Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Tietotyön automatisoituminen tänään, ohjelmistorobotiikkaa ja koneoppimista

Tietotyön automatisoituminen on yksi yhteiskuntaa lähivuosina muokkaavista megatrendeistä. Tekoälystä on puhuttu vuosia ja vieläkin sen läpimurtoa odotellaan. Sen sijaan ohjelmistorobotiikka ja koneoppiminen ovat jo tänään hyödynnettävissä olevia teknologioita. Tässä esityksessä Petri Karjalainen käy läpi esimerkkien avulla miten niiden avulla miten OpusCapita:ssa on näitä uusia teknologioita hyödynnetty oman toiminnan kehittämisessä.

Videon tarjoaa Provad. http://www.provad.fi

Seuraa Provadia Linkedinissä: https://www.linkedin.com/company/prov...
ja Twitterissä: https://twitter.com/ProvadOy
Recorded May 25 2016 42 mins
Your place is confirmed,
we'll send you email reminders
Presented by
Petri Karjalainen
Presentation preview: Tietotyön automatisoituminen tänään, ohjelmistorobotiikkaa ja koneoppimista
 • Channel
 • Channel profile
 • Resilia - tietoturvan hallintamalli Recorded: Mar 20 2018 33 mins
  Ben Kalland
  Mitä tapahtuisi liiketoiminnalle jos paljastuisi laajamittainen tietoturvahäiriö? Miten tilanteesta voisi toipua? Voiko koskaan olla täysin turvassa?

  RESILIA™ lähtee siitä että on mahdotonta varautua kaikkeen. Sana resilience tarkoittaa sitkeyttä ja kestävyyttä, ja viittaa tässä yhteydessä siihen ominaisuuteen että jos tai oikeastaan kun jotain tapahtuu, pystytään heti tunnistamaan mitä on tapahtunut ja voidaan toipua siitä. Resilia on viitekehys ja hallintamalli joka pureutuu tietoturvaan, riskeihin, haavoittuvuuksiin ja uhkiin. Se tunnistaa saman palvelinhallinnan elinkaarimallin kuin ITIL ja samoja prosesseja. Näkökulma on kuitenkin koko ajan tietoturva.

  Webinaarissa luodaan katsaus Resilian lähtökohtiin ja lähestymistapaan.

  Puhuja

  Ben Kallandilla on yli 30 vuoden kokemus ICT -alalta. Hän on aiemmin toiminut Suomen IBM:ssä eri tehtävissä ja Tieturissa kouluttajana ja konsulttina. Hän on akkreditoitu ITIL, COBIT, TOGAF, Lean IT, DevOps ja Resilia -kouluttaja. Hänen vahvuutensa on isojen kokonaisuuksien hahmottaminen ja jäsentäminen ymmärrettävään muotoon.
 • ICT viitekehykset Recorded: Mar 20 2018 39 mins
  Ben Kalland
  Palvelunhallinnan ja hyvän ICT-hallintatavoille on olemassa erilaisia hyviä käytäntöjä, viitekehyksiä ja standardeja. Jokaiselle mallille löytyy oma käyttötarkoituksensa ja mallille on olemassa peruskoulutus, mutta voi olla vaikeaa valita mitä mallia kannattaa noudattaa, jos eri mallien erot ja käyttötarkoitukset eivät ole selvillä.

  ITIL, COBIT, TOGAF, Lean IT, DevOps, Resilia, VeriSM, SIAM, OBASHI, IT4IT, FitSM, ISO 20000, ISO 38500.
  Miten ne liittyvät toisiinsa? Miten ne erottuvat toisistaan? Webinaarissa asetetaan mallit samalle viivalle, vertaillaan niitä ja erotetaan jyvät akanoista.

  Puhuja

  Ben Kallandilla on yli 30 vuoden kokemus ICT -alalta. Hän on aiemmin toiminut Suomen IBM:ssä eri tehtävissä ja Tieturissa kouluttajana ja konsulttina. Hän on akkreditoitu ITIL, COBIT, TOGAF, Lean IT, DevOps ja Resilia -kouluttaja. Hänen vahvuutensa on isojen kokonaisuuksien hahmottaminen ja jäsentäminen ymmärrettävään muotoon.
 • Vaadi oikein! Recorded: Mar 15 2018 63 mins
  Tarja Raussi
  ”Miten voi vaatia väärin???” eräs seminaariin osallistuja oli kysynyt tilaisuuden vetäjältä muutama vuosi sitten, kun olin erään yrityksen tilaamana puhumassa heidän seminaarissaan. Ja tämän vetäjä kertoi esitellessään minut ja sanoi antavansa minun vastata tuohon. Täytyy myöntää, että itsekin aluksi hieman mietin tuota minulle annettua otsikkoa. Mutta kyllähän se sieltä tuli, kun hetken pohdin asiaa.

