Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Testaa tiesi ohjelmistorobotiikkastrategiaan

Ohjelmistorobotiikka on yksi tämän hetken kuumimpia teknologiatrendejä. Ohjelmistorobotiikka eli Robotic Process Automation (RPA) tarjoaa organisaatioille nopean ja matalan kynnyksen ratkaisun prosessiautomaatioon. Ohjelmistorobotiikan kanssa pääsee parhaiten alkuun kun lähtee rohkeasti testaamaan. Kun ohjelmistorobotiikkaan yhdistetään muita teknologioita alkavat jo itsessään merkittävät hyödyt kasvaa entisestään. Tule kuulemaan näkemyksiä siitä mikä on automaation suhteen mahdollista jo nyt ja mitä on seuraavaksi luvassa.

Katriina toimii Knowitilla ohjelmistorobotiikan evankelistana ja suhtautuu toimenkuvansa mukaisesti tietotekniikkaan intohimoisesti, mutta ei ryppyotsaisesti. Hänen missionaan on tuoda “ATK takaisin”
Recorded Nov 10 2017 63 mins
Your place is confirmed,
we'll send you email reminders
Presented by
Katriina Valli
Presentation preview: Testaa tiesi ohjelmistorobotiikkastrategiaan
 • Channel
 • Channel profile
 • Vuolearning eLearning platform demo Recorded: Feb 16 2018 63 mins
  Stephen Sutton
  In this webinar VuoLearning will introduce how you can transform your learning content from Powerpoints into interactive eLearning products. Come and check out the opportunity. eLearning course generation has never been easier!

  Speaker: Stephen Sutton

  Stephen Sutton is an experienced Customer Trainer with a demonstrated history of working in the telecommunications industry. He is a strong human resources professional skilled in Service Delivery, 3G, Training Presentations, Requirements Analysis, and ITIL.
 • Onnistu käyttäjä- ja pääsynhallinnan (IAM) kehittämisessä Recorded: Feb 16 2018 48 mins
  Eetu Niemi
  Digitalisaatio ja tietosuojavaatimuksiin (esim. GDPR) vastaaminen ei onnistu ilman hyvin toimivaa käyttäjä- ja pääsynhallintaa (Identity and Access Management, IAM). Se on kuitenkin laaja kokonaisuus, joka vieläpä liittyy organisaatioissa ”kaikkeen”. Siksi käyttäjä- ja pääsynhallinnan kehittäminen on tehtävä harkitusti ja vaatii kokonaisnäkemyksen kehitettävästä IAM-ratkaisusta.

  Tässä webinaarissa opit

  · mistä käyttäjä- ja pääsynhallinnassa on kysymys

  · mitkä ovat käyttäjä- ja pääsynhallinnan hyödyt

  · mistä komponenteista käyttäjä- ja pääsynhallintaratkaisu käytännössä koostuu

  · miten käyttäjä- ja pääsynhallinnan kehittämisessä kannattaa edetä

  Puhuja: Eetu Niemi

  Eetu on arkkitehtuurin monitoimimies, joka on tehnyt erityisen paljon töitä käyttäjä- ja pääsynhallinnan sekä kokonaisarkkitehtuurin parissa. Käyttäjä- ja pääsynhallinnan ratkaisuja hän on suunnitellut ja toteuttanut useilla toimialoilla. Hänellä on kokemusta niin arkkitehtuurisuunnittelusta ja määrittelystä kuin myös teknisestä suunnittelusta ja tuotteiden konfiguroinnista. Eetu toimii arkkitehtuurin sekä käyttäjä- ja pääsynhallinnan konsulttina Coalassa.
 • Tehoja ideointityöpajoihin - fasilitoinnin inhimillinen digiloikka Recorded: Feb 15 2018 30 mins
  Jussi Simolin
  Webinaari tarkoitettu fasilitointeja tekeville tai niitä järjestäville tahoille, jotka kaipaavat uusia konkreettisia ideoita tuloksellisuuden parantamiseen, diversiteettisyyden huomioimiseen ja workshoppien sosiaaliseen tasapuolisuuteen introvertit mukaan temmaten.

  Webinaarissa kiteytetään osallistavan johtamisen hyödyt ja käydään läpi konkreettisesti miten digitaalisuus voidaan tuoda inhimillisesti mukaan fasilitointeihin.

