Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Asiakaspalvelun revoluutio: Case Ina Finland

Asiakaspalvelu vai asiakaskokemus – mitä väliä? Mitkä ovat erinomaisen asiakaskokemuksen esteet? Syntyykö erinomainen asiakaspalvelu evoluution vai revoluution tuloksena? Case-esimerkki Ina Finlandista, joka uudisti asiakaspalveluaan parantamalla asiakaskokemusta ja työntekijäkokemusta, huimin tuloksin.

Tomi Korpaeus on auttanut yrityksiä parantamaan asiakaskokemusta jo ennen kuin koko sanaa tunnettiinkaan. Tomi on johtanut ja kehittänyt liiketoimintaa contact center -alalla sekä toiminut asiantuntijana asiakaspalvelun kehityshankkeissa vuodesta 1998.

Pia Pursiainen toimii toimitusjohtajana Ina Finland Oy:ssä ja Midas Touch Oy:ssä. Hän vaikuttaa myös useamman palvelualan yrityksen ja yhdistyksen hallituksessa. Pia suhtautuu intohimoisesti johtamiseen ja asiakaskokemukseen.

Videon tarjoaa Provad. http://www.provad.fi

Seuraa Provadia Linkedinissä: https://www.linkedin.com/company/prov...
ja Twitterissä: https://twitter.com/ProvadOy
Recorded May 25 2016 26 mins
Your place is confirmed,
we'll send you email reminders
Presented by
Tomi Korpaeus & Pia Pursiainen
Presentation preview: Asiakaspalvelun revoluutio: Case Ina Finland
 • Channel
 • Channel profile
 • Asiantuntija on ylivertainen liikevaihdon tekijä Recorded: Apr 20 2018 40 mins
  Pekka Paloheimo
  Yritykset elävät myynnistä – ja siksi jokainen asiantuntija on myyjä

  Kenellä yrityksessäsi tai organisaatiossasi on eniten asiakaskontakteja? Todennäköisesti jokaisella asiantuntijalla, devaajalla, teknisellä tuella, projektipäälliköllä jne. Ja yleensä heitä kuunnellaan aivan eri tavalla kuin myyjää…

  Asiantuntijoilla on ylivertainen paikka kasvattaa yritystensä liikevaihtoa joko myymällä itse, tai antamalla myynnille kullanhohtoisia vinkkejä. Olipa kyse devaajasta tai teknisestä tuesta, molemmat pääsevät lähelle asiakasta ja nauttivat luottamusta, arvostusta ja sympatiaa, josta myyjä voi pahimmillaan vain uneksia. Kun asiantuntija ohimennen mainitsee, että ohjelmaan tai laitteeseen kannattaisi varmaan hankkia joku lisäominaisuus tai -osa, asiakas ei koe olevansa myyntityön kohde.

  Miksi usein kuulee kuitenkin sanottavan, ettei insinööri osaa myydä… tai ”en minä ole myyjä, olen asiantuntija…” tai jopa ”taas on myyty jotain ihan muuta kuin asiakkaan tarve on tai pystytään toimittamaan.” Ongelma ei ole asiantuntijoiden myyntiosaamisessa (toki tässäkin on paljon parannettavaa) vaan johdon asenteessa ja sitä seuraavassa sanattomassa ja tahattomassa viestinnässä.

  Asiantuntijamyynti on ensisijaisesti johtamiskysymys. Tässä webinaarissa keskitymme vaativaa asiantuntijamyyntiä tekevien organisaatioiden kannalta kriittisiin kysymyksiin:

  - Miksi asiantuntijan roolissa myynti on ENSISIJAISEN tärkeää?
  - Miksi aktiivista myyntityötä on syytä arvostaa ja siihen on kannustettava jokaista roolista riippumatta?
  - Miksi jokainen asiakaskohtaaminen on myyntitilanne?

  Asiantuntijana Pekka Paloheimo, Senior Consultant, Mercuri International Oy

  Pekka Paloheimo on myynnin ja johtamisen valmentaja, konsultti ja asiantuntija Mercuri International Oy:ssä.
 • When to use ArchiMate, UML and BPMN? Understand the differences! Recorded: Apr 19 2018 73 mins
  Tarja Raussi
  Unfortunately no one has developed an all-purpose modelling language. The most popular ones are UML, BPMN and ArchiMate. I have seen that people are trying to use ArchiMate for everything even though it has a definite purpose. Each modelling language has its own usage where it suits best. Choose the right modelling language for each use.