  Tässä webinaarissa käsittelen aihetta sekä tyypillisimpien vaatimusmäärittelyn sudenkuoppien että parhaiden käytäntöjen kautta kertoen todellisia esimerkkejä erilaisista tilanteista. Jokainen projekti on erilainen, joten ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa – valitettavasti. Joskus ketteryys on paras tapa, joskus taas iteratiivisuus puree paremmin. Oikean tavan ja tarkkuustason löytäminen vaatiikin kokemusta – tai hyviä vinkkejä, mihin kiinnittää huomiota.

  Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

  Tarja Raussi on tehnyt vaatimusmäärittelyä lähes koko uransa ajan hyvin erilaisissa liiketoimintaympäristöissä ja erilaisissa projekteissa. Hän on valmentanut toista tuhatta määrittelijää ja vetänyt pitkäkestoisia määrittelyn valmennusohjelmia. Vaatimusmäärittelyn lisäksi Tarja on tehnyt systeemityötä päästä päähän ja ollut kehittämässä systeemityömenetelmiä useille yrityksille ja organisaatioille. Laaja-alaisuus ja kokonaisuuksien hallinta johtivat lopulta kokonaisarkkitehtuurin pariin. Nykyisin Tarja toimiikin Coala Oy:ssä kokonaisarkkitehtuurin ja systeemityön konsulttina.
 • Systeeminen käsitys: IBM Watson – yltääkö se superälyyn? Recorded: Mar 9 2018 50 mins
  Erkki Laitila
  Yhteiskuntamme kytkeytyy yhä tiiviimmin teknologiaan, globalisaatioon ja suhdanteisiin. Tekoäly nousi juuri päättäjien suosioon. IBM Watson on sen tunnetuimpia ja arvostetuimpia hankkeita. Tuhannet ihmiset Suomessa joutuvat ottamaan kantaa tekoälyyn, mutta se ei olekaan helppoa.

  Webinaari on tarkoitettu päättäjille ja IT-henkilöille ja systeemisyydestä kiinnostuneille. Nopeasti muuttuvissa oloissa he sekä investoijat voivat tehdä luotettavia päätöksiä, kun muistavat, että:

  - Romantisoitujen kertomusten läpi on heti nähtävä todelliset haasteet. On oltava kriittinen. Yritys-erehdysmenetelmä ei toimi isoissa hankkeissa, koska kilttiä maksajaa vialle ei ole.
  - Teknologian kehityksen iso kuva on nähtävä tilanteessa, missä valtiovaltakin saattaa erehtyä lillukanvarsiin unohtaen veronmaksajien arkiset tarpeet.
  - IBM Watson on positiivinen esimerkki siitä, että yksityisen yrityksen panostus johtaa maailmanlaajuiseen levitykseen tutkimustasolta asti.
  - Keskittäminen saattaa kuitenkin johtaa riskeihin, toimittajalukkoon, jos ratkaisut eivät sovi kaikille.


  Systeemiajattelun keinoin löytyy parhaiten kokonaiskuva. Tarvitaan monipuolisia näkökulmia ja harkintaa. Parasta viisautta on virheistä pidättäytyminen jo ennalta "ymmärtämällä systeemi", mutta se vaatii analyyttistä otetta.

  Webinaarissa Watsonille luodaan kognitiivisia, ajattelua tukevia, malleja blackboxista alkaen. Katsojalle annetaan elintilaa tehdä malleista omat johtopäätöksensä ilman mielipidevaikuttamista. Sopivista malleista jokainen osallistuja voi jatkaa seuraaville askelmilleen toteuttamaan itseään.

