11 2018 37 mins
  Anjariitta Savolainen ja Päivi Äijälä
  Tuotteliaan ja innovatiivisen tiimin perustana on luottamus. Tiedämme, että sellaisissa tiimeissä, joissa on vahva luottamus toisiin tiimiläisiin ja tiimin vetäjään, ihmiset ovat tuottavampia ja energisempiä. He tekevät enemmän yhteistyötä ja heillä on vähemmän kroonista stressiä. Ja he ovat kaiken kaikkiaan onnellisempia elämäänsä kuin alhaisen luottamuksen tiimeissä työskentelevät.

  Mitä nämä korkean luottamuksen tiimit tekevät oikein? Mikä luo luottamusta tiimeihin?

  Tervetuloa nappaamaan oivalluksia omaan työhön.

  Webinaari on osa Caleidoconsin syksyn 2018 Onnistu yhteistyössä-webinaarisarjaa. Sarjan ensimmäinen osa Ymmärrä aivojasi - onnistu yhteistyössä, on katsottavissa tallenteena Oppia.fi:n kautta tästä samaisesta Brighttalk-palvelusta.
 • Viritä kokonaisarkkitehtuurisi kisakuntoon kypsyystasomallilla! Recorded: Oct 10 2018 40 mins
  Eetu Niemi
  Tiesitko, että kypsyystasomalleja voi käyttää myös kokonaisarkkitehtuuritoiminnan kehittämiseen ja tähän on vieläpä valmiita malleja olemassa?
 • Rakenna luottamusta - onnistu yhteistyössä Recorded: Oct 9 2018 40 mins
  Anjariitta Savolainen ja Päivi Äijälä
  Tuotteliaan ja innovatiivisen tiimin perustana on luottamus. Tiedämme, että sellaisissa tiimeissä, joissa on vahva luottamus toisiin tiimiläisiin ja tiimin vetäjään, ihmiset ovat tuottavampia ja energisempiä. He tekevät enemmän yhteistyötä ja heillä on vähemmän kroonista stressiä. Ja he ovat kaiken kaikkiaan onnellisempia elämäänsä kuin alhaisen luottamuksen tiimeissä työskentelevät.

  Mitä nämä korkean luottamuksen tiimit tekevät oikein? Mikä luo luottamusta tiimeihin?

  Tervetuloa nappaamaan oivalluksia omaan työhön.

  Webinaari on osa Caleidoconsin syksyn 2018 Onnistu yhteistyössä-webinaarisarjaa. Sarjan ensimmäinen osa Ymmärrä aivojasi - onnistu yhteistyössä, on katsottavissa tallenteena Caleidoconsin sivuilta.
 • Vältä kokonaisarkkitehtuurin kaatopaikka Recorded: Oct 9 2018 55 mins
  Anna Aaltonen
  Kokonaisarkkitehtuurivälineet säilyttävät arkkitehtuurisisällön ns. repositoryssä. Eli keskitetyssä hakemistossa, jota kaikki mallintajat käyttävät. Useampi kokki aikaansaa suuremman sopan. Kaaoksen välttämiseksi on omat keinonsa. Yksi keino on päättää etukäteen, mitä elementtejä uudelleenkäytetään ja mistä ne löytyvät. Toinen keino on siivoustoimet. Voit pitää isompia siivouspäiviä vuosikellon mukaan tai siivota vähitellen työn aikana. Molemmille on paikkansa. Muitakin keinoja on ja siitä lisää webinaarissa.

  Webinaarin pitäjä Anna on monessa liemessä keitetty kokonaisarkkitehti, jolta saat parhaat käytännön vinkit siihen, miten sisällön saa pidettyä elinkelpoisena pidempään. Siivoustoimia esitellään myös BiZZdesign Enterprise Studion avulla.

  Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.
 • Lean Six Sigma - Onko datamme ”yli-kokattua” vai ”aliravittua”? Recorded: Oct 8 2018 35 mins
  Kalevi Kaski
  Tervetuloa Webinaariin!