  What if you need modelling language for a broad spectrum of usage? Then it is vital that you choose a modelling tool that supports all modelling languages. In this webinar Tarja tells the usages of each modelling language and how to cope if you need all of them.

  Speaker: Tarja Raussi ; Senior consultant, trainer, coach

  Tarja Raussi has been using modelling languages for decades. She used UML already in 1990’s. When BPMN was published she started to use it. The same happened when ArchiMate came along. Tarja is certified in both UML and ArchiMate. Because Tarja has been using modelling languages in large projects and taught how to use them she has had to think how to cope with the whole palette. Currently Tarja works as a consultant in Coala and uses all the modelling languages in her work.
 • API-bisnes - Miten lähteä liikkeelle? Recorded: Apr 18 2018 56 mins
  Petri Aukia
  Avoimien ohjelmointirajapintojen (API) käyttöönotto vaatii organisaatiolta erityisosaamista. Vain hyvin suunnitellut apit, joissa ymmärretään kumppanien liiketoimintamallit, ovat tekemisen arvoisia. Miten sitten edetä oman organisaation apien kanssa ja saada niistä parhaimmat tehot?

  Codenton toimitusjohtaja Petri Aukia on konsultoinut API-talouden liiketoimintamalleja vuodesta 2007. Kaksiosaisen API-webinaarisarjan toisessa osassa hän kertoo, miten API-liiketoimintastrategiaa voidaan lähteä käytännössä toteuttamaan. Kaikki lähtee potentiaalisista kumppaneista ja heidän toimintaympäristönsä ymmärtämisestä. Webinaari sopii kaikille aina teknologiayritysten päättäjistä julkisen sektorin asiantuntijoihin ja softa-alan ammattilaisista start up -skenen tyyppeihin.

  API-bisnes: Miten lähteä liikkeelle? -webinaari on kaksiosaisen webinaarisarjan toinen jakso. Webinaarisarjan ensimmäinen jakso on ke 11.4. kello 10–11.00. Se esittelee API-talouden ansaintalogiikkaa otsikolla: API-BISNES 8 LIIKETOIMINTAMALLIA. Webinaarit ovat omia kokonaisuuksiaan, jotka tukevat toinen toistaan ja toimivat myös itsenäisinä jaksoina.

  Petri Aukia on Codento Oy:n toimitusjohtaja. Petrillä on yli 20 vuoden kokemus APIen sekä tietojärjestelmien ja -arkkitehtuurien kehittämisestä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Hänen erityisosaamistaan ovat pilvipalvelujen hyödyntäminen, vaativat arkkitehtuurit sekä ketterä hankinta. Petri on myös Ohjelmistoyrittäjät ry:n aktiivi ja kasvuyritysten mentori. Hän hyppää mielellään puhujakorokkeelle parantamaan suomalaista softakehitysmaisemaa ja -mahdollisuuksia. Vapaa-aikanaan Petri säntää mielellään metsään, kokkaa perheelle ja lukee Murakamia.
 • Tiedot siirtymään SSIS integrointityökalulla Recorded: Apr 12 2018 33 mins
  Juha Kokkonen
  SQL Server Integration Services (SSIS) on tietojen integrointityökalu. Se on osa Microsoft SQL Server BI –välineitä ja sen ETL (Extract Transform Load) – ominaisuudet mahdollistavat tiedon haun, muunnon ja latauksen heterogeenisten järjestelmien välillä. Tässä webinaarissa opit SSIS:n ominaisuuksista ja näet esimerkkitoteutuksen integraatio ratkaisusta.

  Kohderyhmä: Kaikki integraatioista kiinnostuneet.  Webinaarissa puhumassa Juha Kokkonen, Johtava konsultti T-Base Oy.

  Juhalla on yli 10 vuoden kokemus erilaisista integraatioista, joista useimmat on toteutettu SSIS:llä.
 • API-bisnes - 8 liiketoimintamallia Recorded: Apr 11 2018 62 mins
  Petri Aukia
  Avoimia ohjelmointirajapintoja (API) on ollut olemassa yhtä kauan kuin ohjelmistojakin. Parhaassa tapauksessa ne tuovat lisää liikennettä palveluihin ja tehoja liiketoimintaan. Mutta minkälainen API-strategia tuo organisaatiollesi eniten tehoja, liidejä – ja bisnestä?