  Jussi Simolin on 45-vuotias kahden teini-ikäisen lapsen isä, joka 17 vuoden korporaatiouran jälkeen siirtyi start-up -yrittäjäksi eikä kadu päivääkään päätöstään. Jussin työelämän tarkoitus on auttaa ihmisiä osallistumaan heitä koskevien päätösten tekoon ja uskoo osallistavaan johtamiseen ja oppimiseen. Aineenopettajan koulutuksen käyneenä häntä kiinnostaa sekoittaa johtajuutta, oppimista ja markkinointia ja yrittää löytää asiakkailleen ymmärrettäviä hyötyjä näiden yhdistelmistä, ymmärrettävällä tavalla toivottavasti!
 • API-talous eli miten ohjelmointirajapintojen kaupallistaminen tapahtuu Recorded: Feb 9 2018 54 mins
  Sakari Paloviita
  Ohjelmointirajapinnat ovat mahdollisuus uuden liiketoiminnan generoimiseen joko integraatioiden kautta tai siten että API:t ovat itsepalveluna myytävä tietotuote. Kaupallistaminen edellyttää asiakkaiden ymmärrystä ja jossain määrin uusia liiketoimintamalleja sekä ajattelutapaa.  Webinaarissa saat vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  - Mikä API-talous?
  - Miten API-talous ja alustatalous liittyvät toisiinsa?
  - Miten 3-kertaistan API:n käytöstä maksavien hyödyntäjien määrän?
  - Mitkä ovat API:en toimivimmat liiketoimintamallit?

  Puhuja: Sakari Paloviita, APItalisti ja myynnin sekä liiketoiminnan kehittäjä.

  Webinaarin puhuja, Sakari Paloviita, on yksi Suomen johtavista APItalisteista. Sakari on kehitellyt API talouteen liittyviä malleja ja käsitteistöä modernissa digitalisaatiossa käytetyn avainkomponentin API:n sekä eri toimialojen liiketoiminnassa käytettyjen käsitteiden välilisiä yhteyksiä ja riippuvuuksia toisistaan, sekä pohtinut muiden asiantuntijoiden kanssa parhaita tapoja yhdistää käsitteistö toimialariippumattomasti sujuvan viestinnän aikaansaamiseksi. Yhteinen sanasto ja ymmärrys on välttämätöntä tehokasta viestintää varten – erityisesti murtaessamme toimialojen välistä siiloutuneisuutta. Sakari toimii API-talouden täyden palvelun asiantuntijatalo APInf Oy:ssä konsulttina, sekä liiketoiminnan ja myynnin kehittäjänä.
 • Blockchain - lohkoketjut ja Distributed Ledger -teknologiat Recorded: Feb 8 2018 58 mins
  Teemu Rissanen
  Blockchain lohkoketjut ja Distrubuted Ledger -teknologiat -webinaari on tiivis puolen tunnin pituinen paketti, missä käydään läpi lohkoketjuteknologioiden keskeiset käsitteet, konseptit, mallit, tekniikat ja sovellukset. Webinaarin tavoitteena on auttaa hahmottamaan mistä blockchain ja Distrubuted Ledger teknologioissa on kyse, miten näitä hyödynnetään ja mihin niitä voidaan hyödyntää.

  Webinaari on suunnattu kaikille kehittämisestä ja uusista teknologiakysymyksistä kiinnostuneille henkilöille, joita kiinnostaa uusien keinojen kehittäminen ja suunnitteleminen verkottuneessa ja monikanavaisessa toimintaympäristössä. Erityistä IT tai tietoturva-alan teknistä osaamista ei edellytetä vaikka webinaarissa käsitellään teknisiä käsitteitä ja konsepteja. Webinaari ei ole tekninen vaan se keskittyy soveltamiseen ja esimerkkeihin tutustumiseen. Huomioikaan, että webinaari ei keskity pelkästään Bitcoiniin ja kryptovaluuttasovelluksiin, vaan puolituntisessa käydään läpi koko uuden teknologian kirjo ja moninaisuus.

  Webinaari toimii hyvin alustuksena puolen päivän luokkakoulutukselle Blockchain koulutus: perusteet, jonka löydät Oppimisen verkkokaupasta!

