Hi [[ session.user.profile.firstName ]]

Miten ratkaistaan suomalaisen työelämän eettiset haasteet?

Suomalaisen työelämän eettiset ongelmat puhuttavat enemmän kuin koskaan. Organisaatiot koosta ja toimialasta riippumatta joutuvat nyt tarkastelemaan omien toimintatapojen päivänvalon kestävyyttä. Yksikään organisaatio ei ole suojassa eettisiltä riskeiltä tai väärinkäytöksiltä.

Mutta mitkä ovat suurimmat eettiset ongelmat suomalaisessa työelämässä ja mistä ne johtuvat? Miten niitä voidaan ratkoa ja rakentaa oikein toimimisen kulttuuria? Tässä webinaarissa saat esimakua uunituoreesta tutkimuksesta, jonka tavoitteena on selvittää pohjoismaisen työelämän eettisiä haasteita.

Webinaarissa virittäydytään niiden kysymysten äärelle, joita pohditaan syvemmin 4.4. Business Ethics Day -seminaarissa yritysjohdon, tutkijoiden ja asiantuntijoiden johdolla.Aiheeseen sinut johdattelee liiketoiminnan ja työelämän eettisyyden asiantuntija Niina Ratsula, joka viime keväänä irtisanoutui unelmapestistään globaalin konsernin Ethics & Compliance –toiminnon johtajana ja perusti yrityksen, Code of Conduct Companyn, jonka tavoitteena on edistää työelämän eettisyyttä ja hyvää hallintoa Suomessa. Niina on suosittu luennoitsija, tietokirjailija ja vastuullisen johtamisen puolesta puhuja. Yrittäjyyden ohella Niina viimeistelee aiheesta väitöskirjaa sekä kirjoittaa parhaillaan neljättä tietokirjaansa joka kantaa työnimeä ”Oikein toimimisen kulttuuri”.
Recorded Mar 21 2019 45 mins
Your place is confirmed,
we'll send you email reminders
Presented by
Niina Ratsula
Presentation preview: Miten ratkaistaan suomalaisen työelämän eettiset haasteet?
 • Channel
 • Channel profile
 • Vuosi tietosuojaa, mitä jäi vielä tekemättä? Recorded: May 24 2019 50 mins
  Jarkko Koivuniemi
  EU:n tietosuojalainsäädännön piilevät velvoitteet
  Onko liikkumavaraa?
  Henkilötietojen käsittelyprosessit ja dokumentointi
  Edelleen paljon kysymyksiä ilmassa?
  Tietojen kerääminen jatkuu, luvalla vai ilman?
  CRM ja markkinointirekisterit? Muuttuiko mikään?
  Passiivirekisterit – onko niitä vielä?
  Myyttejä ja harhaluuloja tietosuojasta
  Asiakastietojen säilytys ja elinkaarikysymykset
  Tiedonhallinta ja lainsäädäntöä
  Prosessit eri tilanteissa
  Tietosuojan hallintatyön järjestäminen nyt?
  Riskipohjainen lähestymistapa jatkuu
  Tietosuojan arkipäiväistäminen
 • Nopeuta projektejasi kokonaisarkkitehtuurin avulla! Recorded: May 20 2019 64 mins
  Tarja Raussi, Senior Consultant (Coala)
  Uusi projekti lähdössä liikkeelle ja kas kummaa, taas selvitetään samoja lähtötietoja ja luodaan uusia kuvauksia. On valitettava tosiasia, etteivät tietämys ja kuvaukset yleensä siirry projektista toiseen. Paitsi silloin, jos sama henkilö on niitä tekemässä. Miten siis saisimme tietämyksen siirtymään? Yksi vastaus on kokonaisarkkitehtuuri! Sen avulla projektien tiettyjä vaiheita saadaan huomattavasti nopeutettua. Ja siitä on apua myös ketterässä maailmassa, vaikka joskus väitetään, että se vain kangistaa. Tule kuulemaan, millaisia hyötyjä voit saada kokonaisarkkitehtuurista kehittämisprojekteihisi!
 • Inhimillisyys ja tunteet työyhteisön voimatekijöinä Recorded: May 17 2019 30 mins
  Anniina Hukari, TAITO TRAINING OY
  - Miten tunteita voisi hyödyntää työyhteisössä?

  - Millaisia tunteita teillä tartutetaan?