  Codenton toimitusjohtaja Petri Aukia on konsultoinut API-talouden liiketoimintamalleja vuodesta 2007. Kaksiosaisen API-webinaarisarjan ensimmäisessä osassa hän esittelee kahdeksan API-talouden liiketoimintamallia. Webinaari auttaa API-strategiaa luovaa organisaatiota ymmärtämään kotimaiset ja kansainväliset ekosysteemivaihtoehdot sekä niiden liiketoimintamallit. Webinaari sopii kaikille aina teknologiayritysten päättäjistä julkisen sektorin asiantuntijoihin ja softa-alan ammattilaisista start up -skenen tyyppeihin.

  API-bisnes: 8 liiketoimintamallia -webinaari on kaksiosaisen webinaarisarjan ensimmäinen jakso. Webinaarisarjan toinen jakso on ke 18.4. kello 10–11.00. Se pureutuu käytännön tasolle otsikolla: API-BISNES: MITEN LÄHTEÄ LIIKKEELLE? Webinaarit ovat omia kokonaisuuksiaan, jotka tukevat toinen toistaan ja toimivat myös itsenäisinä jaksoina.

  Puhuja:  Petri Aukia on Codento Oy:n toimitusjohtaja. Petrillä on yli 20 vuoden kokemus APIen sekä tietojärjestelmien ja -arkkitehtuurien kehittämisestä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Hänen erityisosaamistaan ovat pilvipalvelujen hyödyntäminen, vaativat arkkitehtuurit sekä ketterä hankinta. Petri on myös Ohjelmistoyrittäjät ry:n aktiivi ja kasvuyritysten mentori. Hän hyppää mielellään puhujakorokkeelle parantamaan suomalaista softakehitysmaisemaa ja -mahdollisuuksia. Vapaa-aikanaan Petri säntää mielellään metsään, kokkaa perheelle ja lukee Murakamia.
 • Askelmerkit lohkoketjusovelluksiin Recorded: Apr 10 2018 48 mins
  Mikko Valjakka
  Lohkoketjuteknologia on aidosti uusi keksintö, joka lupaa paljon. Teknologian saaminen hyötykäyttöön onnistuu kuitenkin vain kokeilujen kautta. Sovellukset ovat tyypiltään uudenlaisia ja niiden toteutukseen on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja ja alustoja. Tarvitaan alustava tiekartta, jonka avulla voidaan rajata käyttötapauksen kannalta tarkoituksenmukaiset ratkaisuvaihtoehdot.

  Tässä maksuttomassa webinaarissa käydään lyhyesti läpi tärkeimpiä lohkoketjupohjaisten sovellusten kehittämiseen liittyviä näkökohtia. Tervetuloa osallistumaan! Webinaari antaa hyvän pohjan kolmen tiistai-illan "Lohkoketjusovellukset" -verkkokoulutukseen. Kurssin tavoitteena on antaa osallistujalle riittävät pohjatiedot tehdä lohkoketjujen käyttöönottoon ja sovelluskehitykseen liittyviä valintoja.

  Puhuja:

  Mikko Valjakka työskentelee koodaavana arkkitehtina. Hän on toiminut pitkään sekä ohjelmistoalan startup-yrityksissä että ohjelmistotekniikan kouluttajana mm. Nokia Bridge -uudelleenkoulutusohjelmassa. Mikon intohimona ovat aina olleet uudet teknologiat ja niiden tekeminen ymmärrettäväksi eri kohderyhmille. Verkostoidu Mikon kanssa LinkedInissä!
 • Onnistu valmisohjelmistovalinnassa Recorded: Apr 5 2018 58 mins
  Petteri Laamanen
  Kaikki CRM:t eivät ole samanlaisia. Sama pätee myös ERP:ihin ja muihin valmisohjelmistoihin. Myyjät lupaavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Kuinka suodatan kaikesta informaatiosta sen oleellisen? Kuinka valitsen organisaationi tarpeisiin sopivan valmisohjelmiston?

  Onnistunut valinta lähtee omien tarpeiden tunnistamisesta ja kuvaamisesta. Kun tiedän tarpeeni, osaan myös pyytää ja vaatia niitä valittavalta tuotteelta. Kokonaisarkkitehtuuri tarjoaa työkalut tarpeiden analysointiin ja kuvaamiseen. Kokonaisarkkitehtuurin menetelmin kuvaat myös, kuinka uusi ratkaisu istuu osaksi kokonaisuutta ja mitä muutoksia se vaatii vaikka prosesseihin tai järjestelmäkarttaan.