  Puhuja:

  Teemu Rissanen on itsenäinen CISM sertifioitu tietoturvakonsultti, jolla on yli 16 vuoden kokemus tietoturva-alalta. Rissanen on erikoistunut sähköinen identiteetin kysymyksiin, julkisen avaimen teknologioihin (PKI), sähköiseen allekirjoitukseen, älykortteihin, eIDAS -asetukseen ja Luottamusverkostoon liittyviin kysymyksiin, sekä Blockchain ja Distributed Ledger teknologioihin.
 • DevOps yrityksen strategisena kilpailuetuna Recorded: Feb 7 2018 49 mins
  Petri Aukia, Antti Myyrä ja Ilkka Tuohela
  DevOps yhdistää leania ja tekniikkaa. Yritykset voivat sitä hyödyntämällä toimia ketterämmin ja ylipäätään parantaa paitsi toimintaansa myös näkyvyyttään asiakkaaseen – tämä koskee paitsi teknologiayrityksiä myös muita organisaatioita.

  Webinaarissa kuulet, mitä kaikkea DevOpsiin liittyy ja miten voit soveltaa sitä kokonaisvaltaisemmin yrityksen strategisena kilpailuetuna. Codenton toimitusjohtaja Petri Aukia keskustelee aiheesta ohjelmisto- ja pilviarkkitehtien Antti Myyrän ja Ilkka "Hile" Tuohelan kanssa. Luvassa on selkeää ja suoraa puhetta – tämän webinaarin jälkeen voit hyödyntää DevOpsia entistäkin tehokkaammin. DevOps-webinaari sopii kaikille aina teknologiayritysten päättäjistä julkisen sektorin asiantuntijoihin ja softa-alan ammattilaisista start-up-skenen tyyppeihin.

  Puhujat
  Petri Aukia
  toimitusjohtaja, Codento

  Petrillä on yli 20 vuoden kokemus tietojärjestelmien ja -arkkitehtuurien kehittämisestä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Hänen erityisosaamistaan ovat pilvipalvelujen hyödyntäminen, vaativat arkkitehtuurit sekä ketterä hankinta. Petri on myös Ohjelmistoyrittäjät ry:n aktiivi ja kasvuyritysten mentori. Hän hyppää mielellään puhujakorokkeelle parantamaan suomalaista softakehitysmaisemaa ja -mahdollisuuksia.

  Antti Myyrä
  ohjelmistoarkkitehti, Codento

  Antti uskoo vahvasti avointen rajapintojen voittokulkuun. Hänen mielestään kaiken julkisen datan pitäisi olla järkevien rajapintojen kautta käytettävissä ja mielellään myös yleisesti saatavilla. Antti on toteuttanut mm. integraatioita, rajapintoja sekä järjestelmiä internetiin ja sisäverkkoihin.


  Ilkka "Hile" Tuohela
  konsultti, ohjelmistokehittäjä, Codento

  Ilkka Tuohelalla on laajasti kokemusta ohjelmistokehityksestä, pilvipalveluista ja käyttöjärjestelmistä. Hän on tehnyt myös tietoturvaa, datakeskuksia ja verkkoprotokollia. Ilkan vahvin kieli on Python, Linux-mies hän on ollut vuodesta 1994 asti.
 • PRINCE2®:n uudet (v)aatteet Recorded: Feb 2 2018 42 mins
  Tarja Isosaari
  PRINCE2 on kansainvälisesti tunnettu projektinhallintamenetelmä. Monien mielestä se on jäykkä ja byrokraattinen, mutta onko näin? Tunnetko sen siis oikeasti?

  PRINCE2 jättää monta asiaa soveltajan valittavaksi ja se vaatii aina soveltamista. Siihen on helppo yhdistää myös erilaisia tekniikoita ja organisaation käyttämiä prosesseja vaikkapa tuotekehitysprosesseja tai ketteriä menetelmiä. On tärkeää, että organisaatio tekee siitä oman näköisensä ja projektipäällikkö soveltaa sitä projektiinsa huomioiden projektin vaativuuden, riskit, monimutkaisuuden jne.

  Tämä webinaari on tarkoitettu kaikille projekteissa toimiville riippumatta siitä, onko PRINCE2 uusi vai vanha tuttavuus.

  PRINCE2:n uusi painos eli 2017 edition:

  - PRINCE2:n soveltaminen niin organisaation kuin yksittäisen projektinkin tarpeisiin on pakollista
  - Kulmakivinä edelleen periaatteet, teemat, prosessit ja räätälöinti
  - Periaatteet ja teemat yhdistyvät entistä selvemmin
  - Runsaasti viittauksia ketteriin menettelyihin
  - Sertifiointeja uudistettu
 • Yhdistä Power BI ja SQL raportoinnissa Recorded: Feb 1 2018 36 mins
  Tero Ramu
  Power BI on pilvessä toimiva Microsoftin kehittämä analytiikan ratkaisu, joka mahdollistaa datan analysoinnin, raportoinnin, visualisoinnin sekä jakamisen. SQL-kieltä käytetään tietokannoissa olevien tietojen hakuun, yhdistämiseen sekä muokkaamiseen. Yhdistämällä nämä kaksi välinettä pystytään vastamaan monipuolisesti organisaatioiden raportointitarpeisiin.