  - Mitä inhimillisyys työelämässä on, miten se näkyy ja mihin se vaikuttaa?  Tunteet vaikuttavat toimintaamme työelämässä enemmän kuin tajuammekaan. Suuri osa päätöksistä tehdään itse asiassa tunteella ja perustellaan järjellä. Tunteet vaikuttavat kaikkeen tekemiseemme ja ne tarttuvat ärhäkän flunssan lailla. Positiivisia tunteita on hyvä tartuttaa, mutta miten niitä negatiivisia tunteita voisi käsitellä yksin, tiiminä entä yhteisönä.

  Voittavassa ja tuloksellisessa organisaatiossa sekä tiimeissä voidaan hyvin.

  - Miten sinä voit omalla toiminnallasi vaikuttaa tunteiden kautta hyvinvointiin ja tulokseen?

  - Mitä fiilistä itse levität ympärillesi?

  - Miten niitä haastavampia tunteita voisi käsitellä?
 • WEBINAARI: PRINCE2® – miten prinsiipit ja prosessit kohtaavat Recorded: May 9 2019 55 mins
  Tarja Isosaari
  Olet ehkä kuullut tästä yhdestä maailman käytetyimmästä projektinhallintamenetelmästä. Missä sen salaisuus piilee?

  PRINCE2® sisältää seitsemän periaatetta ja seitsemän prosessia projektin sujuvaan läpivientiin. Yksi syy menestyksen takana voi olla menetelmän yleisluontoisuus ja sen sovellettavuus eri kokoisiin ja eri tyyppisiin projekteihin. Siihen voi helposti yhdistää erilaisia työ- ja hallinnointiprosesseja. Käyttämällä oman projektimallinsa pohjana PRINCE2®:ta organisaation ei tarvitse keksiä jokaiseen projektiin omia projektinhallinnan menettelyjä. Lisää syitä osaisi varmaan moni organisaatio kertoa yli 150 maassa eri puolilla maapalloa.

  Tähän menetelmään liittyy paljon “totta vai tarua” -arvailuja. Käydäänpä siis läpi tässä webinaarissa muutama perusperiaate PRINCE2®:n sisältä ja sen soveltamisesta.

  • Mitkä ovat PRINCE2®:n seitsemän periaatetta ja mitä ne käytännössä tarkoittavat?
  • Miten seitsemän prosessia ohjaavat tekemistä ideasta valmiiseen lopputulokseen ja ehkä vähän sen jälkeenkin?
  • Miksi menetelmää tulee aina soveltaa eikä tuijottaa, mitä käsikirja kertoo?
 • #wpsm Verkkokaupan webinaari osa 2: Miten löydän ison konversion? Recorded: May 7 2019 41 mins
  Kari Wikholm, Wiki*s People Sales Management
  Webinaarisarja #wpsm alkaa heti mielenkiintoisella haasteella, pitäisikö kehittää omaa verkkokauppaa vai mennä mukaan isompien ketjujen omnichannel-tyyppisiin ratkaisuihin. Erittäin akuutiksi aiheen tekee vuonna 2019 myös täällä Suomessa, että ilmassa on erittäin vahvat tunnusmerkit verkkojätin Amazonin rantautumiseen ainakin pohjoismaihin ellei peräti Suomeen.

  #wpsm järjestää vuoden aikana webinaari sarjan, joka perustuu #wpsm järjestämiin Verkkokaupan koulutuksiin ja myöhemmin ilmestyvään Verkkokaupan käsikirja 2019 materiaaliin. #wpsm konsultti ja koultustoimiston toimitusjohtaja ja valmentaja Kari Wikholmilla on pitkä kokemus eri kivi ja verkkokauppojen avaamisesta ja HC Wiki käy asioita läpi "kauppiaan" kielellä, jota on helppo ymmärtää. Webinaarien sisällöissä HC Wiki käy läpi asioita omien kokemuksien kautta ja peilaa asioita akuuttien 2019 kauppaa ravistelevien aiheiden kautta:

  Vuoden webinaariaiheita:

  Miten rakentaa kaupalle monopoli ja miten asemoida kauppa eri kanavissa?
  Keskity mahdollisimman ison konversion hakemiseen
  Huolehdi, että mainonnan kohdentaminen toimii
  Laita 24/7 palvelu kuntoon ja ymmärrä käyttää kumppaneita
  Muista inhimillisyys, koska asiakas pitää olla aina keskiössä
  Laajenna maksukanavien määrä mahdollisimman isoksi ennen pankkidirektiivi PSD2 tulemista
  Avaa verkkokaupan logistiikkaan oma 24/7 seuranta
  Rakenna selkeä prosessi verkkokaupan liidien koppien ottamiseen
  Miten luodaan yrityksen growth hackering polku ja mitä tarkoittaa etu/takapiha-ajattelu
  Verkko on renki, joten miten pidän itseni jatkossa isäntänä/emäntänä
 • Ratkaisuarkkitehtuurin kuvaaminen käytännössä Recorded: May 7 2019 49 mins
  Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)
  Toimiiko kokonaisarkkitehtuuri ratkaisuarkkitehtuurina? Voisimmeko laittaa kokonaisarkkitehtuurikuvat tarjouspyynnön liitteeksi tai antaa toteutustiimille työn pohjaksi? Harvemmin. Kokonaisarkkitehtuuri on useimmiten sellaisella tasolla, että kaikki oleelliset asiat eivät siitä näy.

  Toisaalta ratkaisuarkkitehtuuria ei kannata tehdä liian tarkallakaan tasolla, etenkin jos tarkoitus on kuitenkin edetä toteutuksessa ketterämmin. Mitkä asiat on oleellista kuvata ratkaisuarkkitehtuurissa ja mitkä voi jättää projektin suunnitteluvaiheeseen? Mahdollisia kuvattavia asioita ja näkökulmia on paljon, joten kuvaamistyöhön on helppo hukkua, jos kuvauksen tavoitteet eivät ole kirkkaina mielessä.

  Webinaarissa kuulet vinkkejä ratkaisuarkkitehtuurin sopivaksi sisällöksi.
 • WEBINAARI: Kahdeksan askelta ihmislähtöiseen projektijohtamiseen Recorded: Apr 25 2019 58 mins
  VTT Aaro Ollikainen
  Miten saisin tiimini jäsenet innostumaan? Miten tästä olisi pitänyt heille kertoa? Miten selvitän näiden kahden erimielisyydet?

  Yleensä projektijohtamisessa ja erityisesti sitä käsittelevissä valmennuksissa keskitytään hyvään suunnitteluun, ohjausmenetelmiin ja asioiden johtamiseen. Nämä ovat projektijohtamisen kannalta merkittäviä asioita, mutta usein ihmisten kanssa keskustellessa huolenaiheet liukuvat niin sanottujen pehmeiden arvojen puolelle. Miten motivoidaan, kommunikoidaan ja ratkaistaan ristiriitoja? Niihin eivät projektijohtamisen standardit juuri ota kantaa.

  Tämä webinaari on suunnattu kaikille pienempiä ja isompia projekteja vetäville ja ihmisläheisestä johtamistyylistä kiinnostuneille. Tarkastelemme projektijohtamista kahdeksan askelen kautta. Tule selvittämään, mistä Belbinin tiimiroolista tunnistat itsesi ja miten hevoset liittyvät projektijohtamiseen!
 • WEBINAARI: Ketterä organisaatio Recorded: Apr 25 2019 48 mins
  NATALIYA GERMAN IT-tohtori, toimitusjohtaja ja perustaja, HAFORES Oy
  Mitä se tarkoittaa? Miksi ketteräksi? Miten liikkeelle?

  Tämä webinaari on sinulle, jos

  – kuulut liiketoiminnan tai muun organisaation ylimpään tai keskijohtoon millä tahansa alalla tai olet muuten kiinnostunut organisaation ketteryydestä
  – uskot organisaatiosi potentiaaliin
  – kaipaat kuitenkin enemmän tuloksia ja muutoskykyä, onnistuneempaa digitalisointia, toimivampaa yhteistyötä ja innostavampaa työympäristöä sekä parempaa asiakaskokemusta
  – haluat tehostaa kehittämistä ja etsit siihen käytännön keinoja
  – olet kuullut tai tiedät jo jotain ketteryydestä organisaatiossa ja haluaisit tietää tarkemmin, mitä se käytännössä tarkoittaa, miten se toimisi teidän organisaatiossanne ja miten konkreettisesti voisi edetä
  Webinaarissa käymme läpi:

  – Mitä ketteryys tarkoittaa ajattelutapana ja miten se toteutuu organisaation operatiivisella, taktisella ja strategisella tasolla?
  – Miksi ketteryys kannattaa?
  – Miten liikkeelle?
  Mitä saat?

