Big Picture: Mistä GDPR:ssä on käytännössä kysymys?
Agenda:
Esittely
Aiheen tausta
Peruskäsitteet ja niiden merkitys käytännössä
- Tietosuoja
- Henkilötiedot
- Tiliivelvollisuus - tilintekokykyisyys
- Tietosuojavastaava
- Ilmoitusvelvollisuus
- Rekisteröityjen oikeudet
Käyttäjänhallinta
- Käyttäjän identifiointi
- Pääsynhallinta
- Käyttövaltuushallinta
- Lokien hallinta
- Tunnusten hallinta
Velvoitteet
- Mitä organisaation tulee tehdä?
RecordedDec 19 201653 mins
Your place is confirmed, we'll send you email reminders
“Your business needs it, you ask employees for it, you incent them to deliver it, but in the end, do you really get it? I’m talking about innovation. When the Conference Board queried CEOs in 2018, it found that one of their most important concerns was “creating new business models to adapt to disruptive technologies.”
Unfortunately, many companies, even those with innovative histories, struggle to keep up with the torrid pace of change in their industries. (HBR 2019)”
How can we make our organizations thrive with innovations? That is what the Shiftup certification is for!
The Shiftup Business Agility & Innovation Leader is a two-day certified course created by innovation expert Jürgen Appelo and supported by the certification board ICAgile. Within this course, we introduce the principles and common practices of Lean-Agile business innovation. We also help attendees understand how innovation works across the lifecycle of a business. Finally, we make them aware of the role each and every employee has when it comes to creation and delivery of innovative products and services.
In this webinar we would like to give an overview of the principles and practices behind Shiftup, which has been developed to support the success of innovation strategies in the continuously changing environments our organizations are facing.
We would be very happy to welcome you at this webinar!
Prosessijohtaminen tarkoittaa kustannustehokkuuden lisäksi myös nopeutta ja joustavuutta. Tämä päivän kunta- ja sote-murroksessa korostetaan organisaation menettelyjen ja tiimien kehittämistä. Myös asiakkaiden ja eri toimijoiden rooli on muuttunut aikaisemmasta. Webinaarissa lisää ajatuksia prosessijohtamiseen: miten tunnistetaan, määritellään ja hallitaan prosesseja ja miten porsessijohtamisella kehitetään tuloksellisuutta ja laatua.
Six Sigma tulossa tai menossa? Jokainen Six Sigma projekti vaatii suunnittelua, osaamista ja erilaisia suunnitelmia. Tässä tiiviissä koulutuksessa pyrimme tuomaan esiin niitä asioita, jotka tulisi huomioida käyttöönotossa. Tule siis mukaan kuulemaan ja ottamaan oppeja mukaasi!
Webinaarisarja #wpsm alkaa heti mielenkiintoisella haasteella, pitäisikö kehittää omaa verkkokauppaa vai mennä mukaan isompien ketjujen omnichannel-tyyppisiin ratkaisuihin. Erittäin akuutiksi aiheen tekee vuonna 2019 myös täällä Suomessa, että ilmassa on erittäin vahvat tunnusmerkit verkkojätin Amazonin rantautumiseen ainakin pohjoismaihin ellei peräti Suomeen.
#wpsm järjestää vuoden aikana webinaari sarjan, joka perustuu #wpsm järjestämiin Verkkokaupan koulutuksiin ja myöhemmin ilmestyvään Verkkokaupan käsikirja 2019 materiaaliin. #wpsm konsultti ja koultustoimiston toimitusjohtaja ja valmentaja Kari Wikholmilla on pitkä kokemus eri kivi ja verkkokauppojen avaamisesta ja HC Wiki käy asioita läpi "kauppiaan" kielellä, jota on helppo ymmärtää. Webinaarien sisällöissä HC Wiki käy läpi asioita omien kokemuksien kautta ja peilaa asioita akuuttien 2019 kauppaa ravistelevien aiheiden kautta:
Vuoden webinaariaiheita:
Miten rakentaa kaupalle monopoli ja miten asemoida kauppa eri kanavissa?
