Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

#WakaruDevOps webinaarisarja – ITSM pilvipalvelut DevOps toiminnassa

Kuinka ITSM pilvipalvelulla voidaan tukea DevOps toimintoja organisaatiossa koko järjestelmän elinkaaren ajalla. Mitä hyötyjä saadaan keskitetystä ITSM pilvipalvelusta, johon kaikki DevOps tiimit voivat kytkeytyä.

#WakaruDevOps webinaarisarjan tulevat osat ja DevOps Fundamentals kurssi: https://www.oppia.fi/

#WakaruDevOps on DevOps ja ketterien menetelmien parissa toimiville ja siitä kiinnostuneille tarkoitettu webinaarisarja, jossa tutustutaan DevOps ja ketteriin menetelmiin DASA (DevOps Agile Skills Association) DevOps koulutuskokonaisuuden kautta.

#WakaruDevOps webinaarisarjan osat tullaan järjestämään 2016 vuoden aikana ja tulevissa osissa tullaan syventymään tarkemmin DevOpsiin ja ketteriin menetelmiin.

Kenelle webinaari on tarkoitettu:

- (IT) Päälliköt, jotka haluavat kehittyä IT palveluhallinnan parissa.
- Koulutus-, kehitysvastaavat ja HR, jotka ovat vastuussa koulutusportfolioista.
- Henkilöt, jotka ovat kiinnostuneita tai tekemisissä DevOps ja ketterien menetelmien kanssa.

https://www.oppia.fi/devopswebinaari_5/
Recorded Sep 16 2016 61 mins
Your place is confirmed,
we'll send you email reminders
Presented by
Mika Jämsen, Senior Solution Consultant, ServiceNow
Presentation preview: #WakaruDevOps webinaarisarja – ITSM pilvipalvelut DevOps toiminnassa
 • Channel
 • Channel profile
 • Työasemat kuntoon itsepalvelun avulla: Tietoisku toimivaan Windows 10 työasemaha Recorded: Jun 21 2017 20 mins
  Sami Savolainen
  Työaseman ylläpito, tuki ja huolto. Tukipalvelu, asentelu ja ihmettely vievät paljon aikaa. Asiat voi kuitenkin tehdä koko organisaatiolle helpoksi.

  Toimiva Windows 10 työasemahallinta mahdollistaa suoraan hyllystä ostettujen laitteiden käyttöönoton ilman kulkua IT-tuen kautta. Hallintaympäristö ei tarvitse palvelinifraa eikä käyttöjärjestelmälisenssejä. Onregon provisiointisovelluksella voidaan hallitusti esiasentaa halutut sovellukset ja asetukset. Käyttäjä voi siis mennä vaikka Manilassa puotiin, ostaa koneen ja hoitaa käyttöönoton itse.

  Kuulostaa helpolta, vai mitä? Osallistu webinaariin - Sami kertoo hommasta tarkemmin.

  Aikataulu

  Esitys: 12:30 - 12:55

  Puhuja


  Sami Savolainen on toiminut 20 vuoden ajan erilaisissa ICT-infraan liittyvissä tehtävissä tietohallinnossa ja konsulttina. Viime vuosina päätelaitehallinta on ollut erityisen lähellä sydäntä. Se kun aiheuttaa yrityksille kohtuullisen paljon haasteita, mikä kuormittaa ICT- henkilöstöä.

  Samilla on kokemusta: Työasemaympäristöjen vakioinnista ja hallinnan automaatiosta pienissä, suurissa, kotimaisissa ja kansainvälisissä ympäristöissä. Työvälineinä ovat usein Microsoftin palvelintuotteet, Configuration Manager ja kasvavissa määrin pilvipohjainen Intune.