  Erkki Laitila on ohjelmistoinsinööri ja systeemien ylläpidosta väitellyt FT. Nykyisin hän toimii systeemitieteilijänä ja menetelmäkehittäjänä Metayliopiston foorumilla.
 • Mihin sopii ArchiMate, UML ja BPMN? Ymmärrä erot! Recorded: Feb 28 2018 69 mins
  Tarja Raussi
  Valitettavasti yleispätevää mallinnuskieltä ei kukaan ole vielä kehittänyt. Tällä hetkellä suosituimmat mallinnuskielet ovat ArchiMate, BPMN ja UML. Olen nähnyt, että esim. ArchiMate-mallinnuskieltä yritetään käyttää kaikkeen mahdolliseen, mihin sitä suinkaan ei ole tarkoitettu. Kullakin kielellä on omat käyttötarkoituksensa. Valitse siis mallinnuskieli käyttötarkoituksen mukaan!

  Entäs jos tarvitsee mallinnuskieltä laajaan kirjoon? Silloin on ratkaisevaa, millaisen mallinnusvälineen valitset – tukeeko se kaikkia mallinnuskieliä. Tässä seminaarissa Tarja kertoo, mihin kutakin kieltä on tarkoitus käyttää ja miten selvitä, jos tarvitsee kaikkia.

  Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

  Tarja Raussi on käyttänyt eri mallinnuskieliä vuosikymmeniä. Hän käytti UML:ää jo 1990-luvulla. Kun BPMN tuli kuvioihin, Tarja alkoi käyttää sitä, ja samoin kävi myös ArchiMate®-kielen tullessa. Tarjalla on toki sertifikaatteja, mm. UML ja ArchiMate®. Koska Tarja on tehnyt laajoja projekteja ja myös kouluttanut näitä kieliä, hän on joutunut miettimään, miten fiksuimmin selvitä koko paletin kanssa. Nykyään Tarja työskentelee Coalassa konsulttina ja käyttää päivittäisessä työssään kaikkia mallinnuskieliä.
 • Kilpailut asiakaspalvelun toiminnan kehittämismenetelmänä Recorded: Feb 22 2018 31 mins
  Elina Soukola ja Liisa Torkkeli
  Tässä webinaarissa saat käsityksen, millaisia toiminnan kehittämisen menetelmiä kilpailut ovat asiakaspalveluyksikölle. Webinaari on jaettu kahteen osaan.

  Ensin käsitellään Vuoden Contact Center -kilpailua ja jäljempänä Vuoden Service Desk -kilpailua. Molemmat kilpailut sisältävät itsearvioinnin sekä finalisteille auditoijien toteuttaman auditoinnin. Tule kuuntelemaan, miksi kannattaa osallistua kilpailuun ja kuka voi osallistua sekä mitä saat osallistuessa kilpailuun ja miten se etenee!

  VUODEN CONTACT CENTER -tittelistä kisaavat Suomen parhaat contact center tiimit! Wave eli Wakarun Asiakaspalveluverkosto järjestää Vuoden Contact Center -kilpailun yhteistyössä Kehittämistoimisto Prakto Oy:n ja Palvelu Plus Oy:n kanssa. Contact Center Assessment -ohjelmassa (CCA) palvelukeskuksen toiminta arvioidaan kuuden keskeisen osa-alueen osalta.

  VUODEN SERVICE DESK -tittelistä kisaavat Suomen parhaat service desk -tiimit! Kisaan voivat osallistua yksityisen tai julkisen sektorin organisaatiot, niin isot kuin pienet yksiköt. Kilpailussa on yksi sarja. Arvioinnissa huomioidaan yksikön koko, toiminnan luonne ja sen luomat tarpeet. Arviointiin on Kansainvälisen HDI-tukipalvelustandardin (The HDI Support Center Standard 2014) lisäksi sisällytetty ITILiä eli IT -palvelunhallinnan parhaita käytäntöjä sekä soveltuvia osia ISO/IEC 20000 -standardista.
 • Vuolearning eLearning platform demo Recorded: Feb 16 2018 63 mins
  Stephen Sutton
  In this webinar VuoLearning will introduce how you can transform your learning content from Powerpoints into interactive eLearning products. Come and check out the opportunity. eLearning course generation has never been easier!

  Speaker: Stephen Sutton

  Stephen Sutton is an experienced Customer Trainer with a demonstrated history of working in the telecommunications industry. He is a strong human resources professional skilled in Service Delivery, 3G, Training Presentations, Requirements Analysis, and ITIL.
 • Onnistu käyttäjä- ja pääsynhallinnan (IAM) kehittämisessä Recorded: Feb 16 2018 48 mins
  Eetu Niemi
  Digitalisaatio ja tietosuojavaatimuksiin (esim. GDPR) vastaaminen ei onnistu ilman hyvin toimivaa käyttäjä- ja pääsynhallintaa (Identity and Access Management, IAM). Se on kuitenkin laaja kokonaisuus, joka vieläpä liittyy organisaatioissa ”kaikkeen”. Siksi käyttäjä- ja pääsynhallinnan kehittäminen on tehtävä harkitusti ja vaatii kokonaisnäkemyksen kehitettävästä IAM-ratkaisusta.