  – Parempaa ymmärrystä ketterästä ajattelusta ja organisaation ketteryydestä
  – Uusia ajatuksia oman organisaation ja liiketoiminnan kehittämiseen ketterämmäksi
  – Konkreettiset askeleet ja vinkit ketteryyden kehittämiseen
  – Webinaarin materiaalit omaan käyttöön, joten voit viedä viestiä myös muille organisaatiossasi

  Webinaari toimii hyvänä pohjustuksena Tehosta liiketoimintasi kehitystä ketterällä johtamisella -valmennukselle.
 • Tietoarkkitehtuuri esimerkin avulla Recorded: Apr 24 2019 59 mins
  Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)
  Tietoarkkitehtuuri koetaan haastavimmaksi arkkitehtuurinäkökulmaksi. Tietomalleja ei tunnu syntyvän ja jos syntyykin, niitä ei osata lukea. Vaikka tietoarkkitehtuuriin käyttäisi paljonkin aikaa, voi olla että hyödyllisiä tuotoksia syntyy vähälti. Tarpeita tietoarkkitehtuurille on sitäkin enemmän. Sen avulla olisi tarve hallita kaikenlaista integraatioista GDPR:ään. Mikä avuksi?

  Anna näyttää webinaarissaan esimerkkien avulla, miten lähdetään liikkeelle liiketoiminnan tietotarpeesta ja edetään edelleen muihin kuvauksiin. Liitämme tietoihin rekisterit sekä erilaiset tietoturvaluokitukset. Näet myös miten IT:n nykytilaa kannattaa lähestyä, jotta saadaan riittävät nykytilan inventaariot aikaan käyttämättä niihin aivan hillittömästi aikaa.
 • Ketterä tuoteomistajuus: oikeita, oikein ja nopeasti Recorded: Apr 17 2019 47 mins
  Tuuli Pesonen, Talent Base
  Haluatko kehittää oikeita asioita?

  Haluatko kehittää asioita oikein?

  Haluatko kehittää asiat nopeasti?

  Ketterä tuoteomistaja, Product Owner, on rooli merkitystä ei aina ymmärretä. Mielikuvissa saattaa olla Scrum tiimien kanssa työskentelevä henkilö, jonka tärkein tehtävä on priorisoida tulevia tehtäviä ja huolehtia vaatimuksista. Ketterä tuoteomistajuus on kuitenkin paljon enemmän. Etenkin, jos halutaan kehittää oikeita asioita, kehittää ne oikein ja kehittää ne nopeasti.

  Webinaarissa pureuduteen Ketterään tuoteomistajuuteen ja mitä asioita on huomioitava jalostettaessa idea kokonaisvaltaisesti ja ketterästi kohti liiketoiminta-arvoa tuottavaksi julkaisuksi. Tähän päästään laittamalla kehityksen peruspalikat järjestykseen ja luomalla oikeat asiat, oikein ja nopeasti.
 • Saavutettavuusdirektiivi, mitä digipalveluilta vaaditaan? Recorded: Apr 12 2019 34 mins
  Jarkko Koivuniemi
  Ketä tämä lainsäädäntö koskee?

  Julkiselle sektorille pakollista eli viranomaiset, ministeriöt, virastot, kunnat, ja kuntayhteisöt, yliopistot, ammattikorkeakoulut, ortodoksinen kirkko, vesi- ja energiahuollon yritykset, lakisääteisiä tehtäviä hoitavat yritykset esim. vakuutussektori sekä katsastusasemat. Tätä on syytä miettiä myös yrityksissä, mitä digipalveluiden saavutettavuus tarkoittaa teidän yrityksessä tai organisaatiossa?

  Webinaarissa mm.

  Mitä saavutettavuus tarkoittaa?
  Keitä saavutettavuusvaatimukset koskevat?
  Mitä uusi saavutettavuusdirektiivi muuttaa?
  Vaatimukset ja tekniset vaatimukset, minimitaso ja keinot?
  Yhdenvertaisuuden periaate
  Digitaalisten palveluiden laatu, mitä käytännössä?
  Saavutettavuus ja hankintaprosessit
  Toimenpidesuosituksia
  Aikataulut toteutukselle
  Erityiskysymyksiä

  Mistä lisää tietoa aiheeseen?
 • Tunneilmapiirin johtaminen Recorded: Apr 12 2019 32 mins
  Jaana Hautala
  · Mitä tunneilmapiirin johtaminen on?