  Kohderyhmä: Kaikki paremmasta raportoinnista kiinnostuneet.  Tero Ramu, Microsoft Certified Trainer, T-Base Oy

  Tero on työskennellyt niin pienten kuin suurienkin yritysten kanssa ja kouluttanut satoja ammattilaisia vuodesta 1999 alkaen.
 • Ymmärrä aivojasi - onnistu yhteistyössä Recorded: Jan 23 2018 57 mins
  Anjariitta Savolainen ja Päivi Äijälä
  Aloitamme perusteista, mitä jokaisen olisi hyvä tietää aivoista, jotta yhteistyö ja vuorovaikutus onnistuisi. Emme sukella syvälle neurotieteeseen vaan tarjoamme ajatuksenruokaa sekä asiantuntijoille että johtajille, siitä miten toimit ja vaikutat aivoystävällisesti.

  Aivojen toiminnasta tiedetään entistä enemmän, ja kuitenkin aika vähän. Ihmisen painekäyttäytyminen vaikuttaa toimintaan ja päätöksentekoon tiukoissa tilanteissa. Painetilanteessa rationaalinen ajattelu loppuu - jokaisella. Painetilanteet voivat olla erilaisia ja painekäyttäytymisen erotkin voivat olla suuria. Mutta ihmisaivot toimivat samoilla periaatteilla - skannaamme koko ajan onko tilanne uhka vai mahdollisuus, vaikka emme sitä tiedostaisi.

  Webinaari rakentuu neljästä osasta:

  - mitä meissä tapahtuu painetilanteessa ja miten se näkyy käyttäytymisessä; miksi on hyvä tunnistaa painekäyttäytyminen
  - miten painekäyttäytymiseen pääsee kiinni
  - miten katkaiset painekäyttäytymisen
  - miten luot rakentavaa yhteistyötä aivoystävällisesti
 • Ota GDPR haltuun arkkitehtuurin avulla Recorded: Jan 22 2018 40 mins
  Marja-Riitta Vehviläinen
  EU:n tietosuoja-asetus eli General Data Protection Regulation (GDPR) on luonnollisiin henkilöihin liittyvä EU-laajuinen tietosuojasäännöstö, jonka siirtymäaika päättyy ja soveltaminen alkaa 25.5.2018. Miten sinä olet lähestynyt asiaa? Onko sinun yrityksesi GDPR-toteutus tehty excelien avulla? Tiedätkö jo, missä kaikkialla asiakastietoja käsitellään? Miten olet valmistautunut tuleviin tarkastuksiin? Kyse ei ole vain kertaluontoisesta kartoituksesta, vaan jatkuvasta käytännöstä.

  Entäpä jos GDPR:ään liittyvät kuvaukset olisivatkin osa yrityksesi kokonaisarkkitehtuuria? Webinaarissa käydään läpi esimerkkien avulla, minkälaisia työvaiheita GDPR:n toteutuksessa arkkitehtuurin avulla on. Näihin kuuluvat mm. nykytilan inventaariot sekä tietojen mallintaminen ja luokittelu. Oleellista on löytää sellaiset työtavat, että tuotokset olisivat jatkossa äärellisellä työllä ylläpidettäviä, sillä GDPR:n mukaisena on pysyttävä myös toukokuun jälkeen.

  Puhuja:
  Marja-Riitta Vehviläinen on erittäin kokenut kokonaisarkkitehti; kokemusta on kertynyt kokonaisarkkitehtuurista ja IT arkkitehtuurista ja näihin liittyvistä prosesseista lähes 20 vuotta. Vuoden 2017 aikana pinnalla on luonnollisesti ollut EU:n tietosuoja-asetus. Coalassa työtapa tyypillisesti on arkkitehtuuri, niinpä Marja-Riitta osaakin kertoa, miten tätä työtä käytännössä kannattaisi tehdä.
 • Oppiakumppanuus – miksi kannattaa liittyä mukaan Oppiaekosysteemiin? Recorded: Jan 19 2018 32 mins
  Jaakko Kuosmanen
  Oppia mullisti suomalaisen koulutusmarkkinan 2016 maaliskuussa. Nyt Oppiassa on jo 1.000 kurssia 100 toimittajalta, joilla on 500 kouluttajaa.