  Tässä webinaarissa opit

  · mistä käyttäjä- ja pääsynhallinnassa on kysymys

  · mitkä ovat käyttäjä- ja pääsynhallinnan hyödyt

  · mistä komponenteista käyttäjä- ja pääsynhallintaratkaisu käytännössä koostuu

  · miten käyttäjä- ja pääsynhallinnan kehittämisessä kannattaa edetä

  Puhuja: Eetu Niemi

  Eetu on arkkitehtuurin monitoimimies, joka on tehnyt erityisen paljon töitä käyttäjä- ja pääsynhallinnan sekä kokonaisarkkitehtuurin parissa. Käyttäjä- ja pääsynhallinnan ratkaisuja hän on suunnitellut ja toteuttanut useilla toimialoilla. Hänellä on kokemusta niin arkkitehtuurisuunnittelusta ja määrittelystä kuin myös teknisestä suunnittelusta ja tuotteiden konfiguroinnista. Eetu toimii arkkitehtuurin sekä käyttäjä- ja pääsynhallinnan konsulttina Coalassa.
 • Tehoja ideointityöpajoihin - fasilitoinnin inhimillinen digiloikka Recorded: Feb 15 2018 30 mins
  Jussi Simolin
  Webinaari tarkoitettu fasilitointeja tekeville tai niitä järjestäville tahoille, jotka kaipaavat uusia konkreettisia ideoita tuloksellisuuden parantamiseen, diversiteettisyyden huomioimiseen ja workshoppien sosiaaliseen tasapuolisuuteen introvertit mukaan temmaten.

  Webinaarissa kiteytetään osallistavan johtamisen hyödyt ja käydään läpi konkreettisesti miten digitaalisuus voidaan tuoda inhimillisesti mukaan fasilitointeihin.

  Jussi Simolin on 45-vuotias kahden teini-ikäisen lapsen isä, joka 17 vuoden korporaatiouran jälkeen siirtyi start-up -yrittäjäksi eikä kadu päivääkään päätöstään. Jussin työelämän tarkoitus on auttaa ihmisiä osallistumaan heitä koskevien päätösten tekoon ja uskoo osallistavaan johtamiseen ja oppimiseen. Aineenopettajan koulutuksen käyneenä häntä kiinnostaa sekoittaa johtajuutta, oppimista ja markkinointia ja yrittää löytää asiakkailleen ymmärrettäviä hyötyjä näiden yhdistelmistä, ymmärrettävällä tavalla toivottavasti!
 • API-talous eli miten ohjelmointirajapintojen kaupallistaminen tapahtuu Recorded: Feb 9 2018 54 mins
  Sakari Paloviita
  Ohjelmointirajapinnat ovat mahdollisuus uuden liiketoiminnan generoimiseen joko integraatioiden kautta tai siten että API:t ovat itsepalveluna myytävä tietotuote. Kaupallistaminen edellyttää asiakkaiden ymmärrystä ja jossain määrin uusia liiketoimintamalleja sekä ajattelutapaa.  Webinaarissa saat vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  - Mikä API-talous?
  - Miten API-talous ja alustatalous liittyvät toisiinsa?
  - Miten 3-kertaistan API:n käytöstä maksavien hyödyntäjien määrän?
  - Mitkä ovat API:en toimivimmat liiketoimintamallit?

  Puhuja: Sakari Paloviita, APItalisti ja myynnin sekä liiketoiminnan kehittäjä.