  · Miksi tunteiden johtainen kuuluu työelämään?

  · Yhteisen tunneilmapiirin johtaminen

  Jos tunneilmapiiriä ei tietoisesti johdeta, lähtee se huomaamatta synkkenemään. Esimiehillä ja johtajille on merkittävä rooli työyhteisön tunneilmapiirin luojana. Tunteet tarttuvat ja hierarkiassa ylimpänä olevan tunteet leviävät usein kaikkein vahvimmin. Esimiehen myönteinen johtamisote on paitsi tehokas myös ilmainen työhyvinvoinnin parantamiskeinoja. Mutta myös jokainen työyhteisön jäsen vastaa omalta osaltaan tunneilmapiirin kehittämisestä ja valitsee toimiiko itse myönteisten tunteiden levittäjänä ja yhteisön energisoijana vai ilmapiirin myrkyttäjänä. Positiivinen tunneilmapiiri ruokkii jokaisen ihmisen työssä onnistumista.

  Webinaarin sisältöä muun muassa:

  Mitä työyhteisön tunneilmapiiri on ja miten sitä voi jokainen johtaa sekä kehittää:

  - Myönteisen ilmapiirin johtaminen

  - Miksi panostaisin hyvään tunneilmpiirin ja miten?

  - Stressin ja vuorovaikutuksen merkitys tunneilmapiirissä
 • Viestinnän merkitys projekteissa - kaksi projektialan ammattilaista keskustelee Recorded: Apr 12 2019 47 mins
  Aaro Ollikainen ja Tarja Isosaari
  Hyvässä johtajuudessa viestintä kantaa yhä suurempaa ja suurempaa roolia. Mutta mitä viestinnän huomioiminen projekteissa todellisuudessa edellyttää ja tarkoittaa? Onko ajanpuute perusteltu syy viestinnän laiminlyömiseen? Miten projektiviestintään liittyvät haasteet selätetään?

  Istutetaan kaksi projektikonkaria saman pöydän ääreen ja kysytään! Aaro Ollikainen ja Tarja Isosaari ovat pitkän uransa aikana olleet osana monenlaisia projekteja ja valmentaneet satoja projektialan ammattilaisia. He ovat olleet mukana projekteissa, joissa viestintä on ollut onnistunutta ja myös niissä, joissa se ei ole ollut.

  Lähestymme maksuttomassa webinaarissa tätä ajankohtaista aihetta kuudesta näkökulmasta:

  1. Viestinnän suurimmat haasteet tänä päivänä
  2. Viestintä käsitteenä
  3. Viestinnän roolit projekteissa
  4. Mitä tulisi muistaa viestinnän sisällöistä?
  5. Projektiviestinnän välineet
  6. Onnistumisen avaimet

  Aikataulu
  09:50 - 10:00 Kirjautuminen webinaariin
  10:00 - 10:35 Keskustelua viestinnän roolista projekteissa
  10:35 - 10:45 Yleisökysymyksiä

  Keskustelemassa

  Aaro Ollikaisella on liki 20 vuoden kokemus yrityskohtaisista valmennuksista sekä liikkeenjohdon konsultoinnista viiden eri yrityksen riveissä. Hänellä on sekä Scrum Master, IPMA C- että PMP-sertifioinnit ja lisäksi hän on sertifioitu business coach. Ennen konsulttiuraansa hän on toiminut mm. tutkijana ja koulutusalan kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa sekä Helsingissä että Brysselissä. Aaro on julkaissut myös bisnesromaanin, fiktiomuotoisen oppikirjan projektijohtamisesta “Avain – muutosprojektista menestys”

  Tarja Isosaari toimii Wakaru Oy:n vanhempana konsulttina. Hän on työskennellyt projektijohtamisen parissa yli 25 vuotta ja on yksi harvoista sertifioiduista Suomen PRINCE2 -kouluttajista.
 • Miksi simulaatiot toimivat oppimistapana? Recorded: Apr 9 2019 51 mins
  Lari Peltoniemi, Petri Väyrynen, Jani Iivonen, Tarja Isosaari
  Simulaatiot ovat oiva tapa oppia sekä asiaa että toisia organisaation jäseniä. Tule kuulemaan mistä niissä on kysymys, mihin tilanteeseen ne sopivat ja mihin kaikkeen löytyy tarjontaa.