  Konsulttina Sami on käytännönläheinen, suoraviivainen ja haasteisiin pureutuva. Metodinaan ja tunnuslauseenaan Samilla on Keep It Simple.
 • Tehokas Kanban vai kasa lappuja seinällä? Recorded: Jun 2 2017 31 mins
  Henri Hämäläinen
  Kanban on noussut ohjelmistokehityksessä suosituksi, mutta myös paljon väärinkäytetyksi tiimien toiminnanohjauksen työkaluksi. Kanban tarkoittaa joillekin tiimeille vain kasaa lappuja seinällä, toisille itseään parantavaa ja jatkuvaa tehokkuutta luovaa prosessityökalua. Kanban voi olla tehokkain tai tehottomin tapa parantaa tiimien toimintaa. Onneksi sen yksinkertaisuus tuo myös yksinkertaiset tavat tunnistaa millaista Kanbania missäkin tiimissä käytetään. Tässä webinaarissa löydetään tapoja Kanbanin käytön parantamiseen tiimeissä. Huomioikaa, että tässä webinaarissa puhutaan erityisesti Kanbanista tiimien työn ohjauksessa, ei niinkään tuotantolinjan toiminnan ohjauksessa.

  Aikataulu:

  9.45-10.00 Liittyminen webinaariin

  10.00-10.30 Esitys (Henri Hämäläinen, suomeksi)


  Puhuja:

  Webinaarin puhuja on Henri Hämäläinen, tuotekehitysyritysten toiminnan parantamiseen keskittyvän Contribyten toimitusjohtaja ja johtava konsultti. Henrillä on yli 10 vuoden kokemus erilaisista ketteristä organisaatioista ja on hän ollut auttamassa kymmeniä tiimejä Kanbanin käytön tehostamisessa.
 • Lean projektisalkku ABC Projektimallin avulla Recorded: Jun 2 2017 44 mins
  Juuso Äikäs
  Projektisalkun johtaminen on tapa valita, päättää ja viestiä organisaatiossa tapahtuvista muutoksista. Usein salkkua koostessa kuitenkin huomataan, että tehtävä on mahdoton, jokaisesta projektityypistä on saatavilla eri tiedot eivätkä ne taivu yhtenäisiksi. Juuso Äikäs esittelee webinaarissa ABC Projektimallin, jonka avulla erityyppiset projektit (ketterät ja ei ketterät) saadaan yhtenäistettyä ja johdettua lean periaatteisen mukaisesti.

  Puhuja:

  Juuso toimii SPI:n markkinointijohtajana ja on aiemmassa työssään ollut kehittämässä Elisan projektisalkun johtamista.
 • Projektin tuloksen arvo -laskenta Recorded: May 29 2017 28 mins
  Hannu Blomqvist
  Kustannusseurannan haasteena useimmissa projekteissa on se, että verratessa toteutuneita kustannuksia suunniteltuihin kustannuksiin tiettynä ajanhetkenä, ei tiedetä mitä toteutuneilla kustannuksilla on todellisuudessa saatu aikaan. Tämä tekee kustannusseurannasta lähes hyödyttömän.

  Tuloksen arvo laskenta on tähän ratkaisu. Sen avulla voidaan selvittää onko toteutuneilla kustannuksilla saavutettu se mitä on suunniteltu. Se tarjoaa myös välineen projektin lopullisten kustannusten arviointiin. Tuloksen arvo seuranta integroi aikataulun ja kustannusten seurannan ja kertoo miten paljon suunniteltua hitaammin tai nopeammin projekti etenee.

  Webinaarissa käydään läpi tuloksen arvo -laskennan teoria sekä käytännön esimerkkejä. Pidä kaavat näkyvillä webinaarin aikana niin saat aiheesta enemmän irti:

  EV (Earned Value) Tehdyn työn budjetoidut kustannukset
  PV (Planned Value) Suunniteltu budjetti
  AC (ActuaL Cost) Toteutuneet kustannukset
  BAC (Budget at Completion) Kokonaisbudjetti
  CV = EV-AC (Cost Variance) Kustannusero
  SV = EV-PV (Schedule Variance) Aikatauluero
  CPI = EV/AC (Cost Performance Index) Kustannustehokkuusindeksi
  SPI = EV/PV (Schedule Performance Index) Aikataulutehokkuusindeksi
  EAC = BAC / CPI tai AC + (BAC – EV) tai AC + jäljellä olevien kustannusten uusi arvio, Estimate At Completion Arvio projektin lopullisista kustannuksista
  VAC = BAC – EAC Variance At Completion Arvio projektin lopullisista kustannusten ylityksistä tai alituksista
  ETC = EAC – AC tai uudelleen arvio (Estimate to Complete) Jäljellä olevan työn kustannukset
  BAC (Budget at Completion) Kaiken suunnitellun työn suunniteltu ja hyväksytty kustannus