  Webinaarin puhuja, Sakari Paloviita, on yksi Suomen johtavista APItalisteista. Sakari on kehitellyt API talouteen liittyviä malleja ja käsitteistöä modernissa digitalisaatiossa käytetyn avainkomponentin API:n sekä eri toimialojen liiketoiminnassa käytettyjen käsitteiden välilisiä yhteyksiä ja riippuvuuksia toisistaan, sekä pohtinut muiden asiantuntijoiden kanssa parhaita tapoja yhdistää käsitteistö toimialariippumattomasti sujuvan viestinnän aikaansaamiseksi. Yhteinen sanasto ja ymmärrys on välttämätöntä tehokasta viestintää varten – erityisesti murtaessamme toimialojen välistä siiloutuneisuutta. Sakari toimii API-talouden täyden palvelun asiantuntijatalo APInf Oy:ssä konsulttina, sekä liiketoiminnan ja myynnin kehittäjänä.
 • Blockchain - lohkoketjut ja Distributed Ledger -teknologiat Recorded: Feb 8 2018 58 mins
  Teemu Rissanen
  Blockchain lohkoketjut ja Distrubuted Ledger -teknologiat -webinaari on tiivis puolen tunnin pituinen paketti, missä käydään läpi lohkoketjuteknologioiden keskeiset käsitteet, konseptit, mallit, tekniikat ja sovellukset. Webinaarin tavoitteena on auttaa hahmottamaan mistä blockchain ja Distrubuted Ledger teknologioissa on kyse, miten näitä hyödynnetään ja mihin niitä voidaan hyödyntää.

  Webinaari on suunnattu kaikille kehittämisestä ja uusista teknologiakysymyksistä kiinnostuneille henkilöille, joita kiinnostaa uusien keinojen kehittäminen ja suunnitteleminen verkottuneessa ja monikanavaisessa toimintaympäristössä. Erityistä IT tai tietoturva-alan teknistä osaamista ei edellytetä vaikka webinaarissa käsitellään teknisiä käsitteitä ja konsepteja. Webinaari ei ole tekninen vaan se keskittyy soveltamiseen ja esimerkkeihin tutustumiseen. Huomioikaan, että webinaari ei keskity pelkästään Bitcoiniin ja kryptovaluuttasovelluksiin, vaan puolituntisessa käydään läpi koko uuden teknologian kirjo ja moninaisuus.

  Webinaari toimii hyvin alustuksena puolen päivän luokkakoulutukselle Blockchain koulutus: perusteet, jonka löydät Oppimisen verkkokaupasta!

  Puhuja:

  Teemu Rissanen on itsenäinen CISM sertifioitu tietoturvakonsultti, jolla on yli 16 vuoden kokemus tietoturva-alalta. Rissanen on erikoistunut sähköinen identiteetin kysymyksiin, julkisen avaimen teknologioihin (PKI), sähköiseen allekirjoitukseen, älykortteihin, eIDAS -asetukseen ja Luottamusverkostoon liittyviin kysymyksiin, sekä Blockchain ja Distributed Ledger teknologioihin.
 • DevOps yrityksen strategisena kilpailuetuna Recorded: Feb 7 2018 49 mins
  Petri Aukia, Antti Myyrä ja Ilkka Tuohela
  DevOps yhdistää leania ja tekniikkaa. Yritykset voivat sitä hyödyntämällä toimia ketterämmin ja ylipäätään parantaa paitsi toimintaansa myös näkyvyyttään asiakkaaseen – tämä koskee paitsi teknologiayrityksiä myös muita organisaatioita.

  Webinaarissa kuulet, mitä kaikkea DevOpsiin liittyy ja miten voit soveltaa sitä kokonaisvaltaisemmin yrityksen strategisena kilpailuetuna. Codenton toimitusjohtaja Petri Aukia keskustelee aiheesta ohjelmisto- ja pilviarkkitehtien Antti Myyrän ja Ilkka "Hile" Tuohelan kanssa. Luvassa on selkeää ja suoraa puhetta – tämän webinaarin jälkeen voit hyödyntää DevOpsia entistäkin tehokkaammin. DevOps-webinaari sopii kaikille aina teknologiayritysten päättäjistä julkisen sektorin asiantuntijoihin ja softa-alan ammattilaisista start-up-skenen tyyppeihin.

  Puhujat
  Petri Aukia
  toimitusjohtaja, Codento

  Petrillä on yli 20 vuoden kokemus tietojärjestelmien ja -arkkitehtuurien kehittämisestä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Hänen erityisosaamistaan ovat pilvipalvelujen hyödyntäminen, vaativat arkkitehtuurit sekä ketterä hankinta. Petri on myös Ohjelmistoyrittäjät ry:n aktiivi ja kasvuyritysten mentori. Hän hyppää mielellään puhujakorokkeelle parantamaan suomalaista softakehitysmaisemaa ja -mahdollisuuksia.