  Kuuntele miten arkkitehtuurityö auttaa onnistumaan valmisohjelmistovalinnassa.

  Puhuja:

  Petteri Laamanen, Senior Consultant (Coala)

  Petteri Laamanen on osallistunut tuotevalintoihin niin organisaation omana työntekijänä kuin hankintaa avustavana konsulttina. Hankittavat ohjelmistot ovat vaihdelleet CRM-paketeista aina IAM-ratkaisuihin. Petterillä on TOGAF® ja ArchiMate® -sertifikaatit ja kokemusta muun muassa JHS-179 suosituksen soveltamisesta sekä muiden vastaavien kehikkojen käytöstä. Petteri toimii Coalassa konsulttina ja käyttää arkkitehtuurimenetelmiä päivittäisessä työssään.
 • Ymmärrä aivojasi - onnistu yhteistyössä! Recorded: Mar 28 2018 45 mins
  Anjariitta Savolainen ja Päivi Äijälä
  Aloitamme perusteista, mitä jokaisen olisi hyvä tietää aivoista, jotta yhteistyö ja vuorovaikutus onnistuisi. Emme sukella syvälle neurotieteeseen vaan tarjoamme ajatuksenruokaa sekä asiantuntijoille että johtajille, siitä miten toimit ja vaikutat aivoystävällisesti.

  Aivojen toiminnasta tiedetään entistä enemmän, ja kuitenkin aika vähän. Ihmisen painekäyttäytyminen vaikuttaa toimintaan ja päätöksentekoon tiukoissa tilanteissa. Painetilanteessa rationaalinen ajattelu loppuu - jokaisella. Painetilanteet voivat olla erilaisia ja painekäyttäytymisen erotkin voivat olla suuria. Mutta ihmisaivot toimivat samoilla periaatteilla - skannaamme koko ajan onko tilanne uhka vai mahdollisuus, vaikka emme sitä tiedostaisi.

  Webinaari rakentuu neljästä osasta:

  mitä meissä tapahtuu painetilanteessa ja miten se näkyy käyttäytymisessä; miksi on hyvä tunnistaa painekäyttäytyminen
  miten painekäyttäytymiseen pääsee kiinni
  miten katkaiset painekäyttäytymisen
  miten luot rakentavaa yhteistyötä aivoystävällisesti
 • Snowflake - pilvipohjainen tietovarastointi ja analytiikka Recorded: Mar 22 2018 75 mins
  Saku Sell
  Is your data warehouse environment ready for all the data and flexibility that is needed from the data warehouse for the upcoming analytic use cases?

  Please join us in March for an online webinar and experiment yourself the simplicity and scalability that Snowflake provides.

  Agenda:
  - Snowflake introduction
  - Snowflake demo with .json data


  Why Snowflake:
  - breathtaking performance
  - unlimited concurrency
  - uncompromising simplicity
 • Kasvun johtaminen – varmista oma osuutesi markkinan kasvusta Recorded: Mar 22 2018 44 mins
  Petri Maliranta
  Markkina kasvaa ja muutosvoimat jyräävät – onhan myyntisi valmis!

  Onko koskaan ollut näin mielenkiintoista työskennellä myynnin ja myynnin johtamisen parissa… Uusia tapoja myydä ja tehdä businestä syntyy jatkuvasti ja asiakkaiden odotukset pakottavat kehittämään toimintatapoja, joten nyt ei todellakaan pääse kalkkiutumaan.

  Myyntistrategian kysymykset mitä, kenelle, miten, missä ja kenen toimesta myydään, ovat elintärkeitä jokaisen yrityksen menestymisen kannalta. Mutta onko nykyinen myyntistrategiasi sellainen, joka tuo kasvun tämänhetkisessä markkina- ja kilpailutilanteessa? Entä kuinka myyntistrategiasi toteutuu käytännössä, eikä vain paperilla? Ja ihan tosissaan kannattaisi kysyä myös, onko oma asiantuntija- ja myyntiorganisaatio sellaisessa iskussa, että se pystyy ottamaan kasvusta itselleen kuuluvan osan – ja mielellään vielä vähän kilpailijoiltakin.

  Tämä maksuton webinaari on jokaiselle myynnin johtajalle ja myyntitiimin vetäjälle, jonka vastuulla on yrityksen kasvun aikaansaaminen ja myynti- ja asiantuntijaorganisaation suorituskyvyn tehostaminen.