  Webinaarissa tarkastellaan datan (=prosessin) informaation hyödyntämisen ongelmia. Jos dataa on ”keitetty liikaa”, mahdollisuus helppoihin ja jopa kaikkiin parannuksiin on menetetty. Toisaalta, datasta voi puuttua ”lisäravinteet”, jolloin data on aneemista. Silloinkin mahdollisuus helppoihin parannuksiin on menetetty, eikä eteenpäin johtavia analyyseja voida tehdä. Se vaatii hieman muutosta fokukseen, jotta saataisiin tulokset, jota kaikki haluavat. Ja se on ainoa tapa löytää näkymättömät matalalla riippuvat hedelmät, eli helpoimmin toteutettavat parannuskohteet, saati sitten muut parannukset.

  Siksipä meidän on aloitettava raakadata dieetti!

  Webinaarin sisältö:

  - Matalalla riippuvat hedelmät
  - Raakadata dieetti
  - Tiivistetty data
  - Ylikeitetty data
  - Vikojen aikasarjadata
  - Pareto kartat
  - Analysointi - Tarkoitus on oivaltaminen
  - Mitä minulla on ollut hukassa?

  Webinaarin puhujana toimii Kalevi Kaski kattavalla 40 vuoden kokemuksella. Kalevilla on 18 vuoden kokemus Lean Six Sigma ja Lean menetelmien menestyksellisestä soveltamisesta useassa Euroopan maassa. Puhuja on sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt ja Lean Master,
 • Vuorovaikutus asiakaskohtaamisessa - Mitkä asiat vaikuttavat asiakaskohtaamisen? Recorded: Oct 5 2018 26 mins
  Johanna Kemppinen ja Riitta Hänninen
  Monet rutiinityöt automatisoituvat ja siirtyvät koneiden hoidettavaksi. Inhimillisessä vuorovaikutuksessa ihminen kuitenkin hakkaa koneet täysin, joten teknologian kehityksen myötä vuorovaikutustaitojen merkitys työelämässä vain korostuu. Vuorovaikutustaidot ratkaisevat usein asiakaskokemuksen onnistumisen tai epäonnistumisen. Miten niitä voi kehittää? Millaisten työkalujen avulla omaa ja toisten tapaa olla vuorovaikutuksessa voi ymmärtää paremmin?

  Puhujat:

  Johanna Kemppinen on asiakaskokemuksen sanansaattaja, hänellä on kokemusta asiakaspalvelun ja myynnin saralta 15 vuotta. Kemppisen sydän sykkii tavoitteille, ihmisten valmennukselle sekä yli kolmelle miljoonalle asiakaskohtaamiselle vuosittain. Hän on ollut Call Waves Solutions Finland Oy:n johtoryhmän jäsen vuodesta 2014.

  Riitta Hänninen on tehnyt pitkän uran HRD-tehtävissä, asiakaspalvelualalta hänellä kokemusta 15 vuotta. Hänninen näkee tärkeäksi, että henkilöstöä kannustetaan ja työntekijät pääsevät kehittämään osaamistaan jatkuvasti – erinomaisia asiakaspalvelukokemuksia tuotetaan, kun osaavan, motivoituneen henkilöstön voimavarat ovat viritettyinä asiakkuuden hoitoon. Riitta Hänninen on ollut Call Waves Solutions Finland Oy:n johtoryhmän jäsen vuodesta 2008.
 • Työ digitaalisessa asiakaspalvelussa Recorded: Oct 5 2018 31 mins
  Heini Oksanen ja Paula Saarinen
  Millaista on työskennellä monikanavaisessa asiakaspalveluympäristössä, jossa työkaveri saattaa istua jopa tuhansien kilometrien päässä?

  Työ Moment Makerina, asiakasneuvojana, on hektistä, palvelukanavia on useita, työajat ovat vaihtelevat (24/7), kielitaitoa vaaditaan ja tämän lisäksi asiakasyrityksiä on Contact Centerissä satoja. Miten tällainen paletti pysyy kasassa?