  Kenelle:

  Webinaarista hyötyvät eniten projektipäälliköt, mutta se sopii myös muille henkilöille jotka haluavat ymmärtää enemmän projektin kustannusseurannasta.
 • Palveluintegraatio (SIAM) ulkoistetuissa palveluissa Recorded: May 5 2017 64 mins
  Pavel Haimi
  Palveluintegraatio synkronoi palveluiden tuottamista monitoiminto- ja monitoimittajaympäristöissä siten, että kokonaisuus toimii koneen lailla: operatiivisissa kustannuksissa säästetään, ja IT:n omia resursseja säästyy palvelukehitykseen. Esitys keskittyy palveluintegraation keskesiin periaatteisiin ja toimintamalleihin sekä esimerkkien kautta tehokkaaseen palveluintegraation toteuttamiseen.

  Puhuja:

  Pavel Haimi vastaa IT-palvelunhallinnan ja palveluintegraation (SIAM) konseptien kehittämisestä Sofigatessa. Pavelilla on yhteensä yli 14 vuoden kokemus IT:n ja IT palveluiden johtamisesta sekä palvelunhallinnan ja palveluintegraation kehittämisestä suomalaisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa.
 • Kokonaisarkkitehtuurista apu digitalisaatioon Recorded: May 2 2017 60 mins
  Tarja Raussi
  Liian usein ajatellaan, että digitalisaatiossa on kyse vain joidenkin asiakaspalvelujen sähköistämisestä. Kun tuota lähdetään tekemään, huomataan että vaikutus on huomattavasti laajempi: asiakasprosessit tulee virtaviivaistaa, erilaiset käsittelysäännöt automatisoida, järjestelmien tulee tukea 100%:sti ja mieluiten 24/7. Vaikutusta onkin lähes kaikkeen. Kokonaisarkkitehtuurissa liiketoiminnan, tietojen, järjestelmien ja teknologian yhteys on kuvattu ja sitä hallitaan. Tarja Raussi pureutuu webinaarissaan digitalisaation ja digitaalisen transformaation vaikutuksiin ja kuinka kokonaisarkkitehtuuri voi auttaa muutoksen läpiviennissä.

  Puhuja:

  Tarja Raussi on pitkän linjan kokonaisarkkitehtuuri- ja systeemityöammattilainen. Häntä kiinnostaa käyttäjäkokemus erityisesti, ja sitä kautta hän pyrkii aina järkevään ja käytännönläheiseen toteutustapaan. Kokonaisuuksien hallinta on ollut johtavana ydinteemana koko hänen uransa aikana. Tarja toimii kokonaisarkkitehtuurin ja systeemityön konsulttina Coalassa.
 • Narsistivapaa organisaatio Recorded: Apr 28 2017 51 mins
  Toni Hinkka
  Narsistivapaa organisaatio – Toni Hinkka 28.4.2017
  Miten suojella organisaatiota narsistilta? Miten hänestä voi päästä eroon? Miten ennaltehkäistä kiusaamista?
 • Ketteryyden kehittäminen, Leanscape-esittely Recorded: Apr 27 2017 37 mins
  Ville Wiik
  Leanscape on erittäin suosittu huonepakopeli verkossa. Se on toimialariippumaton menetelmä, jonka avulla yrityksen koko henkilöstö kehittää omaa ja yrityksen toimintaa ketterämmäksi.

  Palvelu on englanninkielinen, mutta esittely tapahtuu suomeksi.

  KICKSTART YOUR AGILITY NOW

  Leanscape is a unique famous room escape game. It's a gamified interactive eLearning package for your organization to grasp the essence of agile and lean practices.

  It is effortless to roll-out to your organization. Are you searching for a solution to kickstart Lean in your organisation? Leanscape is the easiest way to get everyone involved in agile ways of working.

  WHAT IS LEANSCAPE

  Leanscape is a gamified learning package as a cloud service. Leanscape is designed to give deep introduction of principles such as lean, agile, kanban. Players are challenged to gain insights on how to become more agile at work.

  PragmatIQ gamification cloud services have been licenced for more than 400000 users. We guarantee that with Leanscape your team will start working together in a more agile and efficient way.