  Puhuja

  Petri Maliranta haluaa haastaa jokaisen myynnin johtajan ja myyntitiimien vetäjän hakemaan oman osuutensa markkinan kasvusta! Maliranta on B2B-myyntitoimintojen sparraaja, kehittäjä, valmentaja ja konsultti Mercuri International Oy:ssä. Petri Malirannan erityisosaamista ovat mm. myyntiorganisaation toiminnan auditointi ja tuottavuuden kehittäminen, myynnin ja myynnin johtamisen prosessien ja mittaristojen määrittely sekä kasvun tuovan myyntistrategian konkretisointi ja johtaminen käytäntöön. Näitä asioita Maliranta on edistänyt kymmenissä ja kymmenissä erilaisissa asiakascaseissaan, ja tässä webinaarissa hän haluaa jakaa sinulle tämän eletyn, nähdyn ja koetun kokemuksensa kasvun johtamisesta. ”Kaikki asiat saadaan ratkaistua – se on tapani katsoa asioita, maailmaa ja yhteistyötä ihmisten kanssa."
 • Understanding the Core Concepts of Scheduling Recorded: Mar 20 2018 56 mins
  Dave Hoekstra
  This first webinar in our Welcome to Scheduling School series gets right to the core of scheduling, looking at its importance in any customer service team’s planning process. From there, Dave Hoekstra, Pre-Sales Consultant at Teleopti, will take attendees through the essential building blocks of scheduling.

  No scheduling or WFM experience is required to join this webinar and it is relevant to contact centers that work with or without an automated planning system. Equally, even simple schedules today must most likely have to work with multiple channels, so Dave will look at the basic needs for multi-channel, multi-skill scheduling. There will be an open Q&A at the end for you to include any of your questions around workforce scheduling and what it’s all about.

  The Welcome to Scheduling School series is designed to cover all aspects of the scheduling process, both in moving from simple to advanced scheduling processes to understanding the impact of scheduling on business needs and actions, and the questions that management need to be asking. You are welcome to any and all of the webinar-classes that you feel are relevant to you.

  Presenter:

  Dave Hoekstra

  Pre-Sales Consultant, Teleopti
 • Resilia - tietoturvan hallintamalli Recorded: Mar 20 2018 33 mins
  Ben Kalland
  Mitä tapahtuisi liiketoiminnalle jos paljastuisi laajamittainen tietoturvahäiriö? Miten tilanteesta voisi toipua? Voiko koskaan olla täysin turvassa?

  RESILIA™ lähtee siitä että on mahdotonta varautua kaikkeen. Sana resilience tarkoittaa sitkeyttä ja kestävyyttä, ja viittaa tässä yhteydessä siihen ominaisuuteen että jos tai oikeastaan kun jotain tapahtuu, pystytään heti tunnistamaan mitä on tapahtunut ja voidaan toipua siitä. Resilia on viitekehys ja hallintamalli joka pureutuu tietoturvaan, riskeihin, haavoittuvuuksiin ja uhkiin. Se tunnistaa saman palvelinhallinnan elinkaarimallin kuin ITIL ja samoja prosesseja. Näkökulma on kuitenkin koko ajan tietoturva.

  Webinaarissa luodaan katsaus Resilian lähtökohtiin ja lähestymistapaan.

  Puhuja

  Ben Kallandilla on yli 30 vuoden kokemus ICT -alalta. Hän on aiemmin toiminut Suomen IBM:ssä eri tehtävissä ja Tieturissa kouluttajana ja konsulttina. Hän on akkreditoitu ITIL, COBIT, TOGAF, Lean IT, DevOps ja Resilia -kouluttaja. Hänen vahvuutensa on isojen kokonaisuuksien hahmottaminen ja jäsentäminen ymmärrettävään muotoon.
 • ICT viitekehykset Recorded: Mar 20 2018 39 mins
  Ben Kalland
  Palvelunhallinnan ja hyvän ICT-hallintatavoille on olemassa erilaisia hyviä käytäntöjä, viitekehyksiä ja standardeja. Jokaiselle mallille löytyy oma käyttötarkoituksensa ja mallille on olemassa peruskoulutus, mutta voi olla vaikeaa valita mitä mallia kannattaa noudattaa, jos eri mallien erot ja käyttötarkoitukset eivät ole selvillä.