Keskity mahdollisimman ison konversion hakemiseen
Huolehdi, että mainonnan kohdentaminen toimii
Laita 24/7 palvelu kuntoon ja ymmärrä käyttää kumppaneita
Muista inhimillisyys, koska asiakas pitää olla aina keskiössä
Laajenna maksukanavien määrä mahdollisimman isoksi ennen pankkidirektiivi PSD2 tulemista
Avaa verkkokaupan logistiikkaan oma 24/7 seuranta
Rakenna selkeä prosessi verkkokaupan liidien koppien ottamiseen
Miten luodaan yrityksen growth hackering polku ja mitä tarkoittaa etu/takapiha-ajattelu
Verkko on renki, joten miten pidän itseni jatkossa isäntänä/emäntänä
Lean tulossa tai menossa? Jokainen Lean projekti vaatii suunnittelua, osaamista ja erilaisia suunnitelmia. Tässä tiiviissä koulutuksessa pyrimme tuomaan esiin niitä asioita, jotka tulisi huomioida käyttöönotossa. Tule siis mukaan kuulemaan ja ottamaan oppeja mukaasi!
Sisältö:
Mitä on Lean?
Mikä on Leanin puhtain merkitys?
Mistä Lean on lähtöisin?
Mitä Leanin toteuttaminen merkitsee?
Leanin perusrakenne
Miten Leaniä lähdetään toteuttamaan?
Esivalmistelut
Pilottiprojektin valinta
Lanseeraus
Toteutus
Seuranta
Raportointi
Miksi Lean toteutus saattaa epäonnistua?
Muutokseen kohdistuvat reaktiot
Tyytyväisyystakuun sudenkuoppa
Käyttäytymisen muutokset
Suurin virhe
Toipumissuunnitelma jos Lean lanseeraus on epäonnistunut
Kulttuurinmuutos on onnistumisen edellytyksenä
Realistinen aikataulu ja suunnitelma
Johdon täydellinen sitoutuminen
Sisäinen Lean agentti
Kouluttajana toimii Lean asiantuntija, jolla on kattava 40 vuoden kokemus. Niistä 18 vuotta Lean Six Sigma ja Lean menetelmien menestyksellistä soveltamista useissa Euroopan maissa. Kouluttaja on sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt ja Lean Master,
Kokonaisarkkitehtuurin hallintamalli jo terminä kuulostaa kamalan kankealta ja byrokraattiselta. Olen nähnyt monikymmensivuisia hirviö-hallintamalleja. Mikä KA:n hallintamalli itse asiassa on? Voisiko sen tuottaa ja se itsessään olla ketterä? Väitän että voi! Tule kuulemaan, miten!
Juha Styrman – SAM Specialist, Sami Lumpola – Business Development Manager
SAM (Software Asset Management)
Tule kuuntelemaan SoftwareONE asiantuntijoiden käytännön kokemuksia ja oppeja ohjelmisto-omaisuuden hallinnasta. Säästä jopa 30% vuotuisesta ohjelmistokustannuksesta.
Kuinka kehität organisaatiosi SAM (Software Asset Management) palveluita joiden avulla saadaan selkeyttä, kustannustehokkuutta, hallittavuutta sekä läpinäkyvyyttä ohjelmistojen elinkaarenhallintaan.
BIAN - BIAN-Banking Industry Architecture Network-on määritellyt standardin määritelmän liiketoiminnan toiminnoille ja palveluiden vuorovaikutuksille, jotka kuvaavat pankin toiminnan standardilla tavalla. Tästä standardista kuvaustavasta on merkittävää hyötyä kaikille teollisuudenalan toimijoille.
Tässä webinaarissa tutustutaan BIANiin organisaationa ja tehdään pikakatsaus kesällä 2019 julkaistuun viitekehyksen uuteen versioon.
Alustava agenda:
BIAN organisaationa
BIAN viitekehyksenä ja BIAN Foundation
BIANin hyödyt
Esimerkkejä soveltamisesta
BIAN-jäsenyyden hyödyt (standardit APIt, ...)
Tämä webinaari on tarkoitettu niille kokonais-, liiketoiminta-, ratkaisuarkkitehdeille rahoituspalvelujen alalla (FSI), jotka ovat kiinnostuneita soveltamaan BIANin toimialan standardia organisaatiossaan. Aiheesta kiinnostuneille on syksyn 2019 aikana tulossa BIAN Foundation -kurssi. Se antaa oppilaille syvempää tietämystä standardista, mikä auttaa heitä ymmärtämään koko joukon BIAN artefakteja, miten soveltaa niitä ja miten ne voivat osaltaan auttaa BIAN standardin soveltamista (organisaation) tarpeiden täyttämiseksi.
Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta ja Saavutettavuusdirektiivi tarkoittaa sitä, että saavutettavuuden vaatimuksia pitää noudattaa 23.9.2019 alkaen. Vaatimus koskee kaikkia julkisoikeudellisia organisaatioita. Entä yritykset ja kolmas sektori, tule kuuntelemaan lisää.
Tämä tarkoittaa julkisten verkkosivujen on oltava saavutettavia. Kaikki käyttäjät voivat toimintarajoitteistaan riippumatta käyttää julkisia verkko- ja mobiilipalveluja. Webinaarissa pureudutaan siihen, mitä tämä tarkoittaa käytännössä. Mitä saavutettavuus tarkoittaa digipalveluissa ja miten digitaalisten palveluiden laatua tulisi parantaa. Mitä prosesseja organisaation web-sivustojen suunnittelussa ja sisällöntuotannossa pitää tehdä.
Mitä tarkoittaa saavutettavuus digipalveluissa?
Miten pitää toimia toimia täysivertaisesti digitaalisessa yhteiskunnassa?
Minimitason vaatimukset verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuudelle, tekniset vaatimukset
Digitaalisten palveluiden laadun parantaminen käytännössä
Mitä lainsäädäntö muuttaa?
Yhdenvertaisuuden periaate ja digitaalisten palveluiden laatu, mitä käytännössä?
Toimenpidesuosituksia
Aikataulut ja milloin pitää olla valmista?
Vaikuttava esimies tuntee itsensä, on tuloksellinen ja sekä tietää selkeästi, millainen johtaminen sopii yrityksen ja oman tiimin liiketoiminnan tilanteeseen. Webinaarissa paneudumme siihen, millaista on vaikuttava esimiestyö ja millaiset asenteet, kompetenssit, taidot ja työkalut mahdollistavat vaikuttavan esimiestyön.
Webinaari on suunnattu kaikille esimiestyötä tekeville, tulevaisuuden esimiehille, ja henkilöstön kehittäjille, joiden tavoitteena on vaikuttavan esimiesvalmennuksen toteuttaminen.
Webinaarissa vaikuttavasta esimiestyöstä alustavat ja keskustelevat HRM Partnersin valmentajat Mari Tasanto ja Kaisa Uurtamo.
· Miten osaamisen jakamista ja oppimista voisi optimoida työyhteisössä?
· Miten aikuinen ihminen oikein oppii?
· Miten voin auttaa kollegaa/tiimiläistä kehittymään ja kasvamaan?
· Miten autan itseäni uudelle polulle ja varmistan opitun menon käytäntöön?
Kehittyminen, uuden oppiminen ja omaksuminen ovat äärimmäisen tärkeitä työelämätaitoja jo nyt ja niiden merkitys tulee korostumaan tulevaisuudessa. Valitettavan harvoin pysähdymme kuitenkaan miettimään sitä, miten aikuinen ihminen oikein oppii ja miten oppimista&kehittymistä voisi parhaalla mahdollisella tavalla tukea yksilö-, tiimi-, ja organisaatiotasolla.
Webinaarissa pysähdymme näiden teemojen äärelle.
- Aikuinen ihminen oppijana
- Oppimisen tukeminen yksilö-, tiimi- ja organisaatiotasolla
- Oman oppimisen suunnittelu ja käytäntöön viennin varmistaminen
Strategisilla kyvykkyyksillä tarkoitetaan organisaation kykyä hallita toimintansa kannalta merkittäviä järjestelmiä, rakenteita ja prosesseja. Digitaalisessa transformaatiossa on usein kyse juuri uudenlaisen strategisen kyvykkyyden rakentamisesta.
Miten sitten tunnistaa strategian kannalta kriittiset kyvykkyydet, joita kannattaa kehittää? Toisaalta, miten tunnistaa vanhentuneet kyvykkyydet, jotka eivät enää tuota arvoa liiketoimintaan? Miten kyvykkyys eroaa taidon ja osaamisen käsitteistä? Voiko liiketoimintaa kehittää ilman strategisesti kriittisten kyvykkyyksien tunnistamista?
Webinaarissa saat konkreettisten esimerkkien kautta vinkkejä strategisten kyvykkyyksien tunnistamiseen omassa organisaatiossasi. Aiheeseen johdattelijoina toimivat Smart Capability Management -konseptin kehittäneet Vallum Oy:n asiantuntijat. Smart Capability Management on toimintamalli, joka auttaa yrityksiä tunnistamaan, hallitsemaan ja uudistamaan strategiansa kannalta merkittäviä kyvykkyyksiään.