  Oppiassa on nyt jo:

  - Koulutusten aihealueet: johtaminen, kehittäminen, hallinto, projektit, prosessit, palvelut, IT,… – täältä löytyy kaikki, ja mitä ei löydy – sen me hankimme (nöyrästi kuunnellen asiakkaitamme).
  - Opetusmuodot: luokkakurssit, konsultointi, työpajat, roolipelit, simulaatiopelit, tapahtumat, verkkokurssit, etäopetus, webinaarit, ekirjat, ekirjastot, muu digitaalinen sisältö,…
  - Kielet: lokaaleissa palveluissa (avoimet luokkakurssit, tapahtumat) pääosin paikallinen kieli (Suomessa suomi, Ruotsissa ruotsi, Virossa viro jne.) ja joissakin englanti. Globaaleissa palveluissa (verkkokurssit, etäopetus, webinaarit, ekirjastot, asiakaskohtaiset luokkakurssit…) pääosin englanti ja joissakin paikallinen kieli.

  Tule kuulemaan, miten saat omat palvelusi myyntiin Oppia.fi:ssä.

  Puhuja:

  Jaakko on intohimoinen oppija, jolla on ollut tärkeä rooli Wakarun uusien palveluiden kuten Prosessipäivien ja Oppia.fi:n käynnistämisessä. Oppia-ekosysteemin rakentaminen sopii hyvin tällaiselle aktiiviselle verkostoitujalle. Jaakko vastaa Wakarun koulutuspalveluista ja toimii myös Wakarun toimitusjohtajana.
 • API kehittäjäkokemuksen merkitys ja parantaminen Recorded: Jan 12 2018 46 mins
  Ilari Mikkonen
  Edellisessä webinaarissa 8.12.2017 on tasoitettu webinaarisarjaan osallistuvien tietotasoa. Perusteiden ymmärtämisen jälkeen voidaan keskittyä yhteen API:en jalkauttamisen kannalta keskeisimpään osa-alueeseen eli API:n kehittäjäkokemukseen. Edelliseen webinaariin osallustuminen ei ole välttämätöntä.

  Hyvä kehittäjäkokemus mahdollistaa tietotuotteen (API) käyttöönoton minuuteissa, tuottaa paremman asiakaskokemuksen ja lisää tuotteen käyttöä merkittävästi. Nykyaikana sovelluskehittäjät eivät kysele asioiden, käyttäjätunnusten tai koodiesimerkkien perään, vaan odottavat itsepalvelua sillä samalla minuutilla kun tarve tulee ilmi. Webinaarin aikana saat vastaukset kysymyksiin:

  - Millaisia vaatimuksia ja odotuksia sovelluskehittäjille on ohjelmointirajapintojen suhteen?
  - Mistä koostuu hyvä kehittäjäkokemus (DX)?
  - Miten mittaan kehittäjäkokemus?
  - Miten API-hallinta auttaa loistavan ja kustannustehokkaan kehittäjäkokemuksen toteuttamisessa?
 • Kokemuksia palvelusuunnittelun aloittamisesta organisaatiossa Recorded: Jan 11 2018 35 mins
  Mikko Korhonen
  Palvelusuunnittelu (ITIL: Service Design) on toinen vaihe Palvelun elinkaarimallissa (ITIL 2011: Service Lifecycle Model). Palvelusuunnittelun näkökulmat ja keskeisimmät prosessit avataan tässä esityksessä käytännön esimerkkien kautta. Esityksessä käydään läpi periaatteet ja tavat, joiden avulla nämä periaatteet saadaan tuottamaan arvoa organisaatiolle mahdollisimman nopeasti.

  Puhuja:

  Mikko Korhonen on palveluhallinnan ja muutosjohtamisen valmentava konsultti, jonka erikoisosaamista on turhan mystiikan karsiminen ja viitekehysten sovittaminen toimiviksi käytännöiksi eri kokoisiin organisaatioihin.

  www.oppia.fi
 • Tärpit uudistuvaan PMP® sertifiointi -kokeeseen Recorded: Jan 10 2018 45 mins
  Hannu Blomqvist
  PMI:n (Project Management Institute) PMP® (Project Management Professional) -sertifikaatti on maailmanlaajuisesti tunnetuin ja arvostetuin projektinhallinnan sertifikaatti. PMP® sertifiointikokeen hyväksytty suoritus on osoitus siitä, että projektipäälliköllä on tietoja ja taitoja joilla projektit viedään tehokkaasti ja onnistuneesti läpi. PMP® sertifiointikoe uudistuu 26.3. alkaen jolloin se perustuu uuteen PMBOK® versioon (PMBOK Guide 6th Edition).