  BENEFITS

  - Get everyone committed in agile ways of working
  - Enhance teamwork at your company
  - The easiest and fastest way of becoming more agile
  - Shared best practices between all users
  - Much more cost efficient than hiring lean consultants
 • Johtajan ja esimiehen elämänmuutos Recorded: Apr 25 2017 36 mins
  Tapio Hirvonen
  Johtajan ja esimiehen rooliin kuuluu viedä joukkonsa kohti asetettuja tavoitteita tulosta tehden. Roolin mukaisen tehtävän hoitaminen on vaativaa. Jotkut meistä selviytyvät tästä hyvin. Joillekin kasaantuu matkan varrella kaikenlaisia voimavaroja vähentäviä asioita, tapahtumia ja sattumuksia.

  Monet johtajat ja esimiehet kokevat olevansa yksin muutosten läpiviennin haasteiden keskellä. Monet kaipaavat

  luotettavaa kumppania, joka ymmärtää tuloksen tekemisen käytännön haasteet ja organisaation toiminnan kokonaisuuksia
  kokenutta sparraria, joka on aidosti sinun puolellasi ja auttaa sinua löytämään ajatteluusi uusia näkökulmia
  ajattelukaveria, jonka kanssa voit puhua luotettavasti kaikista työelämän ja muun elämän tasapainottamisen asioista
  Johtajan ja esimiehen elämän muutosvalmennus tarjoaa sinulle ajatuspohjan, jolla voit muuttaa työ- ja muun elämäsi paremmaksi. Organisaatiollesi ja sinulle henkilökohtaisesti räätälöidyt valmennukset tarjoavat lisäksi luotettavan kumppanin, sparrarin ja ajattelukaverin, jonka kanssa voit luottamuksellisesti puhua kaikista työ- ja muun elämän haasteista.

  Aikataulu:

  8:45 - 9:00 Webinaariin liittyminen
  9:00 - 9:05 Alkusanat (Lari Peltoniemi, Wakaru)
  9:05 - 9:45 Esitys (Tapio Hirvonen, Erinomainen.fi)

  Puhuja:  Tapio Hirvonen

  Tapio on tehnyt töitä yli 20 vuoden ajan eri toimialoilla talous-, toimitus-, linja- ja markkinointijohtajana. Sen jälkeen hän on aloittanut organisaatioiden tuloksen parantamis- ja muutosvalmentamisen.

  Tapio on huomannut, että tuskin mitään muutoksia saadaan läpi ilman, että johto ja esimiehet muuttavat heidän henkilökohtaisia tapojaan johtaa organisaatiota muutoksen keskellä. Pitää olla sekä valmiutta nähdä kirkkaasti tulevaisuuteen että osaamista saada ihmiset innostumaan matkasta kohti tavoitteita. Näistä asioista puhumme myös tässä webinaarissa.
 • Käytännön monitoimittaja-orkestrointi Recorded: Apr 21 2017 38 mins
  Aki Kupiainen
  Service Integration and Management (SIAM) on yksi tämän päivän kuumista aiheista. SIAM:ia voi lähestyä monella tavalla; omien prosessien monitoimittajakelpoiseksi päivtyksenä, oman IT:n organisoitumisen kautta, palveluiden ostamisena tai ulkoistuksena. Yksi lähestyminen on käytännön monitoimittajaorkestroinnin kautta; mitä asioita kannattaa pitää mielessä ja huomioida, että E2E näkyy myös tuloksina. Aki Kupiainen avaa tätä näkökulmaa webinaarissaan.

  Puhuja:

  Aki Kupiainen on toiminut vuodesta 2000 lähtien Tiedon palvelukeskustoiminnan kehittämisessä ja käynnistämisessä Balti-Venäjä-Pohjoismaat akselilla. Kokemusta monikansallisten keskusten käytännön toiminnasta on lisäksi kertynyt rauhanturvaoperaatioissa toimistoupseerina niin NATO kuin YK:n taktisissa operaatiokeskuksissa. Tällä hetkellä Aki toimii Tiedon SIAM Center of Excellense yksikössä ratkaisukonsulttina.
 • ITSMF Aamiaisseminaari huhtikuu 2017 - Palvelunhallinta johtamisen tukena Recorded: Apr 20 2017 115 mins
  Emmi Ritvanen ja Miikka Haavisto
  Huhtikuun seminaarin aiheenamme on palvelunhallinnan prosessien ja työkalujen hyödyntäminen myös muiden palveluiden tuottamisessa.