Puhujat:
Timo Valli (FM, eMBA) on johtaja, joka on tehnyt pitkän työuran vakuutus- ja terveyspalvelualoilla sekä julkisen hallinnon suurissa organisaatioissa. Timo muistetaan mm. Valtiovarainministeriön ict-johtajana ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin hallituksen puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii digi- ja alusta-ajan uutta työtä (New Work) jäsentävän Vallum Oy:n toimitusjohtajana ja strategiakonsulttina.
Kirsi Elina Kallio (FL) on kokenut työtoiminnan kehittäjä ja tutkija. Hän on opettanut, valmentanut ja tutkinut työelämän oppimiseen ja muutokseen liittyviä teemoja yrityksissä ja yliopistoissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Yrittäjänä Kirsin erityisalaa on kasvattaa asiakasyritystensä kilpailukykyä tarjoamalla tieteellisesti testattuja välineitä strategisten kyvykkyyksien rakentamiseen.
Mietitkö mistä lähteä liikkeelle DevOps muutoksessa?
Haluatko holistisen näkökulman DevOpsiin?
Tule kuuntelemaan Talent Basen ketterien valmentajien käytännön kokemuksia ja oppeja DevOpsista SAFe-mallin kannalta katsottuna. Webinaarissa käydään läpi eri näkökulmia DevOpsiin ja tekemisen optimointiin. Lähtökohtana on kehityksen kokonaisprosessin ymmärtäminen ja arvontuoton lisääminen tunnistamalla ja avaamalla hidasteita prosessin sisältä.
Webinaarisarja #wpsm alkaa heti mielenkiintoisella haasteella, pitäisikö kehittää omaa verkkokauppaa vai mennä mukaan isompien ketjujen omnichannel-tyyppisiin ratkaisuihin. Erittäin akuutiksi aiheen tekee vuonna 2019 myös täällä Suomessa, että ilmassa on erittäin vahvat tunnusmerkit verkkojätin Amazonin rantautumiseen ainakin pohjoismaihin ellei peräti Suomeen.
#wpsm järjestää vuoden aikana webinaari sarjan, joka perustuu #wpsm järjestämiin Verkkokaupan koulutuksiin ja myöhemmin ilmestyvään Verkkokaupan käsikirja 2019 materiaaliin. #wpsm konsultti ja koultustoimiston toimitusjohtaja ja valmentaja Kari Wikholmilla on pitkä kokemus eri kivi ja verkkokauppojen avaamisesta ja HC Wiki käy asioita läpi "kauppiaan" kielellä, jota on helppo ymmärtää. Webinaarien sisällöissä HC Wiki käy läpi asioita omien kokemuksien kautta ja peilaa asioita akuuttien 2019 kauppaa ravistelevien aiheiden kautta:
Vuoden webinaariaiheita:
Miten rakentaa kaupalle monopoli ja miten asemoida kauppa eri kanavissa?
Keskity mahdollisimman ison konversion hakemiseen
Huolehdi, että mainonnan kohdentaminen toimii
Laita 24/7 palvelu kuntoon ja ymmärrä käyttää kumppaneita
Muista inhimillisyys, koska asiakas pitää olla aina keskiössä
Laajenna maksukanavien määrä mahdollisimman isoksi ennen pankkidirektiivi PSD2 tulemista
Avaa verkkokaupan logistiikkaan oma 24/7 seuranta
Rakenna selkeä prosessi verkkokaupan liidien koppien ottamiseen
Miten luodaan yrityksen growth hackering polku ja mitä tarkoittaa etu/takapiha-ajattelu
Verkko on renki, joten miten pidän itseni jatkossa isäntänä/emäntänä
Toiminta-arkkitehtuuri kuulostaa helpolta, ovathan kaikki kuvanneet toimintaa, ainakin jonkinlaisia prosesseja. Tarkkuustason ja käsialan valitseminen voi olla yllättävän hankalaa. Prosesseista saattaa tulla kovin pitkiä ja monimutkaisia. Tällöin yksityiskohtia on kuvattu liikaa. Tai prosessiketjut ovat niin yleisiä, ettei toimialaakaan erota. Kukapa ei toimittaisi asiakkaille palveluita ja jopa laskuttaisi niitä. Tällöin taas yksityiskohtia on liian vähän. Tarvitaan siis kultainen keskitie, mutta mistä?