  ITIL, COBIT, TOGAF, Lean IT, DevOps, Resilia, VeriSM, SIAM, OBASHI, IT4IT, FitSM, ISO 20000, ISO 38500.
  Miten ne liittyvät toisiinsa? Miten ne erottuvat toisistaan? Webinaarissa asetetaan mallit samalle viivalle, vertaillaan niitä ja erotetaan jyvät akanoista.

  Puhuja

  Ben Kallandilla on yli 30 vuoden kokemus ICT -alalta. Hän on aiemmin toiminut Suomen IBM:ssä eri tehtävissä ja Tieturissa kouluttajana ja konsulttina. Hän on akkreditoitu ITIL, COBIT, TOGAF, Lean IT, DevOps ja Resilia -kouluttaja. Hänen vahvuutensa on isojen kokonaisuuksien hahmottaminen ja jäsentäminen ymmärrettävään muotoon.
 • Vaadi oikein! Recorded: Mar 15 2018 63 mins
  Tarja Raussi
  ”Miten voi vaatia väärin???” eräs seminaariin osallistuja oli kysynyt tilaisuuden vetäjältä muutama vuosi sitten, kun olin erään yrityksen tilaamana puhumassa heidän seminaarissaan. Ja tämän vetäjä kertoi esitellessään minut ja sanoi antavansa minun vastata tuohon. Täytyy myöntää, että itsekin aluksi hieman mietin tuota minulle annettua otsikkoa. Mutta kyllähän se sieltä tuli, kun hetken pohdin asiaa.

  Tässä webinaarissa käsittelen aihetta sekä tyypillisimpien vaatimusmäärittelyn sudenkuoppien että parhaiden käytäntöjen kautta kertoen todellisia esimerkkejä erilaisista tilanteista. Jokainen projekti on erilainen, joten ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa – valitettavasti. Joskus ketteryys on paras tapa, joskus taas iteratiivisuus puree paremmin. Oikean tavan ja tarkkuustason löytäminen vaatiikin kokemusta – tai hyviä vinkkejä, mihin kiinnittää huomiota.

  Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

  Tarja Raussi on tehnyt vaatimusmäärittelyä lähes koko uransa ajan hyvin erilaisissa liiketoimintaympäristöissä ja erilaisissa projekteissa. Hän on valmentanut toista tuhatta määrittelijää ja vetänyt pitkäkestoisia määrittelyn valmennusohjelmia. Vaatimusmäärittelyn lisäksi Tarja on tehnyt systeemityötä päästä päähän ja ollut kehittämässä systeemityömenetelmiä useille yrityksille ja organisaatioille. Laaja-alaisuus ja kokonaisuuksien hallinta johtivat lopulta kokonaisarkkitehtuurin pariin. Nykyisin Tarja toimiikin Coala Oy:ssä kokonaisarkkitehtuurin ja systeemityön konsulttina.
 • Systeeminen käsitys: IBM Watson – yltääkö se superälyyn? Recorded: Mar 9 2018 50 mins
  Erkki Laitila
  Yhteiskuntamme kytkeytyy yhä tiiviimmin teknologiaan, globalisaatioon ja suhdanteisiin. Tekoäly nousi juuri päättäjien suosioon. IBM Watson on sen tunnetuimpia ja arvostetuimpia hankkeita. Tuhannet ihmiset Suomessa joutuvat ottamaan kantaa tekoälyyn, mutta se ei olekaan helppoa.

  Webinaari on tarkoitettu päättäjille ja IT-henkilöille ja systeemisyydestä kiinnostuneille. Nopeasti muuttuvissa oloissa he sekä investoijat voivat tehdä luotettavia päätöksiä, kun muistavat, että:

  - Romantisoitujen kertomusten läpi on heti nähtävä todelliset haasteet. On oltava kriittinen. Yritys-erehdysmenetelmä ei toimi isoissa hankkeissa, koska kilttiä maksajaa vialle ei ole.
  - Teknologian kehityksen iso kuva on nähtävä tilanteessa, missä valtiovaltakin saattaa erehtyä lillukanvarsiin unohtaen veronmaksajien arkiset tarpeet.
  - IBM Watson on positiivinen esimerkki siitä, että yksityisen yrityksen panostus johtaa maailmanlaajuiseen levitykseen tutkimustasolta asti.
  - Keskittäminen saattaa kuitenkin johtaa riskeihin, toimittajalukkoon, jos ratkaisut eivät sovi kaikille.