  Antti Myyrä
  ohjelmistoarkkitehti, Codento

  Antti uskoo vahvasti avointen rajapintojen voittokulkuun. Hänen mielestään kaiken julkisen datan pitäisi olla järkevien rajapintojen kautta käytettävissä ja mielellään myös yleisesti saatavilla. Antti on toteuttanut mm. integraatioita, rajapintoja sekä järjestelmiä internetiin ja sisäverkkoihin.


  Ilkka "Hile" Tuohela
  konsultti, ohjelmistokehittäjä, Codento

  Ilkka Tuohelalla on laajasti kokemusta ohjelmistokehityksestä, pilvipalveluista ja käyttöjärjestelmistä. Hän on tehnyt myös tietoturvaa, datakeskuksia ja verkkoprotokollia. Ilkan vahvin kieli on Python, Linux-mies hän on ollut vuodesta 1994 asti.
 • PRINCE2®:n uudet (v)aatteet Recorded: Feb 2 2018 42 mins
  Tarja Isosaari
  PRINCE2 on kansainvälisesti tunnettu projektinhallintamenetelmä. Monien mielestä se on jäykkä ja byrokraattinen, mutta onko näin? Tunnetko sen siis oikeasti?

  PRINCE2 jättää monta asiaa soveltajan valittavaksi ja se vaatii aina soveltamista. Siihen on helppo yhdistää myös erilaisia tekniikoita ja organisaation käyttämiä prosesseja vaikkapa tuotekehitysprosesseja tai ketteriä menetelmiä. On tärkeää, että organisaatio tekee siitä oman näköisensä ja projektipäällikkö soveltaa sitä projektiinsa huomioiden projektin vaativuuden, riskit, monimutkaisuuden jne.

  Tämä webinaari on tarkoitettu kaikille projekteissa toimiville riippumatta siitä, onko PRINCE2 uusi vai vanha tuttavuus.

  PRINCE2:n uusi painos eli 2017 edition:

  - PRINCE2:n soveltaminen niin organisaation kuin yksittäisen projektinkin tarpeisiin on pakollista
  - Kulmakivinä edelleen periaatteet, teemat, prosessit ja räätälöinti
  - Periaatteet ja teemat yhdistyvät entistä selvemmin
  - Runsaasti viittauksia ketteriin menettelyihin
  - Sertifiointeja uudistettu
 • Yhdistä Power BI ja SQL raportoinnissa Recorded: Feb 1 2018 36 mins
  Tero Ramu
  Power BI on pilvessä toimiva Microsoftin kehittämä analytiikan ratkaisu, joka mahdollistaa datan analysoinnin, raportoinnin, visualisoinnin sekä jakamisen. SQL-kieltä käytetään tietokannoissa olevien tietojen hakuun, yhdistämiseen sekä muokkaamiseen. Yhdistämällä nämä kaksi välinettä pystytään vastamaan monipuolisesti organisaatioiden raportointitarpeisiin.

  Kohderyhmä: Kaikki paremmasta raportoinnista kiinnostuneet.  Tero Ramu, Microsoft Certified Trainer, T-Base Oy

  Tero on työskennellyt niin pienten kuin suurienkin yritysten kanssa ja kouluttanut satoja ammattilaisia vuodesta 1999 alkaen.
 • Ymmärrä aivojasi - onnistu yhteistyössä Recorded: Jan 23 2018 57 mins
  Anjariitta Savolainen ja Päivi Äijälä
  Aloitamme perusteista, mitä jokaisen olisi hyvä tietää aivoista, jotta yhteistyö ja vuorovaikutus onnistuisi. Emme sukella syvälle neurotieteeseen vaan tarjoamme ajatuksenruokaa sekä asiantuntijoille että johtajille, siitä miten toimit ja vaikutat aivoystävällisesti.

  Aivojen toiminnasta tiedetään entistä enemmän, ja kuitenkin aika vähän. Ihmisen painekäyttäytyminen vaikuttaa toimintaan ja päätöksentekoon tiukoissa tilanteissa. Painetilanteessa rationaalinen ajattelu loppuu - jokaisella. Painetilanteet voivat olla erilaisia ja painekäyttäytymisen erotkin voivat olla suuria. Mutta ihmisaivot toimivat samoilla periaatteilla - skannaamme koko ajan onko tilanne uhka vai mahdollisuus, vaikka emme sitä tiedostaisi.

