Onko organisaatiossasi arkkitehti ainoa joka osaa tulkita kokonaisarkkitehtuurikuvauksia? Tehdäänkö arkkitehtuurivälineellä tuotoksia, joiden käyttötarkoitusta kukaan ei oikein tunnu tuntevan? Entäpä pienemmät hiipivät ongelmat, jotka eivät ole niin ilmeisiä heti alussa, mutta tappavat tehokkaasti talossa ja puutarhassa? Pitäisikö niitä miettiä jo ennen kuin edes aloittaa?
Kokonaisarkkitehtuuria tehdään ja se ymmärretään monella eri tavalla. Onnistumiseen ei ole yhtä keittokirjaa, vaan kokonaisarkkitehtuuri kannattaa sovittaa organisaation tarpeisiin ja resursseihin. Tästä seuraa, että loukkujen kokonaan välttäminen arkkitehtuurityössä ei ole käytännössä mahdollista, mutta osaa pystyy väistelemään. Toisekseen loukkujen kanssa on helpompi elää, kun ymmärtää, mitkä ne ovat.
Tule kuuntelemaan millaisia ovat yleisimmät loukut, millaisia ratkaisuyrityksiä niihin on nähty, ja tietenkin myös Coalan arkkitehtien vinkit niistä selviytymiseen.
Anna on pitkän linjan kokonaisarkkitehti ja konsultti, mutta työskennellyt myös ns. asiakasorganisaatioissa, kuten Fortumin pääarkkitehtina. Arkkitehtuurikokemusta hänellä on reilun viidentoista vuoden ajalta. Vaikka Anna tuntee myös teorian eli kokonaisarkkitehtuurin kehikot ja välineet, mieluiten hän käyttää aikaansa varsinaiseen arkkitehtuurityöhön. Kokemusta hänellä onkin isommista ja pienemmistä organisaatioista sekä valtakunnallisesta kokonaisarkkitehtuurityöstä. Annan käsiala on käytännönläheinen ja oleellisiin asioihin pureutuva.