  Systeemiajattelun keinoin löytyy parhaiten kokonaiskuva. Tarvitaan monipuolisia näkökulmia ja harkintaa. Parasta viisautta on virheistä pidättäytyminen jo ennalta "ymmärtämällä systeemi", mutta se vaatii analyyttistä otetta.

  Webinaarissa Watsonille luodaan kognitiivisia, ajattelua tukevia, malleja blackboxista alkaen. Katsojalle annetaan elintilaa tehdä malleista omat johtopäätöksensä ilman mielipidevaikuttamista. Sopivista malleista jokainen osallistuja voi jatkaa seuraaville askelmilleen toteuttamaan itseään.

  Erkki Laitila on ohjelmistoinsinööri ja systeemien ylläpidosta väitellyt FT. Nykyisin hän toimii systeemitieteilijänä ja menetelmäkehittäjänä Metayliopiston foorumilla.
 • Mihin sopii ArchiMate, UML ja BPMN? Ymmärrä erot! Recorded: Feb 28 2018 69 mins
  Tarja Raussi
  Valitettavasti yleispätevää mallinnuskieltä ei kukaan ole vielä kehittänyt. Tällä hetkellä suosituimmat mallinnuskielet ovat ArchiMate, BPMN ja UML. Olen nähnyt, että esim. ArchiMate-mallinnuskieltä yritetään käyttää kaikkeen mahdolliseen, mihin sitä suinkaan ei ole tarkoitettu. Kullakin kielellä on omat käyttötarkoituksensa. Valitse siis mallinnuskieli käyttötarkoituksen mukaan!

  Entäs jos tarvitsee mallinnuskieltä laajaan kirjoon? Silloin on ratkaisevaa, millaisen mallinnusvälineen valitset – tukeeko se kaikkia mallinnuskieliä. Tässä seminaarissa Tarja kertoo, mihin kutakin kieltä on tarkoitus käyttää ja miten selvitä, jos tarvitsee kaikkia.

  Puhuja: Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)

  Tarja Raussi on käyttänyt eri mallinnuskieliä vuosikymmeniä. Hän käytti UML:ää jo 1990-luvulla. Kun BPMN tuli kuvioihin, Tarja alkoi käyttää sitä, ja samoin kävi myös ArchiMate®-kielen tullessa. Tarjalla on toki sertifikaatteja, mm. UML ja ArchiMate®. Koska Tarja on tehnyt laajoja projekteja ja myös kouluttanut näitä kieliä, hän on joutunut miettimään, miten fiksuimmin selvitä koko paletin kanssa. Nykyään Tarja työskentelee Coalassa konsulttina ja käyttää päivittäisessä työssään kaikkia mallinnuskieliä.
 • Kilpailut asiakaspalvelun toiminnan kehittämismenetelmänä Recorded: Feb 22 2018 31 mins
  Elina Soukola ja Liisa Torkkeli
  Tässä webinaarissa saat käsityksen, millaisia toiminnan kehittämisen menetelmiä kilpailut ovat asiakaspalveluyksikölle. Webinaari on jaettu kahteen osaan.

  Ensin käsitellään Vuoden Contact Center -kilpailua ja jäljempänä Vuoden Service Desk -kilpailua. Molemmat kilpailut sisältävät itsearvioinnin sekä finalisteille auditoijien toteuttaman auditoinnin. Tule kuuntelemaan, miksi kannattaa osallistua kilpailuun ja kuka voi osallistua sekä mitä saat osallistuessa kilpailuun ja miten se etenee!

  VUODEN CONTACT CENTER -tittelistä kisaavat Suomen parhaat contact center tiimit! Wave eli Wakarun Asiakaspalveluverkosto järjestää Vuoden Contact Center -kilpailun yhteistyössä Kehittämistoimisto Prakto Oy:n ja Palvelu Plus Oy:n kanssa. Contact Center Assessment -ohjelmassa (CCA) palvelukeskuksen toiminta arvioidaan kuuden keskeisen osa-alueen osalta.