  Puheenvuorojen esittely:
  Esitys 1: Palvelunhallinta esimiestyön ja johtamisen tukena
  Puheenvuorossa käsitellään sitä, miten palvelunhallinta ja sen prosessit tuovat ratkaisuja arjen esimiestyöhön ympäristössä, jossa on

  yli 20 hengen palkanlaskentatiimi
  yli 500 esimiestä liikkuvassa työssä
  13 noudatettavaa työehtosopimusta

  Esityksessä käydään läpi oppeja ja kokemuksia käyttöönottoprojektista ja sen jalkauttamisesta koko Suomen kattavaan organisaatioon.

  Esitys 2: Tekoälyn ja luonnollisen kielen liitto teknologiassa – sovellukset nyt ja tulevaisuudessa

  Miikka käy esityksessään läpi tekoälyn ja luonnollisen kielen ymmärtämisen sovelluksia teknologiassa nykypäivänä GetJennyn asiakas-casejen kautta. Lisäksi teemme katsauksen tämän teknologian tuomiin mahdollisuuksiin tulevaisuudessa.

  Puhujien esittely:

  Emmi Ritvanen toimii palkkapalvelupäällikkönä ja HR Business Partnerina. Hänellä on vahva kokemus palvelukeskusympäristöstä sekä taloushallinnon prosessien kehittämisestä. Hänen tavoitteensa on prosessien jatkuva parantaminen ja toimintojen sekä oman työnsä kehittäminen.

  Miikka Haavisto on tehnyt yli kymmenen vuoden uran monikansallisten yritysten palveluksissa Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa operatiivisissa ja kehitysrooleissa. Hän kokee hypyn start-upien ja tekoälyn maailmaan erittäin mielenkiintoisena haastavana.
 • Tietosuoja kuntoon palveluntuottajalla - Case Celkee Recorded: Mar 24 2017 45 mins
  Kimmo Vättö
  Celkee lähti itse oma-aloitteisesti kehittämään palvelunsa tietosuojaa GDPR:n vaatimuksien mukaiseksi. Reilun puolen vuoden aikana kehitystä on tapahtunut oman palvelun lisäksi myös asiakkaiden ja toimittajien kanssa tehdyissä sopimuksissa. Tässä esityksessä Kimmo kertoo miten lainsäädäntöä on tulkittu ja sovellettu, mitä vaatimuksia asiakkailta on tullut ja mitä vaikutuksia vaatimuksilla on ollut Celkeeltä toimittajien suuntaan. Esitys kuvaa Tietosuojan kehittämistä pk-sektorin IT-palvelun ja sen tuottajan näkökulmasta.

  IAPP:n sertifiointiin valmentavat kurssit sekä muita tietosuojakursseja löydät oppia.fi:stä valmennuskategoriasta Privacy sekä eLearning -osiosta.
  Kimmo Vättö

  Tietosuoja kuntoon palveluntuottajalla - Case Celkee

  Kimmo on toiminut erilaisissa asiantuntijaorganisaatioiden päällikkö- ja johtotehtävissä 20 vuotta. Hänellä on kokemusta hankkeiden johtamisesta pienistä projekteista aina satojen henkilöiden projektisalkun hoitoon sekä asiantuntijaorganisaatioiden kehittämisestä ja isojen muutosten läpiviennistä. Kimmo on myös kokenut ketterien ja leanien toimintamallien kehittäjä ja hyödyntäjä. Viimeisen neljän vuoden aikana Kimmo on osallistunut kymmeniin läpinkyvyyden liiketoimintalähtöistä hyödyntämistä parantaviin projekteihin. Tämä on kehittänyt hänestä piilevän tiedon liiketoimintalähtöisen hyödyntämisen johtavan asiantuntijan.
 • Turvallisuus kilpailuetuna – harjoittelu tekee mestarin Recorded: Mar 24 2017 61 mins
  Jarno Limnell
  Webinaarissa esitellään, mitä turvallisuus on vuonna 2017, miten turvallisuuden uusi normaalitila vaikuttaa liiketoimintaan, ja miltä turvallisuuden tulevaisuus näyttää. Lisäksi katsotaan konkreettisen harjoittelun merkitystä onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