  Webinaarissa kuulet vastaukset mm. seuraaviin kysymyksiin:

  - Miksi Moment Groupissa ei käytetä vuokratyövoimaa?
  - Millaista on työskennellä ulkoistetussa chat-asiakaspalvelussa?
  - Mitä taitoja digitaalisessa asiakaspalvelutyössä tarvitaan?
  - Miten Moment Maker pitää huumoria yllä paineen alla?
  - Mitä Moment Spirit on?

  Webinaari on tarkoitettu kaikille asiakaspalvelutyötä tekeville, työstä kiinnostuneille ja myös yritysjohdolle.

  Heini Oksanen on toiminut loppumetreillä olevien opintojensa lisäksi vuoden verran Moment Spirit Managerina. Työssään hän vastaa mm. työntekijäkokemuksesta ja sen kehittämisestä. Lue lisää tästä: https://momentgroup.fi/moment-spirit-manager-heini-kehittaa-tyontekijakokemusta/

  Paula Saarinen on toiminut Moment Groupissa sekä puhelin- että chat-asiakaspalvelussa.
 • Itseohjautuva Asiakaspalvelu – esimiehillä vai ilman? Recorded: Oct 4 2018 52 mins
  Elina Soukola
  Uuden tietotyön vaatimukset, tiedonkulun nopeutuminen, rutiinien poistuminen, digiworkerit ja botit työkavereina ovat syitä, miksi itseohjautuvuudesta ja itseorganisoitumisesta puhutaan nyt todella paljon. Moni myös miettii, onko jotain organisaatioissamme pahemman kerran rikki, kun asiakaspalvelutyössä työntekijöiden sitoutuminen on yhä vaan heikkoa, vaihtuvuus suurta ja esimiehetkin uupuvat työssään. Rohkeimmat organisaatiot kokeilevat nyt innostuksen ja sitouttamisen lääkkeenä itseorganisoinnin toiminta- ja johtamistapoja.

  Mutta miten valmiita olemme työn uudistumiseen? Tayloristinen johtamisotteemme asiakaspalvelussa on jotain hyvin erilaista mitä itseorganisoitumisella ja itseohjautuvuudella tavoitellaan. Tule kuulolle mitä itseohjautuvuus on, mitä se vaatii yksilöltä ja organisaatiolta. Minkälaisia ovat itseorganisoitumisen periaatteet, miten sisäinen motivaatio liittyy aiheeseen ja miten edetä aiheen parissa omassa organisaatiossa? Hae kipinä maksuttomasta webinaarista, ja jos innostut, pääset jatkamaan aiheen parissa 23.11 järjestettävässä Itseohjautuva Asiakaspalvelu - co-creation päivässä.

  Webinaari on osa asiakaspalveluviikon webinaaritarjontaa. Lue lisää WWW.ASIAKASPALVELUVIIKKO.FI
 • Mitä on SIAM ja miksi SIAM on tärkeää? Recorded: Oct 4 2018 56 mins
  Lari Peltoniemi
  Palvelunhallinta monitoimittajaympäristössä vaatii omat kykynsä ja omat näkökulmansa. Kun hankintastrategiana on ostaa palveluita valitulta joukoilta toimittajia niin tuota ostamista ja ennen kaikkea sen johtamista pitää hallita. Tuohon hallitsemiseen on oma joukkonsa työkaluja. Tässä webinaarissa keskitymme mm. seuraaviin kysymyksiin.

  - Mitä on SIAM?
  - Keitä toimijoita ja rooleja voidaan tunnistaa monitoimittajaympäristön hallinassa?
  - Millä lailla monitoimittajympäristön hallinta poikkeaa muista palveluntuottamisen malleista?
  - Mitä kyvykkyyksiä ja organisoitumista asiassa tarvitaan?
  - Miten onnistuneen monitoimittajaympäristön hallintaan ainakin tarvitaan?
  - Mistä saa aiheeseen liittyvää tietämystä ja osaamista?

  Webinaari on tarkoitettu kaikille palvelunhallinnasta kiinnostuneille organisaatiotyypistä ja koosta riippumatta.