  VUODEN SERVICE DESK -tittelistä kisaavat Suomen parhaat service desk -tiimit! Kisaan voivat osallistua yksityisen tai julkisen sektorin organisaatiot, niin isot kuin pienet yksiköt. Kilpailussa on yksi sarja. Arvioinnissa huomioidaan yksikön koko, toiminnan luonne ja sen luomat tarpeet. Arviointiin on Kansainvälisen HDI-tukipalvelustandardin (The HDI Support Center Standard 2014) lisäksi sisällytetty ITILiä eli IT -palvelunhallinnan parhaita käytäntöjä sekä soveltuvia osia ISO/IEC 20000 -standardista.
 • Vuolearning eLearning platform demo Recorded: Feb 16 2018 63 mins
  Stephen Sutton
  In this webinar VuoLearning will introduce how you can transform your learning content from Powerpoints into interactive eLearning products. Come and check out the opportunity. eLearning course generation has never been easier!

  Speaker: Stephen Sutton

  Stephen Sutton is an experienced Customer Trainer with a demonstrated history of working in the telecommunications industry. He is a strong human resources professional skilled in Service Delivery, 3G, Training Presentations, Requirements Analysis, and ITIL.
 • Onnistu käyttäjä- ja pääsynhallinnan (IAM) kehittämisessä Recorded: Feb 16 2018 48 mins
  Eetu Niemi
  Digitalisaatio ja tietosuojavaatimuksiin (esim. GDPR) vastaaminen ei onnistu ilman hyvin toimivaa käyttäjä- ja pääsynhallintaa (Identity and Access Management, IAM). Se on kuitenkin laaja kokonaisuus, joka vieläpä liittyy organisaatioissa ”kaikkeen”. Siksi käyttäjä- ja pääsynhallinnan kehittäminen on tehtävä harkitusti ja vaatii kokonaisnäkemyksen kehitettävästä IAM-ratkaisusta.

  Tässä webinaarissa opit

  · mistä käyttäjä- ja pääsynhallinnassa on kysymys

  · mitkä ovat käyttäjä- ja pääsynhallinnan hyödyt

  · mistä komponenteista käyttäjä- ja pääsynhallintaratkaisu käytännössä koostuu

  · miten käyttäjä- ja pääsynhallinnan kehittämisessä kannattaa edetä

  Puhuja: Eetu Niemi

  Eetu on arkkitehtuurin monitoimimies, joka on tehnyt erityisen paljon töitä käyttäjä- ja pääsynhallinnan sekä kokonaisarkkitehtuurin parissa. Käyttäjä- ja pääsynhallinnan ratkaisuja hän on suunnitellut ja toteuttanut useilla toimialoilla. Hänellä on kokemusta niin arkkitehtuurisuunnittelusta ja määrittelystä kuin myös teknisestä suunnittelusta ja tuotteiden konfiguroinnista. Eetu toimii arkkitehtuurin sekä käyttäjä- ja pääsynhallinnan konsulttina Coalassa.
 • Tehoja ideointityöpajoihin - fasilitoinnin inhimillinen digiloikka Recorded: Feb 15 2018 30 mins
  Jussi Simolin
  Webinaari tarkoitettu fasilitointeja tekeville tai niitä järjestäville tahoille, jotka kaipaavat uusia konkreettisia ideoita tuloksellisuuden parantamiseen, diversiteettisyyden huomioimiseen ja workshoppien sosiaaliseen tasapuolisuuteen introvertit mukaan temmaten.

  Webinaarissa kiteytetään osallistavan johtamisen hyödyt ja käydään läpi konkreettisesti miten digitaalisuus voidaan tuoda inhimillisesti mukaan fasilitointeihin.

  Jussi Simolin on 45-vuotias kahden teini-ikäisen lapsen isä, joka 17 vuoden korporaatiouran jälkeen siirtyi start-up -yrittäjäksi eikä kadu päivääkään päätöstään. Jussin työelämän tarkoitus on auttaa ihmisiä osallistumaan heitä koskevien päätösten tekoon ja uskoo osallistavaan johtamiseen ja oppimiseen. Aineenopettajan koulutuksen käyneenä häntä kiinnostaa sekoittaa johtajuutta, oppimista ja markkinointia ja yrittää löytää asiakkailleen ymmärrettäviä hyötyjä näiden yhdistelmistä, ymmärrettävällä tavalla toivottavasti!
Developing ITSM, PPM, EA and Governance
Developing competence and skills on IT Servive Management, Project and Portfolio Management, Enterprise Architecture and Governance.

Embed in website or blog

Successfully added emails: 0
Remove all
 • Title: Asiakaspalvelun revoluutio: Case Ina Finland
 • Live at: May 25 2016 4:55 pm
 • Presented by: Tomi Korpaeus & Pia Pursiainen
 • From:
Your email has been sent.
or close