  Webinaari rakentuu neljästä osasta:

  - mitä meissä tapahtuu painetilanteessa ja miten se näkyy käyttäytymisessä; miksi on hyvä tunnistaa painekäyttäytyminen
  - miten painekäyttäytymiseen pääsee kiinni
  - miten katkaiset painekäyttäytymisen
  - miten luot rakentavaa yhteistyötä aivoystävällisesti
 • Ota GDPR haltuun arkkitehtuurin avulla Recorded: Jan 22 2018 40 mins
  Marja-Riitta Vehviläinen
  EU:n tietosuoja-asetus eli General Data Protection Regulation (GDPR) on luonnollisiin henkilöihin liittyvä EU-laajuinen tietosuojasäännöstö, jonka siirtymäaika päättyy ja soveltaminen alkaa 25.5.2018. Miten sinä olet lähestynyt asiaa? Onko sinun yrityksesi GDPR-toteutus tehty excelien avulla? Tiedätkö jo, missä kaikkialla asiakastietoja käsitellään? Miten olet valmistautunut tuleviin tarkastuksiin? Kyse ei ole vain kertaluontoisesta kartoituksesta, vaan jatkuvasta käytännöstä.

  Entäpä jos GDPR:ään liittyvät kuvaukset olisivatkin osa yrityksesi kokonaisarkkitehtuuria? Webinaarissa käydään läpi esimerkkien avulla, minkälaisia työvaiheita GDPR:n toteutuksessa arkkitehtuurin avulla on. Näihin kuuluvat mm. nykytilan inventaariot sekä tietojen mallintaminen ja luokittelu. Oleellista on löytää sellaiset työtavat, että tuotokset olisivat jatkossa äärellisellä työllä ylläpidettäviä, sillä GDPR:n mukaisena on pysyttävä myös toukokuun jälkeen.

  Puhuja:
  Marja-Riitta Vehviläinen on erittäin kokenut kokonaisarkkitehti; kokemusta on kertynyt kokonaisarkkitehtuurista ja IT arkkitehtuurista ja näihin liittyvistä prosesseista lähes 20 vuotta. Vuoden 2017 aikana pinnalla on luonnollisesti ollut EU:n tietosuoja-asetus. Coalassa työtapa tyypillisesti on arkkitehtuuri, niinpä Marja-Riitta osaakin kertoa, miten tätä työtä käytännössä kannattaisi tehdä.
 • Oppiakumppanuus – miksi kannattaa liittyä mukaan Oppiaekosysteemiin? Recorded: Jan 19 2018 32 mins
  Jaakko Kuosmanen
  Oppia mullisti suomalaisen koulutusmarkkinan 2016 maaliskuussa. Nyt Oppiassa on jo 1.000 kurssia 100 toimittajalta, joilla on 500 kouluttajaa.

  Oppiassa on nyt jo:

  - Koulutusten aihealueet: johtaminen, kehittäminen, hallinto, projektit, prosessit, palvelut, IT,… – täältä löytyy kaikki, ja mitä ei löydy – sen me hankimme (nöyrästi kuunnellen asiakkaitamme).
  - Opetusmuodot: luokkakurssit, konsultointi, työpajat, roolipelit, simulaatiopelit, tapahtumat, verkkokurssit, etäopetus, webinaarit, ekirjat, ekirjastot, muu digitaalinen sisältö,…
  - Kielet: lokaaleissa palveluissa (avoimet luokkakurssit, tapahtumat) pääosin paikallinen kieli (Suomessa suomi, Ruotsissa ruotsi, Virossa viro jne.) ja joissakin englanti. Globaaleissa palveluissa (verkkokurssit, etäopetus, webinaarit, ekirjastot, asiakaskohtaiset luokkakurssit…) pääosin englanti ja joissakin paikallinen kieli.

  Tule kuulemaan, miten saat omat palvelusi myyntiin Oppia.fi:ssä.

  Puhuja:

  Jaakko on intohimoinen oppija, jolla on ollut tärkeä rooli Wakarun uusien palveluiden kuten Prosessipäivien ja Oppia.fi:n käynnistämisessä. Oppia-ekosysteemin rakentaminen sopii hyvin tällaiselle aktiiviselle verkostoitujalle. Jaakko vastaa Wakarun koulutuspalveluista ja toimii myös Wakarun toimitusjohtajana.
 • Oppia.fi - Oppimisen verkkokauppa asiakkaille Recorded: Jan 12 2018 28 mins
  Jaakko Kuosmanen
  Oppia.fi – Oppimisen verkkokauppa (”Oppimisen tavaratalo”)