  Löydät SIAM -kurssit ja menneet ja tulevat webinaarit oppia.fi:stä hakusanalla SIAM.
 • Tietämyksenhallinnan modernit työkalut Recorded: Oct 4 2018 35 mins
  Heikki Ilvessalo
  Nykyaikainen organisaatio tuottaa paljon tietoa. Haasteena on sen tehokas hyödyntäminen uudelleen. Tässä webinaarissa käsitellään asiantuntijaorganisaation tietämyksenhallintaa strategisena kyvykkyyteenä:

  - Miten tietämyksenhallinnan merkitys on muuttunut viime vuosina?
  - Työpaikoille hiipinyt tehottomuus: Tietotyön ongelmien syyt ja seuraukset?
  - Miten datakyvykkyys liittyy työntekijä- ja asiakaskokemukseen?
  - Minkälaisia haasteita yrityksillä on ja miten haasteita voidaan ratkaista?

  Webinaari on tarkoitettu kaikille tietämyksenhallinnasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneille.

  Puhuja:

  Heikki Ilvessalo, toimitusjohtaja, Ilves Solutions Oy

  Heikki on kokenut kehittämisen ammattilainen, jolla on monen vuoden kokemus liiketoiminnan ja sitä tukevan tiedonhallinnan kehittämisestä asiantuntijaorganisaatiossa.
 • Mallinnuskielten taistelu! - Mikä sopii informaation mallintamiseen? Recorded: Oct 3 2018 67 mins
  Tarja Raussi
  Tässä Mallinnuskielten taistelu! -webinaarisarjassa Tarja käy läpi havainnollisin esimerkein keskeisten mallinnuskielten ArchiMaten, BPMN:n ja UML:n soveltumista eri tarkoituksiin. Tänä syksynä keskitymme yhteen aiheeseen kerrallaan, jotta aikaa on kunnolliseen käsittelyyn.

  Jotta webinaarista saadaan osallistavampaa, ilmoittautuneet voivat lähettää Tarjalle (tarja.raussi@coala.fi) etukäteen aihepiiriin liittyviä kysymyksiä tai esimerkkitapauksia, joita hän sitten käsittelee webinaarissaan. Kysymykset tai esimerkit tulee lähettää viimeistään 3 päivää ennen webinaaria.

  Mallinnuskielten taistelun 2. ottelussa keskitytään informaation ja tiedon mallintamiseen. Jälleen kerran mallintamiseen ja kielen valintaan vaikuttaa se, mitä ollaan kuvaamassa ja mitä tarkoitusta varten. Vai voidaanko kaikkea mallintaa?

  Puhuja:

  Senior Consultant Tarja Raussi on käyttänyt eri mallinnuskieliä vuosikymmeniä. Hän käytti UML:ää jo 1990-luvulla. Kun BPMN tuli kuvioihin, Tarja alkoi käyttää sitä, ja samoin kävi ArchiMaten kanssa. Tarjalla on sertifikaatit sekä UML:stä että ArchiMatesta. Koska Tarja on tehnyt laajoja projekteja ja myös kouluttanut näitä kieliä, hän on joutunut miettimään, miten fiksuimmin selvitä koko paletin kanssa. Nykyään Tarja työskentelee Coala Oy:ssä konsulttina ja käyttää päivittäisessä työssään kaikkia mallinnuskieliä.
 • Tietosuoja GDPRn voimaanastumisen jälkeen Recorded: Sep 27 2018 52 mins
  Heikki Tolvanen
  Tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2018 ja sen myötä tietosuojan nousi ajankohtaiseksi kaikissa suomalaisissa organisaatioissa. Asetuksessa on paljon väljyyttä ja moni asia hakee vielä tulkintaansa lain voimaanastumisen jälkeenkin. Tervetuloa kysymään, keskustelemaan ja saamaan vastauksia sinun omiin ja muiden esittämiin käytännön elämän tietosuojakysymyksiin.