Anna näyttää webinaarissaan hyödyllisimmät toiminta-arkkitehtuurin kuvaukset. Sellaiset, joita on mahdollista tehdä ilman useiden vuosien harjoittelua. Näet samalla millainen käsiala ja tarkkuustaso on hyödyllinen, kun toiminnan tarpeet ohjaavat esim. tietojärjestelmien kehitystä.
Uskomukset onnistumisten ja kehityksen mahdollistajina
Meillä kaikilla on rajoittavia uskomuksia siitä, mikä meille itselle ja ihmiselle yleisesti ottaen on tässä maailmassa mahdollista, ja mitä pidämme meille mahdottomana. Me jokainen myös luomme koko ajan maailmaamme omilla käsityksillämme ja uskomuksillamme. Uskomuksemme koskevat niin ympäristöämme, käyttäytymistämme, taitojamme kuin meitä itseämme. Myös työyhteisöihin olemme luoneet paljon uskomuksia, joista on tullut meille vahva ajattelu- ja toimintastrategia.
Werbinaarin sisältöä muun muassa:
· Mitkä uskomukset tai ajattelumallit sinun/tiimisi toimintaa ohjaavat?
· Miten negatiivisia uskomuksia lähtee muuttamaan?
· Miksi uskomukset mahdollistavat onnistuneen toimintaenergian
Tässä webinaarissa Wakarun valmentavat konsultit Lari Peltoniemi ja Jukka Tenkamaa keskustelevat, mikä tekee ITIL 4:sta sopivan lähestymistavan palvelunhallintaan myös IT:n ulkopuolella.
IT Infrastructure Library (ITIL) on kokoelma parhaita käytäntöjä IT-palveluiden toimittamiseen ja IT-Infrastruktuurin hallintaan. ITIL:ssä määritellyt palvelunhallinnan käytännöt ovat käytännössä testattuja ja hyviksi havaittuja useissa organisaatioissa maailmanlaajuisesti. ITIL 4:n mukaan nämä palvelunhallinnan ideat ja käytännöt esitellään seuraavasti:
Palvelun arvojärjestelmä (Service Value System, SVS)
ITIL 4:n 7 ohjaavaa periaatetta (guiding principles)
ITILin näkemys arvoketjuihin (Service Value Chain)
Palvelunhallinnan neljä ulottuvutta
34 käytäntöä (practice), joista kurssilla käsitellään tarkemmin 18
Peruskäsitteitä palvelunhallinnasta ja myös muista viitekehyksistä (Lean IT, Agile, DevOps, organisaation muutoksen johtaminen) poimittuna ja palvelunhallinnan kontekstiin sovellettuna
EU:n tietosuojalainsäädännön piilevät velvoitteet
Onko liikkumavaraa?
Henkilötietojen käsittelyprosessit ja dokumentointi
Edelleen paljon kysymyksiä ilmassa?
Tietojen kerääminen jatkuu, luvalla vai ilman?
CRM ja markkinointirekisterit? Muuttuiko mikään?
Passiivirekisterit – onko niitä vielä?
Myyttejä ja harhaluuloja tietosuojasta
Asiakastietojen säilytys ja elinkaarikysymykset
Tiedonhallinta ja lainsäädäntöä
Prosessit eri tilanteissa
Tietosuojan hallintatyön järjestäminen nyt?
Riskipohjainen lähestymistapa jatkuu
Tietosuojan arkipäiväistäminen
Uusi projekti lähdössä liikkeelle ja kas kummaa, taas selvitetään samoja lähtötietoja ja luodaan uusia kuvauksia. On valitettava tosiasia, etteivät tietämys ja kuvaukset yleensä siirry projektista toiseen. Paitsi silloin, jos sama henkilö on niitä tekemässä. Miten siis saisimme tietämyksen siirtymään? Yksi vastaus on kokonaisarkkitehtuuri! Sen avulla projektien tiettyjä vaiheita saadaan huomattavasti nopeutettua. Ja siitä on apua myös ketterässä maailmassa, vaikka joskus väitetään, että se vain kangistaa. Tule kuulemaan, millaisia hyötyjä voit saada kokonaisarkkitehtuurista kehittämisprojekteihisi!