  Sisältö:

  Millainen on PMP® sertifiointi kokeen hakuprosessi?
  Millainen on PMP® sertifiointi koe ja miten sitä varten kannattaa opiskella?
  Mikä on vaikeaa kokeessa?
  Mitä uutta on odotettavissa uudessa sertifiointikokeessa 26.3. jälkeen?
  Projektipäällikön rooli PMBOK Guide 6th Edition mukaisesti

  Kenelle:

  Webinaari on tarkoitettu henkilöille jotka aikovat suorittaa PMP® sertifikaatin.

  Aikataulu:

  9.00-10.00 Esitys (Hannu Blomqvist, suomeksi)

  Webinaarin puhuja on Hannu Blomqvist, PMP, Program Manager Codemen Oy:ssä. Hänellä on yli 20 vuoden käytännön kokemus projektien ja ohjelmien johtamisesta. Hän on johtanut laajoja kansainvälisiä hankkeita ja ohjelmia, joilla on ollut useita osapuolia useasta yrityksestä ja monesta kansallisuudesta. Hannu tuntee hyvin sekä projektijohtamisen perinteisemmät että ketterät menetelmät. Hannu on kokenut projektinhallinta-alan kouluttaja ja puhuja kansallisissa ja kansainvälisissä tilaisuuksissa ja on luennoinut myös Aalto-Yliopistossa.
 • Enterprise Architecture tool selection Recorded: Dec 19 2017 55 mins
  Anna Aaltonen
  The key to the core of enterprise architecture, is understanding how different things (such as processes, data and information systems) relate to each other. Maintaining these relations and analysing them, is difficult - if not impossible, without an architecture tool. As such, the need for a tool arises quite soon, no matter how much we tell ourselves: "it's not about the tool"

  It makes no sense to make tool selection into a science, and one should not use too much time doing it. Why? Because that time is away from actually doing architecture. You can find a lot of information about tools and tool criteria on the internet, as well as lists of requirements. each one more outrageous than the other. The key to a successful tool selection is to understand what kind of use the tool has in your organisation, and to understand what you have bought, once you have bought it. After this webinar you will have a grasp of what tool selection is actually about.

  Speaker:

  Anna Aaltonen, Senior enterprise architect, trainer, coach (Coala)

  Anna is a long-term Enterprise Architect and consultant with expert experience. She has worked as an architect in different organisations already for 15 years. Anna’s specialty is enterprise architecture and especially its deployment and roll-out.

  Her experience of enterprise architecture, its working methods and tools, is particularly deep and diverse. Anna has plenty of experience from the public sector, so in her trainings you will learn how things should be done in practice, while maintaining the necessary theoretical basis.
 • Tietosuojavastaava - Uusi tietosuoja-asetus HR:n näkökulmasta? Recorded: Dec 18 2017 54 mins
  Jarkko Koivuniemi
  Uusi tietosuoja-asetus ja laki on tulossa, oletko valmistautunut? Mitä konkreettisesti tarkoittaa osoitusvelvollisuus? Lain henki tulee pystyä osoittamaan ohjeistuksen, toimintamallien ja dokumentoinnin avulla. Tule kuuntelemaan lisää, mitä tämä tarkoittaa henkilöstöhallinnon näkökulmasta. Tunne rekisterinpitäjän vastuut ja velvollisuudet.

  Sisältö:

  - Tietosuoja-asetuksen tausta
  - Miten tietosuoja-asetuksen uudistukset vaikuttavat henkilötietojen ja arkaluontoisten henkilötietojen käsittelyyn?
  - Millä perusteella työnantaja voi käsitellä henkilötietoja?
  - Mitkä ovat henkilötietojen käsittelijän vastuut?
  - Sopimukset hallinta tietosuoja-asetuksen näkökulmasta
  - Tietosuoja ja HR:n tilivelvollisuus
  - Henkilötietojen käsittelyprosessit ja dokumentointi
  - Esimerkkejä mm terveydentilatietojen sekä sairauspoissaolo -tietojen käsittely
  - Tietosuojavastaavan nimittäminen organisaatioon

  Puhuja:

  Jarkko Koivuniemi, Senior Consultant, Digitrain Oy

  Jarkko on pitkän linjan IT-alan yrittäjä ja moniosaaja. Viime aikoina pääpaino on ollut tietosuojassa, kokonaisarkkitehtuurissa ja digitalisaatiossa.
  Tällä hetkellä Jarkko toteuttaa useammalle asiakkaalle tietosuojan hallintamallien tekemistä ja konsultointeja.
  Asiakkaita löytyy mm Valtion hallinnosta, sairaanhoitopiireistä, kaupungeista, kunnista, kolmannelta sektorilta ja eri toimialoilla olevista yrityksistä.
 • Mitä uusi tietosuoja-asetus tarkoittaa johdon näkökulmasta? Recorded: Dec 15 2017 52 mins
  Jarkko Koivuniemi
  Uusi tietosuoja-asetus ja laki on tulossa, oletko valmistautunut? Mitä konkreettisesti tarkoittaa osoitusvelvollisuus? Lain henki tulee pystyä osoittamaan ohjeistuksen, toimintamallien ja dokumentoinnin avulla. Tule kuuntelemaan lisää, mitä tämä tarkoittaa johdon ja esimiesten näkökulmasta. Tunne rekisterinpitäjän vastuut ja velvollisuudet. Miten johdon pitää valmistautua ja onko roadmap jo hallussa?

  Webinaarin sisältö:

  - EU:n tietosuoja-asetuksen ja lain velvoitteet johdolle
  - Henkilötietojen käsittelyprosessit ja dokumentointi
  - Rekisterinpitäjän ja käsittelijän vastuut
  - Rekisteröityjen oikeuksien toteutuminen
  - Tietosuojavastaavan nimeäminen
  - Tietosuojan hallintatyön järjestäminen ja organisointi
  - Riskienhallinta
  - Seuraamukset ja sanktiot
  - Tiedonsiirron edellytykset mm EU:n ulkopuolella
  - Tietojärjestelmäarkitehtuurin vaatimukset
  - Sopimusten hallinta tietosuoja-asetuksen näkökulmasta

  Puhuja:

  Jarkko Koivuniemi, Senior Consultant, Digitrain Oy

  Jarkko on pitkän linjan IT-alan yrittäjä ja moniosaaja. Viime aikoina pääpaino on ollut tietosuojassa, kokonaisarkkitehtuurissa ja digitalisaatiossa.
  Tällä hetkellä Jarkko toteuttaa useammalle asiakkaalle tietosuojan hallintamallien tekemistä ja konsultointeja.
  Asiakkaita löytyy mm Valtion hallinnosta, sairaanhoitopiireistä, kaupungeista, kunnista, kolmannelta sektorilta ja eri toimialoilla olevista yrityksistä.
 • Management 3.0 – Mitä on tulevaisuuden johtaminen? Recorded: Dec 14 2017 53 mins
  Mikko Korkala
  Johtaminen on pysynyt ennallaan jo kymmeniä ellei satoja vuosia. Autoritäärinen johtaminen ja selkeät organisaatiorakenteet tulevat vaihtumaan ketterämpään, nopeammin muovautuvaan johtamiseen, jossa itseohjautuvuus ja suunnan näyttäminen ovat suurimmassa roolissa.

  Management 3.0 on johtamisideologia ja joukko toimintatapoja, jotka tunnetaan uraa uurtavina tulevaisuuden tuotekehityksen toimintamalleina. Se on noussut suureen suosioon ympäri maailman, ja esimerkiksi Ruotsissa et voi välttyä joutumasta keskusteluun joka koskee MANAGEMENT 3.0:A!

  Management 3.0:n osa-alueina ovat on esimerkiksi kompleksisuusajattelu, sisäinen motivaatio, itseohjautuvuus ja ketterät organisaatiorakenteet. Parasta siinä on kuitenkin se, että se ei ole pelkkää ideologiaa, vaan myös hyvin käytännöllisiä toimintatapoja joiden avulla organisaatiot voivat kehittyä entistä paremmaksi. Tässä webinaarissa opit lisää modernien ilmisläheisten työskentelytapojen hyödyntämisestä omassa organisaatiossasi! Tervetuloa linjoille! Webinaari toimii hyvänä alustuksena MANAGEMENT 3.0 -LUOKKAKOULUTUKSELLE.