  Webinaari on tarkoitettu kaikille tietosuojasta kiinnostuneille. Mikäli sinulla on kysymyksiä joihin haluat vastauksia niin toimita ne mielellään etukäteen webinaarin pitäjälle sähköpostitse: heikki.tolvanen@privacyant.com.

  Isomman kuvan tietosuojasta hahmotat Oppian tietosuojakursseilla.

  Puhuja:  Heikki Tolvanen, Chief Legal Engineer, PrivacyAnt Oy
 • ITILin jatkokurssien tentit - kuinka lukea kysymykset oikein? Recorded: Sep 27 2018 51 mins
  Lari Peltoniemi
  ITILin jatkokurssien tenteissä on oma logiikkansa. Kun tuon logiikan ymmärtää niin kysymyksistä on paljon helpompi saada irti mitä kysymyksellä haetaan ja siten omaa hankittua osaamista on helpompi käyttää kysymyksien vastaamiseen. Tässä webinaarissa tutustutaan kysymyksien rakenteeseen, vastausvaihtoehtojen sisältöön ja ja vastaustekniikkaan yleistämällä harjoitustenteistä saatuja havaintoja, kokoamalla niitä yhteen ja soveltamalla koostettua tietämystä pariin harjoitustentin kysymykseen.

  Tässä webinaarissa käyty sisältö auttaa sinua onnistumaan seuraavien ITILin jatkokurssien sertifiointitestissä:

  - Service Strategy
  - Service Design
  - Service Transition
  - Service Operation
  - Continual Service Improvement

  Lari Peltoniemi on työskennellyt prosessien ja toiminnan kehittämisen ja arvioinnin alueella yli 10 vuotta. Päätoimisesti IT-palveluiden prosessien määrittelyn, kehittämisen ja johtamisen alueella hän on toiminut vuodesta 2005. Hän on konsultoinut ja valmentanut useita suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä ja organisaatioita ITIL/ITSM prosessien määrittelyihin, käyttöönottoon ja kehittämiseen liittyen. Lari on sertifioitu ITIL Foundation, ITIL Intermedate, CMDB Foundation, SIAM Foundation ja VeriSM Foundation -valmentaja.
 • Palvelumuotoilun ABC Recorded: Sep 26 2018 42 mins
  Maria Wan
  Olet ehkä kuullut palvelumuotoilusta, muttet ole varma, koskettaako se sinua ja mahdollisesti miten. Palvelumuotoilu on kohtuullisen uusi tapa kehittää liiketoimintaa asiakaslähtöisesti. Tässä ilmaisessa webinaarissa saat pikakylvyn palvelumuotoilun perusteisiin, oli toimenkuvasi mikä tahansa.

  Webinaari vastaa seuraaviin kysymyksiin:

  - Mitä palvelumuotoilu on?
  - Palvelumuotoilun tavoitteet?
  - Miten palvelumuotoilu koskettaa minua?
  - Onko minulla asiakas? Kuka?
  - Miksi miettisin asiakkaan tai omaa polkuani?
  - Mikä on palvelumuotoilun minimioppimäärä?

  Jos kaikki omaksuvat palvelumuotoilun ABC -opit, organisaationne on lähempänä paremman asiakaskokemuksen tuottamista. Kutsu siis kollegatkin koolle!

  Maria Wan (FM, MBA) on palvelumuotoilukonsultti, jolla on yli 15 vuoden työkokemus asiakaslähtöisyyden, palvelumuotoilun ja muutosjohtamisen valmennuksista sekä organisaatiokulttuurien kartoituksista. Maria kouluttaa CONTRIBYTELLA, joka on yksi liki 150 Oppian kouluttajakumppanista.
 • Minimisisällöllä liikkeelle kokonaisarkkitehtuurissa Recorded: Sep 25 2018 56 mins
  Anna Aaltonen
  Kokonaisarkkitehtuuri kuulostaa kamalan työläältä ja sitähän se pahimmillaan on. Muun muassa ArchiMate®-kuvauskielessä on 74 erilaista elementtiä ja niitä on mahdollista yhdistää toisiinsa 14 eri yhteydellä. Kullekin elementille on syynsä. Niitä kaikkia tarvitsee joskus. Liikkeelle pääsee kuitenkin huomattavasti vähemmällä.