  Jarno Limnéll tarkastelee omassa osuudessaan mm. fyysisen ja digitaalisen turvallisuuden keskeisiä muutostrendejä, sekä turvallisuuden merkityksen vahvistumista kilpailukykyisen liiketoiminnan ja laadukkaan palveluntuotannon mahdollistajana. Hänen osaamisessaan yhdistyy poikkeuksellisen laaja yhteiskunnallisen turvallisuuden ymmärrys sekä käytännölliset havainnot toimintaympäristön muutosten vaikutuksista toiminnan perusteisiin ja edellytyksiin.

  Martti Setälän esityksessä tarkastellaan johdon valmius- ja kriisiharjoittelun roolia ja mahdollisuuksia häiriöttömän toiminnan kehittämisessä sekä häiriötilanteiden tehokkaassa kriisinhallinnassa ja palautumisessa. Miten harjoituksen suunnittelu-, toteutus- ja palautevaiheita hyödyntäen voidaan kehittää organisaation tärkeitä osaamisia, ohjeistuksia ja prosesseja? Miten harjoitustoimintaa kannattaa kehittää osana organisaation oppimista ja koulutusta? Miten harjoitustoiminta rakentaa organisaation sisäistä ja organisaatioiden välistä yhteistyötä ja tilanneymmärrystä?

  Harjoittelu ja simulointi on tärkeää myös IT palvelunhallinnan kja projektinhallinnan oppimisessa ja sisäistämisessä. Wakarulta löydät simulaatiopelit näiden aihealueiden sisäistämiseen.

  Puhujat:

  Jarno Limnéll, Kyberturvallisuusjohtaja Insta Group Oy:ssä ja Kyberturvallisuuden professori Aalto-yliopistossa.

  Martti Setälä, Asiakkuus- ja kehitysjohtaja, Insta Trust Oy.
 • ITSMF Aamiaisseminaari maaliskuu 2017 - Tietosuoja Recorded: Mar 16 2017 137 mins
  Jukka Läng
  Maaliskuun seminaarin aiheenamme on ajankohtainen EU:n tietosuoja-asetus. Lähestymme aihetta liiketoiminnan tarpeiden näkökulmasta.


  Tällä kertaa tarjoamme mahdollisuuden osallistua seminaariin myös webinaarin kautta.

  Ohjelma:
  Klo 8.45 – 9.00, Kirjautuminen webinaariin
  Klo 9.00 – 10.00, EU:n tietosuoja-asetuksen liiketoimintavaikutukset yrityksille, Jukka Lång, Partner, CIPP/E, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy
  Klo 10.00 – 10.15, tauko
  Klo 10.15 – 11.15, EU:n tietosuoja-asetus – kokemuksia matkalta kohti vaatimusten täyttämistä, Susanna Koskinen, Privacy Officer, TeliaSonera Finland

  Tietosuojan sertifioivat kurssit löydät Oppia.fi:n valmennuksista kategoriasta Privacy.
 • Muutosjohtaminen Recorded: Mar 16 2017 56 mins
  Reino Myllymäki
  Muutosjohtaminen – Reino Myllymäki 16.3.2017
 • Vakuuta ja vaikuta Recorded: Feb 16 2017 52 mins
  Toni Hinkka
  Toni Hinkka CxO Pro: Vakuuta ja vaikuta
 • Onnistu kehityshankkeessasi Recorded: Feb 7 2017 51 mins
  Reino Myllymäki
  Reino Myllymäen esitys, CxO Webinar
Developing ITSM, PPM, EA and Governance
Developing competence and skills on IT Servive Management, Project and Portfolio Management, Enterprise Architecture and Governance.

Embed in website or blog

Successfully added emails: 0
Remove all
 • Title: #WakaruDevOps webinaarisarja – ITSM pilvipalvelut DevOps toiminnassa
 • Live at: Sep 16 2016 6:00 am
 • Presented by: Mika Jämsen, Senior Solution Consultant, ServiceNow
 • From:
Your email has been sent.
or close