  Wakaru on pitänyt simulaatioita jo toista kymmentä vuotta. Simulaatiovalikoimamme on uudistunut vuonna 2019. Tule kuulemaan simuloimalla oppimisesta ja kokemuksia simulaatioista.  Puhujat:

  Petri Väyrynen, Founder, Wakaru Oy

  Lari Peltoniemi, Senior Consultant, Wakaru Oy

  Webinaarista julkaistaan tallenne pitämisen jälkeen. Lisätiedot tallenteen katsomiseen tulet löytämään täältä.  Voi tutustua simulaatiopeleihin Oppia.fi:stä.

  MarsLander - ketterällä palvelunhallinnalla onnistunut tutkimusmatka Marsiiin

  Apollo 13 - palvelunhallinnalla miehistä turvallisesti takaisin maan kamaralle

  Grab@Pizza - liiketoiminnan ja palvelunhallinnan yhteistyötä pizzeriaketjun johtamisessa

  Simulaatiopelit ovat myös esillä Prosessipäivillä 2019. Tule tutustumaan!
 • #wpsm Verkkokaupan Webinaari osa 1: Miten rakennan verkkokaupalle monopolin ? Recorded: Apr 9 2019 33 mins
  Kari Wikholm, Wiki*s People Sales Management
  Webinaarisarja #wpsm alkaa heti mielenkiintoisella haasteella, pitäisikö kehittää omaa verkkokauppaa vai mennä mukaan isompien ketjujen omnichannel-tyyppisiin ratkaisuihin. Erittäin akuutiksi aiheen tekee vuonna 2019 myös täällä Suomessa, että ilmassa on erittäin vahvat tunnusmerkit verkkojätin Amazonin rantautumiseen ainakin pohjoismaihin ellei peräti Suomeen.

  #wpsm järjestää vuoden aikana webinaari sarjan, joka perustuu #wpsm järjestämiin Verkkokaupan koulutuksiin ja myöhemmin ilmestyvään Verkkokaupan käsikirja 2019 materiaaliin. #wpsm konsultti ja koultustoimiston toimitusjohtaja ja valmentaja Kari Wikholmilla on pitkä kokemus eri kivi ja verkkokauppojen avaamisesta ja HC Wiki käy asioita läpi "kauppiaan" kielellä, jota on helppo ymmärtää. Webinaarien sisällöissä HC Wiki käy läpi asioita omien kokemuksien kautta ja peilaa asioita akuuttien 2019 kauppaa ravistelevien aiheiden kautta:

  Vuoden webinaariaiheita:

  Miten rakentaa kaupalle monopoli ja miten asemoida kauppa eri kanavissa?
  Keskity mahdollisimman ison konversion hakemiseen
  Huolehdi, että mainonnan kohdentaminen toimii
  Laita 24/7 palvelu kuntoon ja ymmärrä käyttää kumppaneita
  Muista inhimillisyys, koska asiakas pitää olla aina keskiössä
  Laajenna maksukanavien määrä mahdollisimman isoksi ennen pankkidirektiivi PSD2 tulemista
  Avaa verkkokaupan logistiikkaan oma 24/7 seuranta
  Rakenna selkeä prosessi verkkokaupan liidien koppien ottamiseen
  Miten luodaan yrityksen growth hackering polku ja mitä tarkoittaa etu/takapiha-ajattelu
  Verkko on renki, joten miten pidän itseni jatkossa isäntänä/emäntänä
 • SAFe-muutosmatkan sudenkuopat Recorded: Apr 8 2019 50 mins
  Anna Virolainen
  Oletko kiinnostunut ketterien menetelmien skaalamisesta ja muutoksesta kohti ketterää organisaatiota?

  Oletko aloittamassa tai jo aloittanut SAFe-muutosmatkan?

  Tule kuuntelemaan Talent Basen ketterän valmentajan käytännön kokemuksia ja oppeja SAFesta ja yritysten ketteröitymisestä. Webinaarissa käydään läpi yleisempiä yritysten kohtaamia sudenkuoppia ja vinkkejä miten niitä voidaan välttää. Tärkeämpää kuin noudattaa tiettyä viitekehystä oppikirjamaisesti, on ymmärtää sen taustalla olevat ketterät periaatteet ja ihmislähtöisyys.
 • Presentoi ja esiinny vakuuttavasti Recorded: Apr 5 2019 61 mins
  Satu Pitkämäki
  Kohahduta kuulijakuntaasi hiotulla ja hyvällä esiintymisellä!