  Puhuja:

  Mikko Korkala on pitkän linjan tuotekehitysammattilainen. Hän aloitti uransa ohjelmistosuunnittelijana, mutta löysi kutsumuksensa päädyttyään puolivahingossa ketterien- ja Lean – menetelmien pariin vuonna 2002. Mikko on työskennellyt niin kehitystiimien kuin ylimmän johdonkin kanssa ja lähestymiskulmat ketterään tekemiseen ovat sisältäneet valmentajan, kouluttajan, uusien kehitysprosessien laatijan ja tutkijan rooleja. Tutkimuksellisesta näkökulmasta Mikko on yksi ensimmäisistä jotka aloittivat ketterien menetelmien systemaattisen tutkimisen ja kehittämisen Suomessa. Mikko väitteli aiheesta myös tohtoriksi vuonna 2015.
 • How to set up your EA practice? Recorded: Dec 13 2017 54 mins
  Anna Aaltonen
  When you start to set up an architecture function in your organization, there are some things you need to understand. Unfortunately knowing TOGAF® or ArchiMate® does not help you much. Key elements at the beginning are:

  - Understand, what EA is and how it relates to your other development disciplines
  - What are your use cases for EA? How EA needs to be applied?
  - What are key things you’d better to do right at start?

  Speaker: Anna Aaltonen ; Senior enterprise architect, trainer, coach

  Anna is a long-term Enterprise Architect and consultant with expert experience. She has worked as an architect in different organisations already for 15 years. Anna’s specialty is enterprise architecture and especially its deployment and roll-out.

  Her experience of enterprise architecture, its working methods and tools, is particularly deep and diverse. Anna has plenty of experience from the public sector, so in her trainings you will learn how things should be done in practice, while maintaining the necessary theoretical basis.
 • GDPR Ohjelmistokehityksessä Recorded: Dec 12 2017 52 mins
  Petri Aukia
  Olemassa olevien tietojärjestelmien kehittäminen ja korjaaminen ei useinkaan onnistu vanhoilla konsteilla: olet vaarassa kehittää jotakin, joka on vanhentunutta heti tuotantoon mennessään.

  Yhdistämme webinaarissa GDPR:ään liittyvät arkkitehtuuri- ja softankehitysnäkökulmat paketiksi, josta saat välitöntä hyötyä päätöksenteossasi. Tämä on asia, jota et voi ulkoistaa lakiasiainosaajille - on aivan välttämätöntä, että ohjelmistokehityksestä vastaavana sinulla on kattava kuva vaatimuksista.

  Tule mukaan webinaariin, jossa valotetaan fiksuja tapoja luoda GDPR:n vaatimusten mukaisia ohjelmistoja.

  Webinaarin ohjelma:

  GDPR:n vaikutus ohjelmistoarkkitehtuuriin

  Tietosuojan tehokas toteuttaminen ei onnistu pelkällä lakimiestyöllä. GDPR-vaatimukset edellyttävät laajamittaisia muutoksia siihen, miten ohjelmistoja suunnitellaan, millainen arkkitehtuuri on soveltuva ja miten tietosuojavaatimukset saadaan rajattua vain osaan käytössä olevista sovelluksista. Petrin esityksestä saat neuvot siihen, mikä on arkkitehtuurin rooli ja millaiset vaatimukset on parasta hoitaa sovellusarkkitehtuurilla.

  Ohjelmistokehityksen tehokas organisointi GDPR:n mukaisesti

  Kuinka yhdistää GDPR:n vaatimukset nykyaikaiseen ohjelmistokehitykseen, testaukseen ja ohjelmiston toiminnan varmennukseen? Mitä on otettava huomioon ohjelmistonkehityksessä, kun henkilötietoja käsitteleviä ohjelmistoja kehitetään? Hidastaako GDPR ohjelmiston testausta? Näihin ja muihin ajankohtaisiin kysymyksiin löytyy vastaus esityksestä.

  Puhuja:

  Petri Aukia, toimitusjohtaja, Codento Oy

  Codenton toimitusjohtajalla DI Petri Aukialla on 25 vuoden kokemus tietoturvatyöstä ja kymmenen vuoden kokemus tietosuojavaatimustenmukaisuudesta. Hän on kokenut ohjelmistoarkkitehti ja on esitelmöinyt tietoturvasta säännöllisesti useissa maissa.
Developing ITSM, PPM, EA and Governance
Developing competence and skills on IT Servive Management, Project and Portfolio Management, Enterprise Architecture and Governance.

Embed in website or blog

Successfully added emails: 0
Remove all
 • Title: Testaa tiesi ohjelmistorobotiikkastrategiaan
 • Live at: Nov 10 2017 8:00 am
 • Presented by: Katriina Valli
 • From:
Your email has been sent.
or close