  Kokonaisarkkitehtuuri on mahdollista kuvata sekä noudattamalla ArchiMate®-standardia että keskittymällä vain oleellisimpiin asioihin. Eli kuvaamalla tiedot, tietojärjestelmät, teknologiat, prosessit ja toimijat. Kuulostaa jo tutummalta. Voisi sanoa, että tämä on kokonaisarkkitehtuurin MVP eli minimum viable product. Tässä webinaarissa voit tutustua tähän minimijoukkoon esimerkin avulla. Osa esimerkeistä näytetään BiZZdesign Enterprise Studion avulla.

  Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.
 • SAFe käyttöönoton ABC Recorded: Sep 20 2018 38 mins
  Raija Harle
  SAFe® käyttöönoton ABC -webinaarissa kerrotaan helposti ymmärrettävässä muodossa organisaation askeleet SAFe®-viitekehyksen käyttöönottoon ja organisaation kokonaisvaltaiseen ketteröittämiseen. Samalla saat myös vinkkejä parhaista käytännöistä sekä siitä, miten tukea organisaatiota muutosmatkalla.

  Webinaari sopii kaikille SAFe®-viitekehyksestä kiinnostuneille ja erityisesti niille, jotka pohtivat/suunnittelevat SAFen käyttöönottoa omassa organisaatiossaan.

  Puhujana Raija Harle

  Raijalla on IT-alan kokemusta yli 20 vuotta, koodarista hankejohtoon, erityisesti CRM:n ja ERP:in parissa. LEAN / Agile konsultti, SAFe SPC (muutosagentti) ja RTE (ketterä hankejohtaja). Haluna auttaa organisaatioita tekemään asioita fiksummin ja mielekkäämmin ketterillä menetelmillä.
 • Mallinnuskielten taistelu! - Mikä sopii prosessien mallintamiseen? Recorded: Sep 20 2018 61 mins
  Tarja Raussi
  Tässä Mallinnuskielten taistelu! -webinaarisarjassa Tarja käy läpi havainnollisin esimerkein keskeisten mallinnuskielten ArchiMaten, BPMN:n ja UML:n soveltumista eri tarkoituksiin. Tänä syksynä keskitymme yhteen aiheeseen kerrallaan, jotta aikaa on kunnolliseen käsittelyyn.

  Jotta webinaarista saadaan osallistavampaa, ilmoittautuneet voivat lähettää Tarjalle (tarja.raussi@coala.fi) etukäteen aihepiiriin liittyviä kysymyksiä tai esimerkkitapauksia, joita hän sitten käsittelee webinaarissaan. Kysymykset tai esimerkit tulee lähettää viimeistään 3 päivää ennen webinaaria.

  Mallinnuskielten taistelun 1. ottelussa keskitytään siihen, mikä mallinnuskielistä sopii parhaiten prosessien mallintamiseen. Jotta asia ei olisi niin yksinkertainen, niin on hyvä muistaa, että prosesseja kannattaa mallintaa eri tarkkuustasoilla eri tarkoituksia varten. Niinpä vastauskaan ei liene yksioikoinen…

  Senior Consultant Tarja Raussi on käyttänyt eri mallinnuskieliä vuosikymmeniä. Hän käytti UML:ää jo 1990-luvulla. Kun BPMN tuli kuvioihin, Tarja alkoi käyttää sitä, ja samoin kävi ArchiMaten kanssa. Tarjalla on sertifikaatit sekä UML:stä että ArchiMatesta. Koska Tarja on tehnyt laajoja projekteja ja myös kouluttanut näitä kieliä, hän on joutunut miettimään, miten fiksuimmin selvitä koko paletin kanssa. Nykyään Tarja työskentelee Coala Oy:ssä konsulttina ja käyttää päivittäisessä työssään kaikkia mallinnuskieliä.
 • Näin automatisoit palvelusi! Recorded: Sep 18 2018 43 mins
  Lauri Humina ja Lari Peltoniemi
  Automaatio on lähtökohta uusille palveluille ja se tuo tehokkuutta myös olemassa oleviin palveluihin. Tässä webinarissa kuvataan pureudutaan palveluiden automatisoimisen problematiikkaan mm. seuraavine kysymyksien kautta:

  Mitä on palveluautomaatio (Service Automation)
  Mikä osuus palvelusta voidaan automatisoida
  Minkälaisia haasteita palvelun automatisoinnissa on
  Millä lähestymistavalla palvelun automatisoinnin suunnittelussa pääsee hyvin liikkeelle
  Mitä pyöriä palvelun automatisoinnin suunnittelussa on jo keksitty
  Webinaari on tarkoitettu kaikille palvelunhallinnan ammattilaisille, keskijohdolle, kehittäjille palvelumuotoilijoille ja kaikille palveluiden suunnittelusta ja toteuttamisesta kiinnostuneille. Webinaari sopii erinomaisesti myös työhönsä motivaatiota etsiville.

  Tule kuulemaan miten voit lähestyä palvelun automatisointia systemaattisesti.

  Katso Service Automation Framework (SAF) -kurssit OPPIA.FI:STÄ.
 • VÄLTÄ SKANDAALI! Miten ehkäistä ei-toivottua käytöstä organisaatiossa? Recorded: Sep 18 2018 62 mins
  Niina Ratsula
  Mediassa uutisoidaan jatkuvasti organisaatioista, joiden edustamat henkilöt ovat toimineet ei-toivotusti – joko tahattomasti tai tarkoituksellisesti. Aseman ja vallan väärinkäyttöä, epäilyttäviä transaktioita, intressiristiriitoja, harkitsemattomia lausuntoja lehdistölle, syrjintäväitteitä, ja lista jatkuu päivittäin.

  Jokainen organisaatio on altis skandaaleille, joista taloudellisten ja juridisten seuraamusten lisäksi vaikutukset yrityksen maineeseen ja yhteistyökumppanuuksiin voivat olla kohtalokkaita.

  Paras keino suojautua näiltä riskeiltä on ymmärtää oman organisaatiosi kannalta relevantit riskit sekä varautua niiden toteutumiseen: Mitkä ovat tilanteita, joissa meidän johto tai muu henkilöstö voisi toimia ei-toivotusti – joko tahattomasti tai tarkoituksella?

  Tässä maksuttomassa webinaarissa opit, mitkä ovat parhaat käytännöt ei-toivotun käytöksen ehkäisyyn ja skandaalien välttämiseen. Kuulet myös vinkkejä miten toimia tilanteissa, joissa ei-toivottu käytös tai skandaali ehkäisystä huolimatta realisoituu.

  Niina Ratsula auttaa perustamansa Code of Conduct Companyn asiantuntijana organisaatioita kehittämään yritysetiikan, compliancen ja sisäisen valvonnan käytäntöjä sekä vastuullista johtamiskulttuuria. Niinalla on 12 vuoden monipuolinen kansainvälinen kokemus compliance-ohjelmien, yritysvastuun, sisäisen valvonnan ja sisäisen tarkastuksen parissa Nokian ja Kemiran palveluksessa sekä tutkijana Turun Kauppakorkeakoulussa. Niina on suosittu kirjailija ja luennoitsija - hänen blogia voit seurata osoitteessa WWW.CODEOFCONDUCT.FI.
Developing ITSM, PPM, EA and Governance
Developing competence and skills on IT Servive Management, Project and Portfolio Management, Enterprise Architecture and Governance.

Embed in website or blog

Successfully added emails: 0
Remove all
 • Title: Hakukoneoptimointi ja Google-Optimointi - Miten Hakukonenäkyvyys Maksimoidaan
 • Live at: Mar 12 2016 12:15 pm
 • Presented by: KTM, M.A. Tommi Mäkelä, Beyond Mind Consulting
 • From:
Your email has been sent.
or close