  Koulutusten aihealueet: johtaminen, kehittäminen, hallinto, projektit, prosessit, palvelut, IT… täältä löytyy kaikki - ja mitä ei löydy, sen me hankimme (nöyrästi kuunnellen asiakkaitamme).
  Opetusmuodot: luokkakurssit, konsultointi, työpajat, roolipelit, simulaatiopelit, tapahtumat, verkkokurssit, etäopetus, webinaarit, ekirjat, ekirjastot, muu digitaalinen sisältö,…
  Kielet: lokaaleissa palveluissa (avoimet luokkakurssit, tapahtumat) pääosin paikallinen kieli (Suomessa suomi, Ruotsissa ruotsi, Virossa viro jne.) ja joissakin englanti. Globaaleissa palveluissa (verkkokurssit, etäopetus, webinaarit, ekirjastot, asiakaskohtaiset luokkakurssit…) pääosin englanti ja joissakin paikallinen kieli.
  Oppiasopimus – ”Oppimisen etukortti"
  Oppiasopimus: ei maksa mitään, ei velvoita eikä sido mihinkään, mutta sillä saa etuja ja alennuksia.

  Puhuja: Jaakko Kuosmanen, Wakaru

  Jaakko on intohimoinen oppija, jolla on ollut tärkeä rooli Wakarun uusien palveluiden kuten Prosessipäivien ja Oppia.fi:n käynnistämisessä. Oppia-ekosysteemin rakentaminen sopii hyvin tällaiselle aktiiviselle verkostoitujalle. Jaakko vastaa Wakarun koulutuspalveluista ja toimii myös Wakarun toimitusjohtajana.
 • API kehittäjäkokemuksen merkitys ja parantaminen Recorded: Jan 12 2018 46 mins
  Ilari Mikkonen
  Edellisessä webinaarissa 8.12.2017 on tasoitettu webinaarisarjaan osallistuvien tietotasoa. Perusteiden ymmärtämisen jälkeen voidaan keskittyä yhteen API:en jalkauttamisen kannalta keskeisimpään osa-alueeseen eli API:n kehittäjäkokemukseen. Edelliseen webinaariin osallustuminen ei ole välttämätöntä.

  Hyvä kehittäjäkokemus mahdollistaa tietotuotteen (API) käyttöönoton minuuteissa, tuottaa paremman asiakaskokemuksen ja lisää tuotteen käyttöä merkittävästi. Nykyaikana sovelluskehittäjät eivät kysele asioiden, käyttäjätunnusten tai koodiesimerkkien perään, vaan odottavat itsepalvelua sillä samalla minuutilla kun tarve tulee ilmi. Webinaarin aikana saat vastaukset kysymyksiin:

  - Millaisia vaatimuksia ja odotuksia sovelluskehittäjille on ohjelmointirajapintojen suhteen?
  - Mistä koostuu hyvä kehittäjäkokemus (DX)?
  - Miten mittaan kehittäjäkokemus?
  - Miten API-hallinta auttaa loistavan ja kustannustehokkaan kehittäjäkokemuksen toteuttamisessa?
 • Kokemuksia palvelusuunnittelun aloittamisesta organisaatiossa Recorded: Jan 11 2018 35 mins
  Mikko Korhonen
  Palvelusuunnittelu (ITIL: Service Design) on toinen vaihe Palvelun elinkaarimallissa (ITIL 2011: Service Lifecycle Model). Palvelusuunnittelun näkökulmat ja keskeisimmät prosessit avataan tässä esityksessä käytännön esimerkkien kautta. Esityksessä käydään läpi periaatteet ja tavat, joiden avulla nämä periaatteet saadaan tuottamaan arvoa organisaatiolle mahdollisimman nopeasti.

  Puhuja:

  Mikko Korhonen on palveluhallinnan ja muutosjohtamisen valmentava konsultti, jonka erikoisosaamista on turhan mystiikan karsiminen ja viitekehysten sovittaminen toimiviksi käytännöiksi eri kokoisiin organisaatioihin.

  www.oppia.fi
Developing ITSM, PPM, EA and Governance
Developing competence and skills on IT Servive Management, Project and Portfolio Management, Enterprise Architecture and Governance.

Embed in website or blog

Successfully added emails: 0
Remove all
 • Title: Tietotyön automatisoituminen tänään, ohjelmistorobotiikkaa ja koneoppimista
 • Live at: May 25 2016 1:35 pm
 • Presented by: Petri Karjalainen
 • From:
Your email has been sent.
or close