  Hyvä presentaatio edellyttää hyvin suunniteltua ja tehtyä materiaalia, innostavaa ja mielenkiintoista esiintymistä, joka kokonaisuudessaan puhuttelee kuulijaa ja joka vie tavoitteesi maaliin. Webinaarissa käsittelemme hyvän esiintymistaidot ja luontevan esiintymisen perusteita. Itse valmennuksessa pääset esiintymään ja saat rakentavaa palautetta – jotta olet tositilanteessa entistä parempi!

  Webinaarin pitäjä Satu Pitkämäki on ammattitaitoinen ja kokenut valmentaja. Satu valmentaa mukaansatempaavalla ja voimaannuttavalla tavalla jokaista henkilökohtaisesti. Esiintymis- ja presentointitaitoja Satu valmentaa lukuisille yrityksille Suomessa ja muualla. Valmennettavina on kokonaisia organisaatioita, joilla on kansainvälisiä isoja tilaisuuksia, jolloin tilaisuudet suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja Satu valmentaa puhujat vaikuttavaan viestimiseen. Sadun tavoitteellinen ja selkeä valmennustapa käytäntöä unohtamatta tuo tulosta. Satu on Completon perustaja ja valovoimainen valmentaja ja coach.
 • Haluatko saada muut mukaan? Kokeile aivoystävällisyyttä Recorded: Apr 4 2019 30 mins
  Anjariitta Savolainen, Päivi Äijälä
  Mitä aivoystävällisyys on ja miten voit sitä hyödyntää arjessasi? Olipa kyse tiimityöstä, idean myynnistä, asiakkaiden kanssa työskentelystä, yksi ratkaisevista onnistumisen elementeistä on muiden mukaan saaminen. Miten teet sen aivoystävällisesti? Jo muutaman perusasian tietäminen ja käytäntöön vieminen nostaa onnistumisprosenttiasi huimasti. Tässä webinaarissa kuulet muutaman tavan vietäväksi omaan toimintaasi.
 • Kokonaisarkkitehtuurin onnistunut käynnistys pilotoinnilla Recorded: Apr 3 2019 40 mins
  Eetu Niemi, FT, Senior Consultant (Coala)
  Kokonaisarkkitehtuurin tekeminen on melko vakiintunutta sekä menetelmien että välineiden osalta. Pilotoinnilla kokonaisarkkitehtuurityönkäynnistämisen yhteydessä ei siis haeta sitä, että toimiiko kokonaisarkkitehtuuri ollenkaan, mutta on hyvä kokeilla millainen mallinnuskäsiala ja lähestymistapa sopii kuhunkin organisaatioon. Lisäksi voi testata myös sitä, viestivätkö tehdyt arkkitehtuurikuvat riittävästi organisaatiossa.

  Näitä asioita joutuu tyypillisesti iteroimaan muutaman kerran, ennen kuin käsiala loksahtaa kohdalleen. Onkin parempi tehdä kokeilut yhdellä liiketoiminta-alueella kuin koko organisaation laajuisesti. Samanlainen käsiala arkkitehtien kesken on oleellista viestinnän kannalta, niinpä pilotointi toimii samalla esimerkkinä yhteisestä käsialasta.

  Tässä webinaarissa kuulet, mitä pilotointi on ja miten siinä käytännössä kannattaa edetä.
 • Data strategy as a business enabler Recorded: Apr 2 2019 20 mins
  Teemu Lainiola
  Data Strategy is all about understanding what data you have and how it could be used to run your business better. A good Data strategy also considers the possibilities of new business models and monetization of your own data.

  This webinar will help you look at your business and think:

  What kind of data does your business need within 3-5 years?
  With what kind of a modern information management architecture should you develop a data strategy?
  In what data structures should we reasonably store the data in order to serve the best identified use cases?

  There is also time for questions and discussion in the end of the webinar.
Developing ITSM, PPM, EA and Governance
Developing competence and skills on IT Servive Management, Project and Portfolio Management, Enterprise Architecture and Governance.

Embed in website or blog

Successfully added emails: 0
Remove all
 • Title: Miten ratkaistaan suomalaisen työelämän eettiset haasteet?
 • Live at: Mar 21 2019 8:30 am
 • Presented by: Niina Ratsula
 • From:
Your email has been sent.
or close